ΑΕΚ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 1-0

Σημαντική νίκη με 1-0 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης από την Αναγέννηση Πτολεμαϊδας στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο.

Ο αγώνας είχε δύο όψεις, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και ήταν καλύτερη, αντίθετα στο δεύτερο η Αναγέννηση είχε την πρωτοβουλία και πίεσε την ΑΕΚ που είχε ένα νεκρό τέταρτο μεταξύ 60′ και 75′.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, οι παίκτες της έδειξαν διάθεση, έμπαιναν πρώτοι στις φάσεις και γενικά υπερείχαν των αντιπάλων τους.

Στο 10′ και στο 17′ η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπαλίτσα ενώ στο 30′ μετά από φάουλ του Παπαρίζου ο Φυλάκης στην προσπάθεια του να αποκρούσει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Λίγο νωρίτερα στο 27′ η Αναγέννηση είχε την ευκαιρία όταν ο Βασσάκης σούταρε από καλή θέση αλλά μπλόκαρε ο Παπαγερίδης.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 38′ όταν ο Δούμας έκλεψε τη μπάλα από τον Κουτσομήτρο, μπήκε από αριστερά και την έσπασε στον επερχόμενο Χρήστο Παπαρίζο που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση είχε την κατοχή και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ χωρίς όμως επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν την ΑΕΚ αλλά δεν δημιούργησαν κάποια “τρανταχτή” φάση.

Αντίθετα η ΑΕΚ είχε δύο συνεχόμενες καλές στιγμές στο 65′ όταν από πάσα του Σαλονικίδη ο Καραγεώργος βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κουτσομήτρος, ενώ μετά το κόρνερ από σέντρα του Τρούπκου ο Σαράφας από κοντά έπιασε την κεφαλιά πάνω στον τερματοφύλακα Κεχαγιά.

Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με μία ανούσια υπεροχή της Αναγέννησης αλλά την ΑΕΚ να κρατάει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και την θετική ψυχολογία εν όψει του επερχόμενου τοπικού ντέρμπυ με τον Μακεδονικό Κοζάνης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χ. Βοριαζίδης): Παπαγερίδης, Κουνάβας (57′ Τρέβλας), Δούμας, Μαντζώλας, Ψιάνος (73′ Καραμπέκιος), Μήττας (64′ Σαράφας), Παπαρίζος (82′ Αμπατζίδης), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Τρούπκος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Χ. Παπάς): Κεχαγιάς, Αδαμίδης, Ε. Κωστάκογλου, Τσεμπερλίδης, Φυλάκης, Κουτσομήτρος (74′ Χάϊτας), Δαλκερανίδης, Ανδρονικίδης (81′ Χαραλαμπίδης), Νταλάκας (77′ Μούκας), Βασσάκης, Α. Κωστάκογλου (46′ Παναγιώτου).

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Θ. Τζιουβάρας, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *