ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΕΚ 2-0

Τρίτη συνεχόμενη ήττα σημείωσε η Α.Ε. Κοζάνης που αυτή φορά έχασε στο γήπεδο Αγίου Χριστοφόρου από την Αναγέννηση Πτολεμαΐδας με σκορ 2-0 στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής.

Οι κιτρινόμαυροι για άλλη μία φορά έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και αν δεν συνέλθουν σύντομα ίσως μπλέξουν σε περιπέτειες, κάτι που ίσως ήταν αδιανόητο για μία ομάδα που πέρυσι τερμάτισε δεύτερη.

Η Αναγέννηση, που μετρούσε πέντε ήττες σε πέντε παιχνίδια, πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα στο τέλος του παιχνιδιού παίρνοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Στο 8′ ο Μαντζώλας ανέτρεψε τον Παρλάνη πλάγια μέσα στην περιοχή κι ο Χρήστος Τσιντός έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα.

Στο 10′ κεφαλιά του Πουλατσόγλου πέρασε μόλις άουτ.

Στο 12′ πάσα του Καραγεώργου στον Αντωνόπουλο στον κενό χώρο, αυτός πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Νότα, αλλά ο Κουτσομήτρος με υπερένταση απέκρουσε σωτήρια, σε μία φάση που η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Στο 20′ ο Παρλάνης μπήκε μόνος από αριστερά αλλά καθυστέρησε και κόπηκε από τους αμυντικούς.

Στο 40′ ο Σαμαράς από καλή θέση σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε για άλλη μία φορά με διπλή αλλαγή καθώς μπήκαν οι νεαροί Μπαλίτσας και Μαλούτας.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα απέναντι στον σταθερό τερματοφύλακα της Αναγέννησης Νότα.

Η ΑΕΚ είχε κάποιες ευκαιρίες, δύο με τον Καραγεώργο (στο 50′ φάουλ απέκρουσε ο Νότας και στο 71′ όταν από κοντά δεν βρήκε τη μπάλα) και δύο με τον Μαλούτα (στο 55′ σουτ άουτ μετά από απόκρουση του Νότα σε φάουλ του Καραγεώργου και στο 60′ γυριστό σουτ απέκρουσε ο Νότας).

Η Αναγέννηση από την πλευρά της στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με αντεπιθέσεις.

Καλύτερη στιγμή στο 87′ όταν ο Δημητριάδης μόνος απέναντι στον Καρανάνο άνοιξε τη μπάλα και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Στο 88′ η Αναγέννηση σφράγισε τη νίκη μετά από γύρισμα του Παρλάνη στον Δημητριάδη και σουτ από κοντά του τελευταίου που ο Καρανάνος δεν συγκράτησε, με τον βοηθό να σημειώνει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Και σαν να μην ήταν αρκετή η ήττα για την ΑΕΚ, στο 90′ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο αρχηγός Χρήστος Καραγεώργος για απρεπή συμπεριφορά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Αρσενίδης): Νότας, Π. Τσιντός, Ανδρονικίδης (70′ Δημητριάδης), Τσόμπο, Τσάκαλος, Αραμπατζής, Κουρκουμάνος (40′ Κοσμίδης), Χ. Τσιντός, Γκέκας, Κουτσομήτρος, Παρλάνης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Καρανάνος, Παπαϊωάννου, Καραγιαννάκης (46′ Μπαλίτσας), Μαντζώλας, Παναγιωτίδης, Πουλατσόγλου, Αμπατζίδης (46′ Μαλούτας), Σαμαράς (70′ Τσαμπούρης), Καραγεώργος, Αντωνόπουλος, Ποζίδης.

Διαιτητές: Πανυτσίδης, Κουτζιακουτζίδης, Σύκος.

2014-15 6η αγ., Αναγέννηση Πτολεμαϊδας - ΑΕΚ 2-0
2014-15 6η αγ., Αναγέννηση Πτολεμαϊδας – ΑΕΚ 2-0
2014-15 6η αγ., Αναγέννηση Πτολεμαϊδας - ΑΕΚ 2-0
2014-15 6η αγ., Αναγέννηση Πτολεμαϊδας – ΑΕΚ 2-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *