ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ – ΑΕΚ 1-2

Απέδρασε από το Λιάπειο η Α.Ε. Κοζάνης καθώς με γκολ του Αντώνη Τρούπκου στο 92′ πήρε πολύτιμη νίκη με ανατροπή από τον ΠΑΟΚ Κοίλων για την τελευταία (13η) αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α’ Κατηγορίας.

Με περίσσια ψυχικά αποθέματα η ΑΕΚ, αφού πρώτα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82′, πήγε φούλ για την νίκη στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Κοίλων ήταν καλύτερος και δίκαια πέρασε μπροστά στο σκορ, αντίθετα στο δεύτερο ειδικά μετά το 70′ η ΑΕΚ κυριάρχησε στο γήπεδο κι έκανε την ανατροπή.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές που έκανε ο Μάκης Μαλούτας καθώς οι Παναγιώτης Μαλούτας και Αντώνης Τρούπκος σκόραραν ενώ ο Μανώλης Βογιατζής έδωσε τις δύο ασσίστ για τα γκολ των κιτρινόμαυρων.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 2′ με τον Παναγιώτη Ευρενιάδη που ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με αριστερό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ρουσιάδη.

Στο 10′ δυνατό σουτ του Καλιακούδα από αριστερά απέκρουσε ο Ρουσιάδης.

Στο 24′ η ΑΕΚ έκανε αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο Παναγιωτίδης και στην θέση του πέρασε ο Τρούπκος με αποτέλεσμα την αναδιάταξη κάποιων θέσεων.

Στο 28′ κεφαλιά του Ευρενιάδη απέκρουσε ο Ρουσιάδης σε κόρνερ.

Στο 32′ συρτό σουτ του Καλιακούδα έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Ρουσιάδης.

Στο 33′ η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία όταν αριστερό σουτ του Γραμμένου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 36′ φάουλ του Καλιακούδα από πλάγια αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Ρουσιάδης σε κόρνερ.

Στο 40′ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Σαλονικίδη που πήρε τη μπάλα με το χέρι πριν σουτάρει προς την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο ανέβαζε την απόδοση της ΑΕΚ καθώς ο ΠΑΟΚ Κοίλων σιγά-σιγά φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως στο 48′ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν από μακρινό φάουλ του Καλιακούδα η μπάλα έσκασε μπροστά στο Ρουσιάδη που απέκρουσε ασθενώς ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκών.

Στο 56′ μπαλιά του Καστάμη στον Σαλονικίδη που κατέβασε τη μπάλα κι έκανε το σουτ άλλα αυτή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65′ επικίνδυνο μακρινό σουτ του Ψιάνου από το κέντρο του γηπέδου αλλά ο Λαζαρίδης μπλόκαρε.

Στο 77′ καλό φάουλ του Καραγεώργου έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Λαζαρίδης σε κόρνερ.

Στο 82′ μακρινή μπαλιά του Καράτζια στον Αποστολίδη, αυτός έδωσε στον Σαλονικίδη που μπήκε από δεξιά κι έσπασε τη μπάλα στον Βογιατζή, αυτός με ωραία ενέργεια γύρισε στον επερχόμενο Παναγιώτη Μαλούτα που με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Αμέσως μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και για δεύτερο γκολ καθώς η ψυχολογία του αγώνα είχε γείρει καθαρά υπέρ των κιτρινόμαυρων.

Στο 85′ κεφαλιά-πάσα του Σαλονικίδη στον Μαλούτα που μπήκε επικίνδυνα αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Λαζαρίδης.

Στο 92′ από πλάγιο του Καράτζια ο Σαλονικίδης έκανε ψηλοκρεμαστή μπαλιά προς τον Βογιατζή, αυτός έκανε κεφαλιά-πάσα στον Αντώνη Τρούπκο που αμέσως πάνω στην κίνηση από πλάγια θέση έκανε το εναέριο σουτ στη γωνία του Λαζαρίδη, για να γίνει το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τον ΠΑΟΚ Κοίλων στους 15 βαθμούς και πήρε βαθμολογική ανάσα.

ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ (Θόδωρος Παπανικόπουλος): Λαζαρίδης, Τσουκνίδας, Αλμασίδης, Μυλωνάς, Κόνι, Νέστορας (78′ Φούντογλου), Τζούτζας, Π. Παπαδόπουλος, Ευρενιάδης, Καλιακούδας (87′ Μπέσας), Γεωργίου (56′ Κοντοδήμος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Ρουσιάδης, Ψιάνος, Καραγιάννης (67′ Καράτζιας), Μαντζώλας (74′ Βογιατζής), Παναγιωτίδης (24′ λ.τ. Τρούπκος), Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Καστάμης, Γραμμένος (62′ Μαλούτας), Καραγεώργος, Σαλονικίδης.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Αρσενίδου, Δημητριάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *