ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΡΔΑΣΣΑ 4-0

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης νίκησαν τον Μ. Αλέξανδρο Αρδασσας με το ευρύ 4-0 στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας.

Ο αγώνας έγινε κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και σίγουρα οι φίλοι των Ελπίδων που διάλεξαν να περάσουν το Κυριακάτικο πρωϊνό τους στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης αποζημιώθηκαν από την εμφάνιση και την νίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ελπίδες είχαν νικήσει την Αρδασσσα με 5-1 στο αντίστοιχο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του περυσινού πρωταθλήματος.

Παρά την απουσία του “κινητήριου μοχλού” στο κέντρο, του Γιάννη Τσολακίδη λόγω δουλειάς, οι Ελπίδες κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα κι έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες είχαν την πρωτοβουλία αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ.

Στο 10′ μετά από ψηλοκρεμαστή σέντρα του Χασιώτη και σύγχυση στην περιοχή της Αρδασσας ο Πλιάκης από κοντά δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα κι ο Ντάβες απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ χτύπησε απ’ ευθείας ο Βαχτεβάνος και απέκρουσε δύσκολα ο Ντάβες.

Στο 20′ δυνατό σουτ του Τσιφτσή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23′ βαθιά σέντρα του Ρουσιάδη, ο Νεοφυτίδης από κοντά προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Πετρούλης μπλόκαρε.

Στο 30′ ο Παλόγλου “τσίμπησε” τη μπάλα από τον Σιδηρόπουλο, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ για να χαθεί μία καλή ευκαίρια για τις Ελπίδες.

Στο 35′ σέντρα-σουτ του Κύρκα απέκρουσε δύσκολα ο Πετρούλης σε κόρνερ. Από το κόρνερ, κεφαλιά του Νεοφυτίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 40′ σουτ του Χρυσανθόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν το παιχνίδι και πρόσφεραν γκολ και θέαμα, κάνοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η ομάδα του Βασίλη Μαντζώλα έβαλε την μπάλα κάτω και με ωραίους συνδυασμούς και συνεχή κίνηση κατάφερε να πάρει μία ευρεία νίκη.

Στο 50′ δυνατό σουτ του Μεχτερίδη απέκρουσε δύσκολα ο Ντάβες.

Στο 55′ σουτ του Κοτζαφίλιου από καλή θέση κόντραρε στον Καραγιάννη.

Στο 57′ ατομική προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μεχτερίδη που απέφυγε δύο αντιπάλους και με ωραίο γωνιακό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, σημειώνοντας ένα όμορφο γκολ.

Στο 67′ ατομική προσπάθεια του 15χρονου Βασίλη Πλιάκη που πέρασε έναν αμυντικό και σημάδεψε έξυπνα την γωνία πετυχαίνοντας άλλο ένα ωραίο γκολ για το 2-0.

Στο 80′ μπάσιμο του Μεχτερίδη από δεξιά, πάσα στον Κωστή Στεφανόπουλο που με σουτ από πλάγια έκανε το 3-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Στο 85′ πάσα του Τσιφτσή στον Στεφανόπουλο, αυτός μπήκε από τα αριστερά κι έσπασε τη μπάλα εκεί όπου ο Τσαβδαρίδης στην προσπάθεια του να αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.

Στο 89′ σουτ του Τζελαλίδη από καλή θέση πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Με την νίκη τους αυτή οι Ελπίδες πήγαν στους 18 βαθμούς, 10 βαθμούς πάνω από τον Βυζαντινό Αετό που βρίσκεται στην τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Την ερχόμενη Τετάρτη 3-4-2019 θα διεξαχθεί η 21η αγωνιστική του 2ου Ομίλου. Οι Ελπίδες θα κάνουν το προγραμματισμένο τους ρεπό ενώ η Αρδασσα θα υποδεχθεί τα Κομνηνά.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Πετρούλης, Στεφανόπουλος, Καραγιάννης (84′ Μαλιόγκας), Φωτούλας, Μήττας, Χασιώτης (83′ Κορκίδας), Τσιφτσής, Κ. Μεχτερίδης, Πλιάκης (75′ Παπαθανασίου), Βαχτσεβάνος (86′ Βοριαζίδης), Παλόγλου.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ (Κώστας Τσαγκαλίδης): Ντάβες, Κύρκας, Τσαβδαρίδης, Σιδηρόπουλος, Ρουσιάδης, Τζελαλίδης, Χρυσανθόπουλος (65′ Φολτόπουλος), Κακουλίδης (70′ Ηλιάδης), Νεοφυτίδης (58′ Ποιμενίδης), Ποζίδης, Ζησιός (38′ Κοτζαφίλιος).

Διαιτητής: Τσούλης.

Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *