ΑΕΚ – ΓΑΛΑΤΙΝΗ 0-1

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με 0-1 πήρε η Γαλατινή στο Στρατιωτικό Γήπεδο από την Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι-λασπομαχία της 22ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Με την νίκη της αυτή η Γαλατινή, που έκανε το δύο στα δύο απέναντι στην ΑΕΚ την φετινή σαιζόν, έφτασε τους 32 βαθμούς και χρειάζεται λίγους ακόμα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Αντίθετα η ΑΕΚ διέκοψε το σερί θετικών αποτελεσμάτων κι έμεινε στους 27 βαθμούς,  σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει τηv μπάλα στο έδαφος και στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από την Γαλατινή που δεν απείλησε.

Στο 22′ μπαλιά του Καραγεώργου στον Παπαρίζο που σε θέση τετ-α-τετ έκανε το σουτ, ο Μακρής απέκρουσε σωτήρια, η μπάλα κατέληξε στον Σαλονικίδη που έκανε νέο σουτ προς την εστία, αυτή τη φορά η μπάλα βρήκε το χέρι του Σαρημπαλά αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν ακούσιο.

Στο 27′ δυνατό σουτ του Σαλονικίδη μπλόκαρε σωτήρια ο Μακρής.

Στο 35′ μπαλιά του Καραγεώργου στον Παπαρίζο που μπήκε επικίνδυνα από πλάγια αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν νωρίς την ΑΕΚ (49′), είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες, ενώ στην συνέχεια με σφιχτή άμυνα και με τον τερματοφύλακα Μακρή σε πολύ καλή μέρα “έκλεψαν” τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, η σταδιακή χειροτέρευση του αγωνιστικού χώρου δεν την βοήθησε, αλλά είχε κάποιες καλές ευκαιρίες να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό.

Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 49′ μετά από κάθετη μπαλιά του Γκέτσιου στον Γιάννη Βουρονίκο που πλάσαρε εύστοχα τον Χλιαρά.

Στο 53′ νέα κάθετη του Γκέτσιου στον Τακίδη που από πλάγια θέση σούταρε διαγώνια αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 60′ μπαλιά του Ντουρμίσι στον Βουρονίκο που απέναντι στον Χλιαρά σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 61΄ παράλληλη σέντρα του Καραγεώργου, ο Σαλονικίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προς την κενή εστία.

Στο 68′ φάουλ-σέντρα του Τσολακίδη, κεφαλιά του Μπαλίτσα, ο Μακρής απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 72′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τακίδης της Γαλατινής καθώς βρήκε από πίσω τον Δούμα.

Στο 80′ πλασέ του Σαλονικίδη πέρασε μόλις άουτ.

Στο 89′ σέντρα του Καραγεώργου, κεφαλιά από κοντά του Σαρηγιαννίδη, θεαματική αλλά και σωτήρια απόκρουση του Μακρή σε κόρνερ.

Στο 94′ χάθηκε η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ για να ισοφαρίσει όταν μετά από φάση διαρκείας ο Παναγιωτίδης από πολύ κοντά σούταρε με δύναμη αλλά ο Ντουρμίσι έβαλε την κόντρα κι έσωσε την εστία του στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Χλιαράς, Τρούπκος (63′ Τσολακίδης), Δούμας (88′ Στεφανόπουλος), Μαντζώλας, Σαρηγιαννίδης, Πανταζίδης (88′ Ψιάνος), Παπαρίζος (55′ λ.τ. Παναγιωτίδης), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Τρέβλας.

ΓΑΛΑΤΙΝΗ (Μιχάλης Σαμαράς): Μακρής, Γκέτσιος, Ζερβανταρίδης, Γκάλφας, Ντουρμίσι, Πάτρας (82′ Ουρμπάνικ), Τακίδης, Κουτσώνας, Βουρονίκος (65′ Τσαγκαλίδης), Σαρημπαλάς, Γκόλιας.

Διαιτητής: Ε. Σουλίδης.

Βοηθοί: Κανδυλιώτης, Μ. Τσιγγένης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *