ΑΕΚ – ΒΕΛΒΕΝΤΟ 3-0

Σημαντική νίκη με 3-0 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης απέναντι στο Βελβεντό στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες έδωσαν μαθήματα ήθους καθώς έγινε ένα καθαρό παιχνίδι χωρίς εντάσεις και σκληρά μαρκαρίσματα.

Η ΑΕΚ πήρε δίκαια την νίκη, έφτασε τους 35 βαθμούς και λογικά χρειάζεται άλλη μία νίκη στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια (Ακρίτες εκτός, Κοζάνη εντός, Ηρακλή εκτός) για να σιγουρέψει την παραμονή.

Το Βελβεντό έμεινε στους 29 και βρίσκεται ακόμα στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Θωμά Παπαδόπουλου πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που της απομένουν (με Λευκόβρυση και Αναγέννηση) για να φτάσει τους 35 κι αν καταφέρει να πάρει κάτι ενδιάμεσα στη Σιάτιστα.

Το παιχνίδι στο ΔΑΚ Κοζάνης ήταν αρκετά ενδιαφέρον, στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο αλλά η ΑΕΚ περισσότερο εύστοχη προηγήθηκε με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανοίχθηκαν με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να σημειώσει και τρίτο τέρμα στο 69′ ενώ νωρίτερα είχε χάσει κι άλλες καλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Στο 10′ μπαλιά του Παπαθανασίου στον Ευαγγελόπουλο αλλά ο Χλιαράς πρόλαβε κι έδιωξε με τα πόδια λίγο έξω από την περιοχή.

Στο 16′ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μετά από συνδυασμό του Χρήστου Παπαρίζου και του Χρήστου Καραγεώργου, με τον τελευταίο να κάνει ωραία πάσα στον πρώτο που πρόλαβε την έξοδο του Λαζαρίδη και “τσίμπησε” τη μπάλα για το 1-0.

Στο 20′ σουτ του Ευαγγελόπουλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 26′ η ΑΕΚ έκανε το 2-0 όταν μετά από κόρνερ του Καραγεώργου οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν κι ο Πορτογάλος επιθετικός Μαρσέλο Περέϊρα με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 35′ ο διαιτητής έδωσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή (η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ότι ο Μήττας έδιωξε τη μπάλα). Το φάουλ χτύπησε ο Ρωμνόζογλου χαμηλά, ο Χλιαράς απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα πήγε στον Μπαλάνη, αυτός την γύρισε στον Καλύβα που σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του Μπαλάνη την στιγμή της εκτέλεσης του φάουλ.

Στο 40′ ακυρώθηκε νέο γκολ του Βελβεντού όταν μετά από κόρνερ του Ρωμνόζογλου ο Γκίκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι αλλά ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει και επιθετικό φάουλ του Γκίκα στον Παναγιωτίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βελβεντό μπήκε με διάθεση να αντιδράσει, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνα του.

Στο 50′ δυνατό σουτ του Ρωμνόζογλου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Στο 56′ ωραία μπαλιά του Σαλονικίδη έβγαλε τον Παπαρίζο σε θέση τετ-α-τετ, αυτός προχώρησε αλλά το σουτ απέκρουσε ο Λαζαρίδης.

Στο 60′ προσπάθεια από δεξιά και πάσα του Τρέβλα στον Παπαρίζο που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 64′ κάθετη πάσα του Τσολακίδη στον Μαρσέλο, αυτός σε θέση τετ-α-τετ σούταρε αλλά ο Λαζαρίδης απέκρουσε και πάλι σωτήρια.

Στο 67′ ο Πανταζίδης έβγαλε μπροστά τον Καραγεώργο, αυτός έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Μαρσέλο που “τσίμπησε” τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Λαζαρίδη αλλά ο Διβηκέλης πρόλαβε να αποκρούσει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 70′ τελικά, μετά από τις τέσσερεις συνεχόμενες ευκαιρίες της ΑΕΚ, ήρθε το 3-0 που έκρινε οριστικά το παιχνίδι όταν μετά από προσπάθεια του Τσολακίδη η μπάλα κόντραρε σ’ έναν αμυντικό και πήρε ύψος, εκεί ο Μαρσέλο με δεξί κοντρόλ και αριστερό σουτ στην κίνηση την έστειλε στη γωνία σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 79′ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Καλύβα του Βελβεντού για “θέατρο” μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική καθώς το Βελβεντό έμεινε με δέκα παίκτες κι έτσι η ΑΕΚ πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη της παραμονής.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Χλιαράς, Δούμας (78′ Μπαλίτσας), Μήττας, Μαντζώλας, Παναγιωτίδης (77′ Χεριστανίδης), Πανταζίδης, Παπαρίζος, Τρέβλας (65′ Τσολακίδης), Σαλονικίδης, Καραγεώργος (70′ Στεφανόπουλος), Μαρσέλο.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ (Θωμάς Παπαδόπουλος): Λαζαρίδης (85′ Σαπουνάς), Τσιάμης, Καλύβας, Γκίκας (85′ Σκρέκας), Μπαλάνης (85′ Σακελάρης), Παπαθανασίου, Χατζήνας, Κατσίκας (85′ Κοριτάρι), Ευαγγελόπουλος, Διβηκέλης, Ρωμνόζογλου.

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Φ. Εμμανουήλ, Μπέλτσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *