ΓΑΛΑΤΙΝΗ – ΑΕΚ 2-1

Πολύτιμη νίκη με 2-1 πήρε η Γαλατινή από την Α.Ε. Κοζάνης για την 8η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας μετά από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, πλούσιο σε φάσεις, τρία γκολ και τρία δοκάρια (όλα της ΑΕΚ).

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη αλλά πολύ άτυχη καθώς τρεις φορές η μπάλα βρήκε το δοκάρι της Γαλατινής ενώ στο 45′ της ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ ως οφσάϊντ.

Για άλλη μία φορά όμως η ΑΕΚ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει ένα σταθερό αμυντικό σχήμα, δέχτηκε γκολ από αμυντικά λάθη, αυτή τη φορά από δύο βαθιές μπαλιές των δύο σέντερ-μπακ της Γαλατινής στην πλάτη της άμυνας.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή απόδοση, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αλλά ο συνδυασμός ατυχίας, αμυντικών λαθών αλλά και διαιτητικών λαθών τους στέρησαν βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι.

Η Γαλατινή, αφού “έμεινε ζωντανή” στο πρώτο μέρος, “άρπαξε” την ευκαιρία στο δεύτερο και ανεβάζοντας την απόδοση της πήρε την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μιχάλη Σαμαρά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, δημιούργησε ευκαιρίες και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν ανώτερη καθώς υπερτερούσε στον χώρο του κέντρου από τον αντίπαλο της.

Στο 20′ μετά από φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μαντζώλα βρήκε την συμβολή των δοκών της Γαλατινής.

Στο 23′ νέο δοκάρι για την ΑΕΚ μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Αποστολίδη έξω από την περιοχή.

Στο 27′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, πάσα του Σαλονικίδη στον Τρούπκο, αυτός έβγαλε την σέντρα στον Καραγεώργο που από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 37′ μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Αποστολίδη, η μπάλα βρήκε για τρίτη φορά το δοκάρι της Γαλατινής.

Στο 45′ φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη, ο Πουλατσόγλου με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός λανθασμένα ακύρωσε το γκολ σημειώνοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάϊντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατινή μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει το παιχνίδι αφού κατάφερε να μείνει “αλώβητη” στο πρώτο παρά την υπεροχή του αντιπάλου της.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48′) η Γαλατινή προηγήθηκε με 1-0 όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Ζερβανταρίδη που “έπιασε στον ύπνο” την άμυνα της ΑΕΚ ο Γιάννης Παπανώτας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με ωραίο τελείωμα από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 52΄μετά από σέντρα του Καστάμη ο Ζερβανταρίδης προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε το χέρι του, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο.

Στο 56′ κάθετη πάσα του Παπανώτα στον Τακίδη, αυτός από καλή θέση πλάσαρε μόλις άουτ.

Στο 62′ από κόρνερ του Αποστολίδη ο Πουλατσόγλου έπιασε το σουτ αλλά ο Σαριόγλου απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Στο 65′ η ΑΕΚ ισοφάρισε όταν μετά από φάση διαρκείας ο Καστάμης έστρωσε στον Χρήστο Καραγεώργο που από πλάγια με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 68′ κάθετη πάσα του Γκέτσιου στον Ηλία αυτός από καλή θέση αντί να σουτάρει προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα με αποτέλεσμα να κόψουν οι αμυντικοί.

Στο 72′ σέντρα του Παπανώτα στον Ηλία που από κοντά σούταρε άουτ.

Στο 73′ βαθιά μπαλιά 50 μέτρων του Σαριόγλου στον Γιάννη Βουρονίκο στην πλάτη της άμυνας, αυτός με ωραίο κοντρόλ και σουτ στην κίνηση σημείωσε ένα όμορφο γκολ που τελικά έκρινε το παιχνίδι.

Στο 78′ ο Ρούσης έκλεψε τη μπάλα από τον Πανταζίδη, έδωσε στον Παπανώτα που σε θέση τετ-α-τετ σούταρε αλλά ο Χλιαράς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 83′ νέα ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ηλίας όμως καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να προλάβει ο Χλιαράς.

Στο 87′ δυνατό φάουλ του Γκέτσιου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία της Γαλατινής χωρίς επιτυχία.

ΓΑΛΑΤΙΝΗ (Μ. Σαμαράς):  Μακρής, Γ. Κοτρώτσιος (64′ Ιω. Κοτρώτσιος), Σαριόγλου, Ζερβανταρίδης, Τακίδης (71′ Βουρονίκος), Ηλίας, Ρούσης, Τσαγκάλης (59′ Γκέτσιος), Γκάλφας, Παπανώτας (86′ Κουτσώνας), Τσιόρκας.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Μαλούτας): Χλιαράς, Πανταζίδης (87′ Ψιάνος), Π. Ποσινακίδης (49′ Δούμας), Μαντζώλας, Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Καστάμης, Γραμμένος, Σαλονικίδης (70′ Βογιατζής), Καραγεώργος, Τρούπκος (70′ Μαλούτας).

Διαιτητής: Γεωργιάδης.

Βοηθοί: Θ. Τζιουβάρας, Βογδόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *