ΑΕΚ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε την νέα σαιζόν η Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκε με 2-0 της ισχυρής Αναγέννησης Εράτυρας στο Στρατιωτικό Γήπεδο στην πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2015-16.

Το ντεμπούτο του Πάρη Δουλγερίδη στον πάγκο των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκε από “επαγγελματική” νίκη απέναντι σε μία θεωρητικά δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες που προσπαθεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά πήρε δίκαια την νίκη με καλή διαχείριση του παιχνιδιού και των αντιπάλων “ατού”.

Η Εράτυρα ήταν σχετικά καλή στο πρώτο μέρος όταν δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις, αντίθετα στο δεύτερο δεν απείλησε ιδιαίτερα την ΑΕΚ.

Στο 33′ η ΑΕΚ προηγήθηκε μ’ ένα τυχερό γκολ καθώς μετά από σέντρα-σουτ του Θόδωρου Βογιατζή από μακριά η μπάλα αναπήδησε σε μία τούφα χόρτου και ξεγέλασε τον νεαρό τερματοφύλακα της Εράτυρας Βικιάρη, γιό του προπονητή της ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εράτυρα προσπάθησε να πιέσει αλλά δεν δημιούργησε μεγάλες φάσεις στην εστία του Καραλίγκα.

Αντίθετα η ΑΕΚ σιγούρεψε την νίκη στο 63′ μ’ ένα γκολ του νεοεισελθόντα Βασίλη Τοπαλίδη που διεκδίκησε και κέρδισε μια μακρινή μπαλιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στη συνέχεια η Εράτυρα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι χωρίς επιτυχία, με την ΑΕΚ να χάνει μία-δύο καλές ευκαιρίες για να αυξήσει κι άλλο το σκορ.

Στο 78′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της ΑΕΚ Χρήστος Καραγεώργος διότι ανέκοψε με φάουλ επίθεση της Εράτυρας.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η ΑΕΚ με δέκα παίκτες πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της, κρατώντας σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Δουλγερίδης): Καραλίγκας, Βογιατζής, Κουμπούρας, Μαντζώλας, Ποζίδης, Νάννος (83′ Τζοϊτης), Σαριόγλου, Παναγιωτίδης (46′ Μ. Καρανάνος), Τσαρσιταλίδης (57′ Τοπαλίδης), Καραγεώργος, Σαμαράς.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ (Βικιάρης): Βικιάρης, Μούστα, Βελλίδης, Μήνος, Τσιόρκας, Αποστολόπουλος, Αντωνιάδης, Τζιώτζης (80′ Φλίνδρης), Γανόλης (69′ Καραμίκα), Ηλίας, Τσαφής.

Διαιτητές:  Πανυτσίδης, Τσιαμπάζης, Κουτζιακουτζίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *