ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ 1-1

Δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 απέναντι στον Βυζαντινό Αετό Πτολεμαϊδας στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας.

Βάσει ευκαιριών οι Ελπίδες έπρεπε να είχαν κερδίσει το παιχνίδι.

Αυτός ήταν ο δεύτερος βαθμός των Ελπίδων στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Ελπίδες παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς ενώ τελευταίοι είναι οι Ακρίτες με έναν.

Ο Βυζαντινός Αετός, που παρουσίασε μία πολύ νεανική ομάδα με δύο βασικούς μάλιστα γεννημένους το 2004, έφτασε τους 8 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος αλλά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο δεύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες ήταν καλύτερες, πίεσαν τον αντίπαλο τους, προηγήθηκαν με 1-0 και θα μπορούσαν ίσως να είχαν σκοράρει για άλλη μία φορά.

Μόλις στο 8′ μετά από λάθος του τερματοφύλακα ο Μεχτερίδης έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Ελπίδες προηγήθηκαν με 1-0 στο 12′ μετά από σουτ του αειθαλή Γιάννη Τσολακίδη που πήγε “δοκάρι και μέσα”.

Ο Τσολακίδης, παρά τα 38 του χρόνια, για άλλη μία φορά ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

Στο 20′ σέντρα-σουτ του Στεφανόπουλου από δεξιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βυζαντινού.

Στο 27′ μετά από σέντρα του Βαχτσεβάνου ο προωθημένος Κουτσουσίμος έπιασε το σουτ αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ελπίδες κυνήγησαν το δεύτερο γκολ από την αρχή και στο 48′ μετά από κόρνερ του Τσολακίδη ο Φωτούλας έπιασε την κεφαλιά λίγο άουτ.

Στη συνέχεια όμως ο Βυζαντινός ισορρόπησε και είχε ένα καλό διάστημα κατοχής και επιθέσεων.

Στο 55′ ο Αγιαντζής έκανε την κάθετη πάσα στον Στρατή που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Ποτουριάδης απέκρουσε το σουτ σωτήρια με τα πόδια.

Στο 58′ μετά από μπάσιμο και σέντρα του Στρατή από δεξιά ο 36χρονος Νίκος Αγιαντζής με ωραίο εναέριο σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 66′ φάουλ του Τσολακίδη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βυζαντινού.

Στο 70′ τεράστια ευκαιρία για τις Ελπίδες όταν μετά από σέντρα του Τσολακίδη από αριστερά ο νεαρός Καπρινιώτης σχεδόν εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 90′ οι Ελπίδες έχασαν κι άλλη ευκαιρία για να πάρουν το ματς όταν μετά από κόρνερ του Τσολακίδη ο Μήττας στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Μαντζώλας): Ποτουριάδης, Στεφανόπουλος (53′ Καπρινιώτης), Πόζογλου (59′ Σιαμπανόπουλος), Φωτούλας (82′ Μπάδας), Μήττας, Κουτσουσίμος, Καραγιάννης, Βαχτσεβάνος, Τσολακίδης, Τρέβλας (59′ Κωδωνάς), Μεχτερίδης.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Α. Σάκκος): Σωτηρίου, Θεοδοσιάδης, Κούσης (55′ Κοντογουλίδης), Σάκκος, Χαριτωνίδης, Κουσάϊ, Λίτσας (86′ Σκόντας), Φυραρίδης (46′ Αγιαντζής), Στρατής, Αργυρόπουλος, Γκιούρος (70′ Χατζηηλιάδης).

Διαιτητής: Ε. Σουλίδης.

Βοηθοί: Πανυτσίδης, Χατζηγεωργίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *