ΑΕΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ 1-4

Βαριά ήττα με 1-4 γνώρισε η Α.Ε. Κοζάνης στο γήπεδο Λευκόβρυσης από τον Εθνικό Βατερού στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε τρία παιχνίδια στην Λευκόβρυση για την ΑΕΚ που παρέμεινε στους 7 βαθμούς τους οποίους έχει πάρει όλους εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ για άλλο ένα παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, δέχτηκε γκολ στο 33ο δευτερόλεπτο (!) και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 16′ από αμυντικά λάθη.

Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, άλλαξαν σχήμα, “πάτησαν” κάτω τη μπάλα αλλά ακόμα ένα “κρύο” γκολ των φιλοξενουμένων στο 44′ έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μείωσε σε 1-3 σχετικά νωρίς, είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει περισσότερο την καλοοργανωμένη άμυνα του Βατερού.

Ο Εθνικός, που έχει χτίσει μία καλή παράδοση στο γήπεδο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, ήταν αποτελεσματικός, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε μία δίκαιη νίκη τόσο εύκολα που ίσως δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκανμε 0-3 στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ και πρόσεξαν την άμυνα του προσπαθώντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με “γκολ από τα αποδυτήρια” όταν στην πρώτη φάση του αγώνα ο νεαρός Βαγγέλης Δουγαλής ελίχθηκε από δεξιά, ο Πουλατσόγλου προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον ίδο παίκτη που με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 10′ σέντρα του Αποστολίδη, κεφαλιά του Μαντζώλα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κεντεποζίδης.

Στο 16′ βαθιά μπαλιά του Πολυχρονιάδη, κεφαλιά-πάσα του Σαλονικίδη στον Χάρη Σακαλή που σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε τον Χλιαρά κάνοντας το 0-2 απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Στο 43′ διαγώνια μπαλιά του Γεωργιάδη στον Γιώργο Κουτέρη που από αριστερά, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, με δυνατό σουτ έκανε το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και μείωσε στο 52′ όταν μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Βογιατζή από δεξιά ο Χρήστος Καραγεώργος πετάχτηκε και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να διασπάσουν την συμπαγή άμυνα του Βατερού με συνεχείς πάσες, έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε στο παιχνίδι.

Αντίθετα στο 87′ ο Εθνικός σφράγισε την νίκη όταν μετά από αντεπίθεση ο Σακαλής μπήκε από αριστερά κι έδωσε “έτοιμο” γκολ στον Θάνο Σαλονικίδη που από κοντά έκανε το τελικό 1-4.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Χλιαράς, Καραγιάννης, Ηλ. Ποσινακίδης (29′ Βογιατζής), Μαντζώλας, Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Καστάμης, Γραμμένος, Σαλονικίδης (69′ Παναγιωτίδης), Καραγεώργος, Μαλούτας (46′ Τρούπκος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Κεντεποζίδης, Δουγαλής, Κουρτίδης, Πολυχρονιάδης, Κίλης, Σαλονικίδης (88′ Σταυροθεόδωρος), Σακαλής, Καβαλάρης (78′ Βρόϊκος), Γεωργιάδης, Ρέββας, Κουτέρης.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Πανυτσίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *