ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΕΚ 0-3

Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε. Κοζάνης που πήρε το διπλό στο γήπεδο του Ηρακλή Πτολεμαϊδας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπάσει μία σημαντική νίκη, τόσο από βαθμολογικής όσο κι από ψυχολογικής πλευράς, στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου που είχε 7 βαθμούς στα πρώτα 4 παιχνίδια.

Παράλληλα η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν πίσω για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Για την ΑΕΚ ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Καραγιάννης και Πουλατσόγλου.

Η νεανική ομάδα του Ηρακλή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα είκοσι λεπτά έδειξε ότι θα διεκδικήσει την νίκη.

Στην συνέχεια όμως η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, σιγά-σιγά επέβαλε το παιχνίδι της και τελικά πήρε μία δίκαιη νίκη παίζοντας κατά διαστήματα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο 14′ η ΑΕΚ έκανε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Μαντζώλας χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά εκτός από ένα τεράστιο “καρούμπαλο”, σε σύγκρουση του με τον Μαρνασίδη.

Στο προηγούμενο παιχνίδι που αγωνίστηκε ο Μαντζώλας στην Νεάπολη έγινε πάλι αλλαγή λόγω τραυματισμού μόλις στο 11′,

Στο 19′ ο Τρούπκος βρήκε τον Χρήστο Καραγεώργο μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε ωραία και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 21′ σέντρα του Τρούπκου, κεφαλιά του Σαλονικίδη άουτ.

Στο 25′ πάσα του Καραπέγιου, λάθος του Ποσινακίδη, ο Καραφουλίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χλιαρά αλλά σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Στο 32′ ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, σέντρα-σουτ του Τρούπκου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 35′ σουτ του Λούσιου μπλόκαρε ο Χλιαράς.

Στο 38′ και στο 40′ δύο διαδοχικά φάουλ από καλή θέση που χτύπησαν οι Μωϋσιάδης και Αιχμαλωτίδης αντίστοιχα, απέκρουσε δύσκολα ο Χλιαράς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ξεκίνησε και πάλι επιθετικά αλλά η ΑΕΚ ισορρόπησε, πήρε αυτή την πρωτοβουλία και με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο σφράγισε την νίκη.

Στο 47′ μακρινή σέντρα-σουτ του Τσούτση απέκρουσε δύσκολα ο Χλιαράς σε κόρνερ.

Στο 63′ σέντρα του Καραγιάννη, πάσα του Καραγεώργου στον Τρούπκο που μόνος απέναντι στον Δημητράκη σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του Ηρακλή.

Στο 70′ ο Μαρνασίδης μπήκε απειλητικά από δεξιά αλλά ο Παναγιωτίδης με ωραίο τάκλιν έκοψε σε κόρνερ.

Στο 77′ κόρνερ του Καραγιάννη, κεφαλιά-πάσα του Πουλατσόγλου κι ο Παναγιώτης Μαλούτας που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα με νέα κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στο 89′ μπαλιά του Ψιάνου στον Καστάμη, αυτός με ωραίο τρόπο απέφυγε τον Σαββίδη, έστρωσε στον επερχόμενο Καραγεώργο που με δυνατό συρτό σουτ έκανε το τελικό 0-3.

Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ όταν ο Τσούτσης από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Γ. Πανίδης): Δημητράκης, Τοπάλης (66′ Βοϊτσίδης), Τσούτσης, Μωϋσιάδης, Νταβές, Αιχμαλωτίδης (70′ Σαββίδης), Λούσιος, Καραπέγιος, Μαρνασίδης, Καραφουλίδης (80′ Β. Παπαδόπουλος), Γιαννιός (54′ Σαπαλίδης).

Α. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Χλιαράς, Καραγιάννης, Ηλ. Ποσινακίδης, Μαντζώλας (14′ λ.τ. Σαλονικίδης), Πουλατσόγλου, Αποστολίδης (70′ Μαλούτας), Καστάμης, Γραμμένος (67′ Ψιάνος), Παναγιωτίδης, Καραγεώργος, Τρούπκος (86′ Δούμας).

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Μπέλτσου, Μ. Τσιγγένης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *