ΜΕΤΑΞΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 1-1

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας ανάμεσα στην Πρόοδο Μεταξά και τις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης που έγινε στο γήπεδο Μεταξά.

Οι Ελπίδες για άλλη μία φορά πλήρωσαν την αστοχία τους κι έφυγαν χωρίς τους τρεις βαθμούς της νίκης από ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν την κατοχή, δύο δοκάρια και τουλάχιστον τέσσερις τρανταχτές ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά ο Μεταξάς δεν απείλησε ιδιαίτερα τις Ελπίδες αν και στο 90′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλέψει ακόμα και την νίκη.

Αν και ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε τις Ελπίδες να αναπτύξουν το παιχνίδι τους στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες είχαν την κατοχή, την πρωτοβουλία και τις φάσεις.

Στο 8′ προσπάθεια του Τσολακίδη από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Πλιάκη που από κοντά έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 15′ μπαλιά του Τσολακίδη στον Στεφανόπουλο σε θέση τετ-α-τετ, αυτός καθυστέρησε να σουτάρει κι ο Λιαμπότης τον έκοψε.

Στο 22′ ο Καραγιάννης έκλεψε τη μπάλα, έκανε το δυνατό σουτ, ο Βούρκας απέκρουσε, η μπάλα επέστρεψε στον Καράγιαννη που μόνος του από κοντά την έστειλε πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία.

Στο 27′ ο Μεταξάς προηγήθηκε με απ΄ευθείας ψηλοκρεμαστό φάουλ του Θοδωρή Αναγνώστου από το κέντρο του γηπέδου.

Στο 33′ κόρνερ του Τσολακίδη, κεφαλιά του Κασαπίδη από κοντά πέρασε μόλις άουτ.

Στο 40′ μπαλιά του Τσολακίδη στον Πλιάκη που μπήκε μόνος του, έκανε το σουτ πάνω στον Βούρκα που απέκρουσε.

Στο 45′ νέα προσπάθεια του Τσολακίδη που πέρασε δύο αντιπάλους από αριστερά, έκανε την σέντρα στον Κωστή Στεφανόπουλο που από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες είχαν και πάλι την πρωτοβουλία και τις φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.

Η είσοδος του νεαρού Μαλιόγκα έδωσε επιθετική ώθηση στους φιλοξενούμενους που άρχισαν να “πατάνε” τη μπάλα όσο επέτρεπε ο αγωνιστικός χώρος.

Στο 55′ ψηλοκρεμαστό σουτ του Βοριαζίδη βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στο 70′ φάουλ του Θ. Αναγνώστου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80′ σέντρα του Σιαμπανόπουλου από δεξιά, δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα ο Αλεξανδρίδης.

Στο 83′ κάθετη πάσα του Κασαπίδη στον Αλεξανδρίδη που πρόλαβε την έξοδο του Βούρκα αλλά σούταρε άουτ.

Στο 85′ κόρνερ του Τσολακίδη, κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι του Κεντεποζίδη πέρασε άουτ.

Στο 87′ δυνατό μακρινό φάουλ του Τσολακίδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Βούρκας.

Στο 90′ μεγάλη ευκαιρία για τον Μεταξά όταν μετά από μπαλιά του Δ. Αναγνώστου ο Σταθόπουλος βγήκε μόνος απέναντι στον Δημητράκη που δεν βγήκε να μαζέψει τη μπάλα, ο παίκτης του Μεταξά από κοντά σούταρε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα των Ελπίδων.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι Ελπίδες βρέθηκαν στην 7η θέση με 12 βαθμούς ενώ ο Μεταξάς κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού στην 10 θέση με 5 βαθμούς.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ (Σάκης Καρανάτσιος): Βούρκας, Δ. Παπαδόπουλος, Λιαμπότης, Γκουτζιώτης (65′ Ζήκος), Τρουπάκης, Σταθόπουλος, Πιστόλας, Δ. Αναγνώστου, Δάμου, Θ. Αναγνώστου, Ηλιάδης (33′ λ.τ. Αρβανιτάκης, 87′ Ανδρεάδης).

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Δημητράκης, Κορκίδας (78′ Σιαμπανόπουλος), Παπαθανασίου, Κεντεποζίδης, Τσιφτσής (68′ Κουντουράς), Βοριαζίδης, Στεφανόπουλος (61′ Αλεξανδρίδης), Καραγιάννης (67′ Μαλιόγκας), Τσολακίδης, Πλιάκης, Κασαπίδης.

Διαιτητής: Σουλίδης.

Βοηθοί: Παππάς, Παπαγερίδης.ΜΕΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *