ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ – ΑΕΚ 0-1

Σημαντική νίκη με 0-1 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στο Βατερό στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19 και πήρε μία μικρή “εκδίκηση” για την βαριά ήττα του πρώτου γύρου στην Λευκόβρυση με 1-4.

Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε την Ακαδημία Βοΐου και τον Μακεδονικό Κοζάνης στους 28 βαθμούς και χρειάζεται ακόμα λίγους πόντους για να εξασφαλίσει την παραμονή κι ενώ απομένουν 6 παιχνίδια.

Αντίθετα το Βατερό έμεινε στους 24 πόντους αλλά έχει “μαξιλάρι” 4 πόντων από τη Χαραυγή που βρίσκεται κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού στην 15η θέση.

Το παιχνίδι στο γήπεδο Βατερού δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ο δυνατός αέρας ήταν ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών

Η ΑΕΚ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, έτρεξε περισσότερο, έβγαλε περισσότερη ενέργεια, έκανε κάποιες φάσεις και γενικά ήταν καλύτερη “στα σημεία”.

Τελικά ένα φάουλ στο 71′ του Χρήστου Καραγεώργου, που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, έδωσε την νίκη, που αν μία ομάδα την δικαιούνταν αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Ο Εθνικός δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά και μόνο στα τελευταία λεπτά πίεσε τους κιτρινόμαυρους.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, με τον αέρα στην πλάτη της, είχε την πρωτοβουλία χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο 25′ μπαλιά του Παναγιωτίδη στον Γραμμένο αλλά ο τερματοφύλακας Κεντεποζίδης πρόλαβε τον νεαρό επιθετικό.

Στο 28′ φάουλ του Σακαλή πέρασε δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 33′ ο Κουτέρης έπεσε μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Πουλατσόγλου αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για “θέατρο”.

Στο 36′ ο Γραμμένος δεν πρόλαβε να “τσιμπήσει” τη μπάλα από τον Κεντεποζίδη.

Στο 38′ σουτ του Πολυχρονιάδη από καλή θέση πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 40′ μακρινό φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη, σύγχυση στην περιοχή του Βατερού, η μπάλα κατέληξε στον Γραμμένο που την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Πανταζίδη στον τερματοφύλακα.

Στο 43′ δυνατό φάουλ του Γραμμένου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατερού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, αν και με τον αέρα αντίθετο, ήταν αυτή που είχε και πάλι την πρωτοβουλία αν και ο Εθνικός έκανε κι αυτός κάποιες επιθετικές προσπάθειες.

Στο 55′ μετά από κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ ο Κουρτίδης κι ο Καβαλάρης από κοντά δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα κι ο Χλιαράς μπλόκαρε σωτήρια.

Στο 57′ πάσα του Καραγιάννη, ο Γραμμένος άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στον επερχόμενο Πανταζίδη αλλά αυτός καθυστέρησε κι ο Σταυροθεόδωρος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 69′ από σέντρα του Ρέββα ο Σακαλής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.

Στο 71′ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι με ωραίο φάουλ του Χρήστου Καραγεώργου στην γωνία του Κεντεποζίδη.

Στο 78′ ωραία ενέργεια του νεαρού Βασιλειάδη που απέφυγε δύο αμυντικούς με μία θεαματική τρίπλα, έδωσε στον Καραγεώργο που σούταρε από κοντά αλλά ο Κεντεποζίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Το ερχόμενο Σάββατο 30-3-2019 η ΑΕΚ φιλοξενεί την Γαλατινή στην Λευκόβρυση στις 15.30 ενώ την Κυριακή 31-3-2019 ο Εθνικός Βατερού πάει στο Λιάπειο για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Κοίλων στις 16.30 λόγω της αλλαγής ώρας το βράδυ της Κυριακής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ (Θωμάς Παπαδόπουλος): Κεντεποζίδης, Σαλονικίδης, Κουρτίδης, Πολυχρονιάδης, Λαζαρίδης (55′ Κίλης), Σταυροθεόδωρος, Σακαλής, Κουτέρης (79′ Τοπαλίδης), Γεωργιάδης, Ρέββας, Καβαλάρης (63′ Βρόϊκος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Ψιάνος, Καραγιάννης, Μαντζώλας, Πανταζίδης (62′ Καραγεώργος), Πουλατσόγλου, Μαλούτας (78′ Βογιατζής), Αποστολίδης, Παναγιωτίδης (62′ Βασιλειάδης), Γραμμένος, Δούμας (86′ Καράτζιας).

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Σύκος, Φραντζοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *