Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ – ΑΕΚ 1-1

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής και την Α.Ε. Κοζάνης που έγινε κάτω από ανοιξιάτικο καιρό στο γήπεδο Χαραυγής.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν σχετικά καλύτερη στο πρώτο ενώ η Χαραυγή στο δεύτερο.

Ετσι ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε την Ακαδημία Βοϊου στους 50 βαθμούς και λογικά έχει “καπαρώσει” την τρίτη θέση καθώς η Ακαδημία Βοϊου έχει τιμωρηθεί με δύο μήνες αποκλεισμό κι ο πέμπτος Μακεδονικός απέχει 14 βαθμούς.

Η ΑΕΚ πήρε έναν χρήσιμο βαθμό στην έδρα μιάς δυνατής ομάδας ενώ την επόμενη αγωνιστική (24η) θα πάρει άλλους τρεις άνευ αγώνος από την τιμωρημένη Ακαδημία Βοϊου και θα φτάσει τους 31.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ πίεσε ψηλά την Χαραυγή και δεν την άφησε να αναπτύξει το παιχνίδι της στο χώρο του κέντρου ενώ ταυτόχρονα οι κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετές επιθέσεις προς την εστία των γηπεδούχων.

Στο 12′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ όταν από παράλληλη σέντρα του Μπαλίτσα ο Τρέβλας δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία.

Στο 26′ μπάσιμο του Μπαλίτσα κι ωραία κάθετη πάσα στον Χρήστο Καραγεώργο που ψύχραιμα προχώρησε και με σουτ έκανε το 0-1.

Στο 30′ η Χαραυγή ζήτησε πέναλτυ όταν ο Χατηζρούμπης έκανε το μπάσιμο κι έπεσε σε άγγιγμα του Παναγιωτίδη με το χέρι αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 33′ ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Μπαλίτσα, ο  Σ. Ζηνόβιος βγήκε έξω από την περιοχή του κι απέκρουσε με κεφαλιά, ο Τρούπκος έκανε το σουτ προς την εστία αλλά ο Μπούρμπουλας απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 38′ φάουλ-σέντρα του Χατζηρούμπη, ο Θεοδωρίδης από καλή θέση έκανε το βολέ ψηλά άουτ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45′) η Χαραυγή ισοφάρισε όταν ο Μπούρμπουλας βρήκε τον Μπάμπη Τραπεζανλίδη μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το μπάσιμο και το σουτ, ο Χλιαράς απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με νέο σουτ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χαραυγή είχε την κατοχή και την υπεροχή κι έκανε κάποιες φάσεις ενώ η ΑΕΚ πρόσεξε την άμυνα της και δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά.

Στο 50′ φαλτσαριστό φάουλ του Κουμπούρα με το αριστερό από πλάγια δεξιά, η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκών της ΑΕΚ.

Στο 58′ γυριστό βολέ του Ν. Ζηνόβιου απέκρουσε θεαματικά αλλά και σωτήρια ο Χλιαράς σε κόρνερ.

Στο 65′ σέντρα του Θεοδωρίδη, κεφαλιά από κοντά του Ν. Ζηνόβιου πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Στο 73′ και στο 78′ δύο καλές κάθετες του Μπαλίτσα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Δούμας και Καραγεώργος αντίστοιχα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά το παιχνίδι ισορρόπησε και οι δύο ομάδες φάνηκαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ (Λεωνίδας Αναστασιάδης): Σ. Ζηνόβιος, Μπούρμπουλας (46′ Δήμτσιος), Κουμπούρας, Χουϊλίδης, Σαββίδης, Ναθαναηλίδης, Ν. Ζηνόβιος, Χατζηρούμπης, Κουνάβας (46′ Χατζής), Θεοδωρίδης (89′ Πριόνας), Τραπεζανλίδης (78′ Μενενάκος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Χλιαράς, Δούμας, Πανταζίδης, Μαντζώλας, Παναγιωτίδης (75′ Στεφανόπουλος), Σαρηγιαννίδης, Τρέβλας (65′ Τσολακίδης), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης (89′ Χεριστανίδης), Καραγεώργος, Τρούπκος (71′ Μαρσέλο).

Διαιτητής: Πανυτσίδης.

Βοηθοί: Σύκος, Πανυτσίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *