ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΕΚ 1-4

Ευρεία νίκη με 1-4 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στις εγκαταστάσεις του Ατρομήτου Πτολεμαΐδας για την 22η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19.

Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και πλέον έχει στόχο να την κρατήσει στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αντίθετα η ήττα αυτή ήταν καταδικαστική για τον Ατρόμητο που από του χρόνου, εκτός συνταρακτικού απροόπτου, θα επιστρέψει στη Β’ Κατηγορία.

Το παιχνίδι ήταν ευχάριστο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα, να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες και να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο μισάωρο και οι δύο άμυνες “έμπαζαν” με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές φάσεις και να σημειωθούν τέσσερα γκολ, τρία για τους φιλοξενούμενους κι ένα για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια μία εσωτερική αλλαγή του Μάκη Μαλούτα σταθεροποίησε την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, η οποία έως τότε είχε δεχθεί πολλές φάσεις από τον Ατρόμητο και από κει και πέρα οι κιτρινόμαυροι πήραν τον έλεγχο.

Στο 5′ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτυ όταν σε σέντρα του Λιούρη η μπάλα βρήκε το χέρι του Πουλατσόγλου αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 12′ μετά από συνδυασμό της ΑΕΚ και δυνατό αριστερό σουτ του Μαλούτα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ο Δημήτρης Ψιάνος στην επαναφορά με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 18′ μετά από φάουλ-σέντρα του Δούφα ο Καλαϊτζόπουλος από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χλιαρά.

Στο 19′ πάσα του Κοντογουλίδη στον Λιούρη που σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα τον Χλιαρά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ ενώ ίσως ο σκόρερ να καλύπτονταν, σε μία οριακή φάση.

Στο 20′ ωραίο σουτ του 15χρονου Λευτέρη Μαντζόπουλου, που εντυπωσίασε με το παιχνίδι του, βρήκε το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 22′ σε άλλη μία οριακή φάση, ο Καραγιάννης έδωσε στον Γιώργο Γραμμένο που από πλάγια με πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 24′ ο Φώτης Δούφας με ωραία ενέργεια και σουτ μείωσε σε 1-2.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως (25′), ωραίος συνδυασμός της ΑΕΚ, ο Σαλονικίδης έβγαλε μπροστά τον Γραμμένο που μπήκε και με σουτ έκανε το 1-3.

Στο 28′ μετά από κόρνερ ο Μαντζόπουλος αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Χλιαράς απέκρουσε σωτήρια.

Στο 29′ δυνατό σουτ του Γραμμένου απέκρουσε ο Καρακασίδης σε κόρνερ.

Στο 30′ μπαλιά του Μαλούτα στον Σαλονικίδη, αυτός ευννοήθηκε από μία κόντρα , σούταρε από θέση τετ-α-τετ, ο Καρακασίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ομάδες συνέχισαν το τεχνικό παιχνίδι πάνω στον καλό αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες.

Στο 51′ πάσα του Γραμμένου, σουτ του Σαλονικίδη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 53′ ο νεαρός Μητσόπουλος μπήκε επικίνδυνα, ο Μαντζώλας με ωραίο τάκλιν του πήρε τη μπάλα.

Στο 55′ προσπάθεια και σουτ του Βασιλειάδη μπλόκαρε ο Κοντογουλίδης.

Στο 62′ μετά από φάση διαρκείας, σουτ του Ιγνατιάδη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 76′ πάσα του Μαλούτα στον Σαλονικίδη που προχώρησε αλλά από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 77′ πάσα του Γραμμένου, σουτ του Αποστολίδη από καλή θέση ψηλά άουτ.

Στο 83′ μπαλιά του Σαλονικίδη στον νεαρό Κωνσταντίνο Βασιλειάδη που κατέβασε τη μπάλα, την έσπασε στο δεξί και με γωνιακό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-4, σημειώνοντας ένα όμορφο γκολ.

Στο 88′ κάθετη του Ψιάνου στον Μαλούτα, δυνατό σουτ απέκρουσε δύσκολα ο Καρακασίδης.

Στο 89′ ο Βασιλειάδης έστρωσε στον Μαλούτα, νέο δυνατό σουτ απέκρουσε και πάλι ο Καρακασίδης σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΚ είναι απέναντι σε ομάδες που έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν να τελειώσουν την χρονιά όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Αντίθετα ο προπονητής του Ατρομήτου Κώστας Καπετάνος λογικά θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στους “πιτσιρικάδες” καθώς ο στόχος της παραμονής πλέον φαντάζει ακατόρθωτος για τον Ατρόμητο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Κώστας Καπετάνος): Καρακασίδης, Ιγνατιάδης, Καλαϊτζόπουλος, Τσαγκαλίδης, Μπαμπαλίκης (68′ Καραβίτης), Χαριτίδης, Δούφας (75′ Εμμανουήλ), Μαντζόπουλος, Σπυρλές (46′ Σοϊλεμές), Κοντογουλίδης (59′ Μητσόπουλος), Λιούρης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Δούμας (46′ Πανταζίδης), Καραγιάννης, Μαντζώλας, Σαλονικίδης (75′ Γάτας), Πουλατσόγλου, Μαλούτας, Βασιλειάδης, Παναγιωτίδης (49′ Αποστολίδης), Γραμμένος, Ψιάνος.

Διαιτητής: Τσούλης.

Βοηθοί: Πραχάλης, Πανυτσίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *