ΑΕΚ-ΓΑΛΑΤΙΝΗ 2-4

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας 2014-15 η Α.Ε. Κοζάνης καθώς ηττήθηκε με σκορ 2-4 από την ουραγό Γαλατινή στο Στρατιωτικό Γήπεδο.

Γι’ άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι οι κιτρινόμαυροι έδειξαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Χωρίς ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικές ιδέες η ΑΕΚ μοιρολατρικά δέχτηκε άλλη μία οδυνηρή ήττα από θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο και τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό του Στρατιωτικού Γηπέδου έγιναν πλέον πολύ απειλητικά.

Η δεύτερη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα, με 15 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο, φαντάζει ως μία μακρινή ανάμνηση για την ΑΕΚ που πλέον πρέπει να παίξει για την “ζωή” της στην Α’ Κατηγορία.

Η Γαλατινή, με τέσσερεις νέους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα (κι έναν πέμπτο που πέρασε ως αλλαγή) που ολοκλήρωσαν την μεταγραφή τους μόλις μία μέρα νωρίτερα, έδειξε ότι δεν τα παρατάει κι ότι θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος παρά την δυσχερή βαθμολογική της θέση.

Με εμφανώς καλύτερη ψυχολογία και με παίκτες πού ήθελαν το παιχνίδι η Γαλατινή πήρε μία απόλυτα δίκαια νίκη ενώ έχασε κι αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Με πρωταγωνιστή τον 37χρονο επιθετικό Γιώργο Κουτσομήτρο που επέστρεψε στη Γαλατινή από τον Πυρσό Γρεβενών κι ο οποίος σημείωσε και τα τέσσερα γκολ, η ομάδα του Δημήτρη Αλιατίδη έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στον κακό αγωνιστικό χώρο του Στρατιωτικού και πήρε σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς.

Στο 10′ ο Τσαφής έδωσε στον Κουτσομήτρο ο οποίος προσπάθησε να κοντρολάρει με το στήθος, ο εξερχόμενος Καρανάνος έχασε τη μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του κι αυτή κατέληξε στον έμπειρο επιθετικό που την προώθησε στην κενή εστία για το 0-1.

Στο 23′ μπαλιά του Παπαμιχαήλ στον Κουτσομήτρο που “γύρισε” ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο, προχώρησε και με αριστερό σουτ έκανε το 0-2.

Στο 31′ ωραίο σουτ του Παναγιωτίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Γαλατινής.

Στο 41′ η ΑΕΚ μείωσε σε 1-2 μετά από φάουλ του Καραγεώργου και πλασέ του Παύλου Σαμαρά από κοντά.

Στο 44′ ο Κουτσομήτρος, αφού “γύρισε” και πάλι τον προσωπικό του αντίπαλο, άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον 35χρονο Παπαμιχαήλ (που κι αυτός επανήλθε στην Γαλατινή) και με εύστοχο πλασέ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ κάνοντας το 1-3.

Στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε ο Αγγελος Πουλατσόγλου της ΑΕΚ που χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο καθώς χτύπησε στα πλευρά στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 62′ συρτή σέντρα του Ν. Γκαραγκούνη στον Παπαμιχαήλ που προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα κοντράρησε και κατέληξε στον Κουτσομήτρο που από κοντά σημείωσε το τέταρτο προσωπικό του γκολ για το 1-4.

Στο 80′ κάθετη πάσα του Παναγιωτίδη στον Κώστα Αντωνόπουλο που πρόλαβε την έξοδο του Τσότσου και έκανε το τελικό 2-4.

Α. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Καρανάνος, Παναγιωτίδης, Ακριτίδης (46′ Παλόγλου), Μαντζώλας, Παπαθεοδώρου, Πουλατσόγλου (46′ λ.τ. Παπαϊωάννου), Μαλούτας, Σαμαράς, Μπαλίτσας (55′ Καραγιαννάκης), Καραγεώργος, Αντωνόπουλος.

ΓΑΛΑΤΙΝΗ (Αλιατίδης): Τσότσος, Πλάνος (78′ Ηλίας), Β. Γκαραγκούνης, Ρούσης, Καρανάσιος, Τσαφής (70′ Τσιολάκης), Ζαγκουντίνος, Τσιάρας, Κουτσομήτρος (89′ Κοτρώτσιος), Παπαμιχαήλ, Ν. Γκαραγκούνης.

Διαιτητές: Ζούγρας, Κουτζιακουτζίδης, Γ. Διαμαντής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *