ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΕΚ 3-5

Χορταστικό θέαμα πρόσφερε το τοπικό ντέρμπυ Μακεδονικού και Α.Ε. Κοζάνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19.

Νικητές οι κιτρινόμαυροι με το “αγγλικό” 3-5 μετά από ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο ικανοποίησε τους θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κοζάνης από πλευράς γκολ, ευκαιριών και αμφισβητούμενων φάσεων.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μάκης Μαλούτας παρέταξε μία πολύ νεανική ενδεκάδα με πέντε 16χρονους γεννημένους το 2002 (Ρουσιάδη, Πάρη Ποσινακίδη, Ψιάνο, Καστάμη και Γραμμένο), τον 17άχρονο Τρούπκο, τον 18χρονο Ηλία Ποσινακίδη, τον 19χρονο Πανταζίδη και τρείς μόνο “μεγάλους” (Μαντζώλα, Καραγεώργο και Σαλονικίδη).

Ο τυπικά γηπεδούχος και περισσότερο έμπειρος Μακεδονικός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκε με 1-0, έχασε ευκαιρίες κι έδειξε στο πρώτο τέταρτο ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε το παιχνίδι απέναντι στην άπειρη ομάδα της ΑΕΚ.

Η συνέχεια όμως επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές καθώς η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και τελικά έφυγε στο ημίχρονο με το ισόπαλο 2-2.

Μόλις στο 1′ από σέντρα του Λάμπρου ο Γεωργιάδης δεν βρήκε καλά την μπάλα από κοντά, με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ενδιάμεσα ο Λάμπρου σε θέση οφσάϊντ έκανε προσπάθεια να σκοράρει.

Στο 4′ μετά από φάουλ του Ντουρμίσι ο Θωμάς Αργυρόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Ρουσιάδη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 6′ σε πανομοιότυπη φάση με φάουλ του Ντουρμίσι και κεφαλιά του Αργυρόπουλου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 22′ ο Γραμμένος έστρωσε στον Καστάμη που έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Μακεδονικού.

Στο 39′ φάουλ του Καραγεώργου, ασθενής απόκρουση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Αλέξη Σαλονικίδη που με συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Κι ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύριζαν στον πάγκο τους ο Μακεδονικός έκανε γρήγορα την σέντρα, δύο παίκτες του έφυγαν μόνοι τους απέναντι στον Ρουσιάδη, ο Ντουρμίσι έδωσε στον Δημήτρη Λάμπρου που σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Ο Κανόνας 8 αναφέρει ότι για να γίνει επανέναρξη του παιχνιδιού μετά από γκολ όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων πρέπει να βρίσκονται εντός του δικού τους μισού γηπέδου, με μοναδική εξαίρεση τον παίκτη που κάνει την σέντρα ο οποίος μπορεί να “πατάει” στο αντίπαλο μισό.

Στο 43′ μετά από κόρνερ του Τρούπκου από αριστερά ο Γοδενόπουλος στην προσπάθεια του να αποκρούσει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2  που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο 50′ κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Καστάμη από τον Αντωνόπουλο. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός Χρήστος Καραγεώργος για το 2-3.

Στο 55′ νέο πέναλτυ υπέρ της ΑΕΚ όταν μετά από κάθετη πάσα του Γραμμένου ο Σαλονικίδης ανατράπηκε από τον Θωμαϊδη. Ο Καραγεώργος ψύχραιμα για δεύτερη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζηνόβιου για το 2-4.

Στο 75′ ο Λάμπρου πρόλαβε τον Ρουσιάδη, η μπάλα κύλησε στον Λέκα που σχεδόν εξ’ επαφής από πλάγια την προώθησε προς την εστία αλλά ο Πανταζίδης απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 93′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτυ υπέρ του Μακεδονικού όταν ο Αργυρόπουλος βρέθηκε στο έδαφος μετά από σέντρα. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Ισαν Ντουρμίσι δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι έστω και στις καθυστερήσεις.

Με την σέντρα όμως μακρινή μπαλιά του Αποστολίδη στον Καραγεώργο που μπήκε απειλητικά, τάκλιν του Θωμαϊδη, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιώτη Μαλούτα που με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το τελικό 3-5.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μαλούτας μεταγράφηκε στην ΑΕΚ από τον Μακεδονικό μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν ως αλλαγή κι άλλοι δύο 16χρονοι της ΑΕΚ (Βασιλειάδης και Μεχτερίδης), συμπληρώνοντας την “εξάδα” των παικτών που “ανέβηκαν” από τις Ελπίδες ΑΕΚ, την θυγατρική ομάδα της ΑΕΚ, που αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δ. Καραθανάσης): Ζηνόβιος, Δημητριάδης, Γοδενόπουλος (69′ Χατζηζήσης), Αντωνόπουλος (78′ Μακροβασίλης), Θωμαϊδης, Αργυρόπουλος, Λέκα, Λάμπρου, Γεωργιάδης (82′ Μουρατίδης), Μπάκανος (69′ Κατσάβας), Ντουρμίσι.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Ρουσιάδης, Πανταζίδης, Ηλ. Ποσινακίδης, Μαντζώλας, Π. Ποσινακίδης, Ψιάνος (79′ Μεχτερίδης), Τρούπκος (68′ Βασιλειάδης), Καστάμης (85′ Μαλούτας), Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Γραμμένος (74′ Αποστολίδης).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Τσιαμπάζης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *