ΑΕΚ – ΚΟΖΑΝΗ 1-5

Εύκολα πέρασε η Κοζάνη από τη Λευκόβρυση όπου επιβλήθηκε με σκορ 1-5 της Α.Ε. Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπυ της 4ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη έκανε το 4 στα 4 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και υποχώρησε στην βαθμολογία καθώς παρέμεινε στους 3 βαθμούς που πήρε στην πρεμιέρα στο άλλο τοπικό ντέρμπυ από τον Μακεδονικό Κοζάνης.

Το παιχνίδι στο γήπεδο Λευκόβρυσης έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες παρουσία αρκετού κόσμου.

Η Κοζάνη προηγήθηκε μόλις στο 12′ με πέναλτυ του Νίκου Τραυλού. Το αυστηρό πέναλτυ δόθηκε σε σύγκρουση του Παναγιωτίδη με τον Δούμα.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με την Κοζάνη να έχει την πρωτοβουλία αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 52′ όταν μετά από μακρινή φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη ο προωθημένος Ευριπίδης Δούμας με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Κοζάνη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι κιτρινόμαυροι δεν χάρηκαν για πολύ καθώς ένα λεπτό αργότερα στο 53′ από κόρνερ του Τραυλού ο Σάββας Κοτταρίδης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Στο 63′ σέντρα του Δούμα από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Αθανασιάδη στον Νίκο Ζηνόβιο που με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-3.

Στο 75′ μπαλιά του Τσικόπουλου στον Σόκο Αθανασιάδη που μπήκε από δεξιά και σούταρε διαγώνια στα δίχτυα για το 1-4.

Στο 86′ κάθετη πάσα του Χατζή στον Θανάση Τακίδη που μόνος απέναντι στον Χλιαρά έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας για το τελικό 1-5.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Χλιαράς, Πανταζίδης, Ηλ. Ποσινακίδης (54′ Μαλούτας), Παναγιωτίδης (80′ Καράτζιας), Π. Ποσινακίδης, Αποστολίδης, Καστάμης, Δούμας, Βογιατζής (54′ Τρούπκος), Καραγεώργος, Βασιλειάδης (68′ Ψιάνος).

ΚΟΖΑΝΗ (Δ. Σιαπανίδης): Χρυστοστομίδης, Κ. Τρομπούκης, Αροσβίλι (72′ Δ.Χ. Παπαδόπουλος), Κοτταρίδης (80′ Σαρηγιαννίδης), Μπαλίτσας, Ηλ. Τσικόπουλος, Αθανασιάδης, Χατζής, Ζηνόβιος (80′ Τακίδης), Τραυλός, Δούμας (84′ Αθ. Τρομπούκης).

Διαιτητής: Κεχαγιάς.

Βοηθοί: Γάτσου, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *