ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ – ΑΕΚ 3-2

Στον πρώτο γύρο αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19 η Α.Ε. Κοζάνης που ηττήθηκε με 3-2 στην Νεάπολη από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου στο εξ’ αναβολής παιχνίδι του 1ου Γύρου.

Ενα γκολ του Δανιήλ (Ντάνι) Στεργιόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε την πρόκριση στην Ακαδημία Βοΐου.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο τριαντάλεπτο του αγώνα και πίεσε την Ακαδημία Βοΐου.

Οι ρόλοι άλλαξαν στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους καθώς οι γηπεδούχοι ανέλαβαν αυτοί την πρωτοβουλία και προηγήθηκαν με 1-0 στο 44′ με γκολ του νεαρού Βαλάντη Αγκάστρα που είχε περάσει ως αλλαγή λόγω τραυματισμού του Δημητριάδη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 46′ η Ακαδημία Βοΐου έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά του Ντάνι Στεργιόπουλου.

Η ΑΕΚ δεν παράτησε το παιχνίδι, ανέβασε την απόδοση της και μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2.

Πρώτα στο 61′ ο Χρήστος Καραγεώργος, που είχε περάσει σαν αλλαγή λίγο νωρίτερα, με εύστοχο πέναλτυ που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Αλεξίου μείωσε σε 2-1.

Στο 68′ μετά από σέντρα του Καραγεώργου ο Παναγιώτης Μαλούτας με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το τρίτο γκολ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, στο 94′ μετά από βολέ του τερματοφύλακα του Βοΐου η μπάλα έφτασε στον Ντάνι Στεργιόπουλο (που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα), αυτός από δεξιά έκανε το κοντρόλ κι έπιασε το σουτ στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στον 2ο Γύρο (Τετάρτη 3-10-2018) η Ακαδημία Βοΐου θα φιλοξενήσει την Γαλατινή.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Π. Δημητρίου): Γ. Ζαρκοδήμος, Μιχαηλίδης, Δημητριάδης (12′ λ.τ. Αγκάστρα), Αλεξίου (65′ Ελευθεριάδης), Δ. Στεργιόπουλος, Καραγιάννης (82′ Τζημόπουλος), Ζαγκουντίνος, Παττούρι, Ιττης, Φασούλας, Κ. Ζαρκοδήμος.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Χλιαράς, Παναγιωτίδης, Καράτζιας (55′ Πανταζίδης), Μαντζώλας, Αποστολίδης, Γραμμένος (51′ Καστάμης), Μαλούτας, Τρούπκος (68′  Βασιλειάδης), Σαλονικίδης, Ψιάνος (51′ Καραγεώργος), Μήττας.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης.

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Σύκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *