ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ – ΑΕΚ 2-1

Δύσκολη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2016-17 με 2-1 πήρε η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων  από την Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης που έγινε στο γήπεδο Ξηρολίμνης.

Ηταν η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων σε διάστημα δέκα ημερών καθώς είχε προηγηθεί ο αγώνας πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο που έληξε με 1-1.

Το παιχνίδι του κυπέλλου ήταν εξίσου καλό όσο αυτό το πρωταθλήματος, με δύο αξιόλογες ομάδες να παλεύουν έως το τέλος για την πρόκριση που κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, καλή μέχρι το 70′, αλλά στο τελευταίο τέταρτο οι κιτρινόμαυροι έμειναν από δυνάμεις και οι γηπεδούχοι πήραν το κέντρο και γύρισαν το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα της ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι (6 πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου) και πλέον τα Καραγιάννια παρέμειναν ως η μοναδική αήτηττη ομάδα.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, που είχε αρκετές ελλείψεις λόγω τραυματισμών και τιμωριών, δυσκολεύτηκε απέναντι στην αξιόμαχη ΑΕΚ, δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ανέβασε την απόδοση της και τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (75′ και 80′).

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, έπαιξε σωστό στρωτό ποδόσφαιρο κι έδειξε πως δικαιολογημένα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Στο 12′ από μπαλιά του Βογιατζή ο Κωστικίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάϊντ, με τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται ότι ο σκόρερ έφυγε από πίσω.

Στο 30′ από σέντρα του Μάγγου ο Βογιατζής έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Καραγιαννίων.

Στο 39′ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-1 όταν από πάσα του Κωστικίδη στον κενό χώρο ο Κώστας Αμπατζίδης μπήκε από αριστερά και πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Βίδρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο έως το 70′ κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να κάνει το 0-2 (Μαντζώλας 60′, Κωστικίδης 62′, Βογιατζής 70′) .

Μετά το 70′ η Α.Ε.Π. έχοντας περισσότερους παίκτες στο κέντρο κατάφερε να κερδίσει την μάχη στον νευραλγικό αυτό χώρο και άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες.

Η Α.Ε.Π. ισοφάρισε στο 75′ με πλασέ του Περικλή Παπαδόπουλου από κοντά μετά από συρτή σέντρα του Κουτσομήτρου από δεξιά.

Στο 80′ η Α.Ε.Π. σημείωσε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι όταν ο Ρωμύλος Παπαγαθονίκου άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Ντούκα και πρόλαβε τον Παπαγερίδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 85′ αποβλήθηκε ο Θωμάς Λιάμης των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα (και οι δύο για επικίνδυνο παίξιμο).

Στο 89′ η Α.Ε.Π. έμεινε με εννιά καθώς αποβλήθηκε ο Περικλής Παπαδόπουλος στην ίδια φάση, πρώτα είδε την κίτρινη κάρτα γιατί κράτησε αντίπαλο από την φανέλα και αμέσως είδε δεύτερη κίτρινη γιατί κλώτσησε τη μπάλα μακριά μην αφήνοντας να εκτελεστεί το φάουλ γρήγορα.

Στα ημιτελικά η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων θα αντιμετωπίσει την Γαλατινή σε διπλά παιχνίδια.

Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ (Γιάννης Σαμαράς): Βίδρας, Ντούκα (88′ Κεϊσίδης), Τσίλης, Δημητριάδης, Ζερβανταρίδης, Ιττης, Λιάμης, Περ. Παπαδόπουλος, Παπαγαθονίκου (90′ Γοτουχίδης), Κουτσομήτρος, Συμεωνίδης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Παπαδόπουλος): Παπαγερίδης, Δούμας, Μαρτιρόσοφ, Μαντζώλας, Βοριαζίδης, Κωστικίδης (86′ Μαντζιάρης), Αμπατζίδης, Σαλονικίδης, Βογιατζής (81′ Παναγιωτίδης), Καραγεώργος, Μάγγος.

Διαιτητής: Μπαϊραμίδης.

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Δ. Ιωαννίδης.

2016-17 Κύπελλο 3ος Γύρος, 19-10-2016 Α.Ε.Π. Καραγιαννίων - ΑΕΚ 2-1
2016-17 Κύπελλο 3ος Γύρος, 19-10-2016 Α.Ε.Π. Καραγιαννίων – ΑΕΚ 2-1
2016-17 Κύπελλο 3ος Γύρος, 19-10-2016 Α.Ε.Π. Καραγιαννίων - ΑΕΚ 2-1
2016-17 Κύπελλο 3ος Γύρος, 19-10-2016 Α.Ε.Π. Καραγιαννίων – ΑΕΚ 2-1

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *