ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 0-1

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πήραν οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης στην Ροδιανή όπου επιβλήθηκαν της δυνατής ομάδας της Αγίας Παρασκευής με 0-1 στην αυλαία του πρώτου γύρου της Β’ Κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες είχαν καλή απόδοση και μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ.

Στο 25′ σουτ του Παπαθανασίου έξω από την περιοχή βρήκε σε αμυνόμενο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Αγίας Παρασκευής, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, αλλά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ του Αλεξανδρίδη ο οποίος σύμφωνα με τον βοηθό επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Στο 33′ οι Ελπίδες έκαναν το 0-1 με εύστοχο πέναλτυ του Δημήτρη Κασαπίδη μετά από ανατροπή του Βοριαζίδη.

Στο 45′ σουτ του Τσινίδη βρήκε το δοκάρι των Ελπίδων.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι “πήρε φωτιά” με την αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη του Κωνσταντινίδη των γηπεδούχων στο 51′ που απώθησε βίαια τον Κασαπίδη.

Από κει και πέρα “άναψαν τα αίματα” και το παιχνίδι χάλασε καθώς οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετά εχθρική ατμόσφαιρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ελπίδες, παίζοντας με παίκτη παραπάνω, έσφιξαν αμυντικά και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Καραγιάννη στο 68′ και Πλιάκη στο 75′.

Νωρίτερα στο 60′ μετά από αμυντικό λάθος των Ελπίδων ο Ευαγγελόπουλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή οι αμυντικοί κατάφεραν να απομακρύνουν.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά καθώς η Αγία Παρασκευή πίεσε για την ισοφάριση αλλά η ομάδα του Βασίλη Μαντζώλα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι Ελπίδες έκλεισαν τον πρώτο γύρο στην 7η θέση με 18 βαθμούς από 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, τέρματα 26-20.

Η Αγία Παρασκευή παρέμεινε στην 4η θέση με 24 βαθμούς από 8 νίκες, 0 ισοπαλίες και 4 ήττες, τέρματα 28-20.

Μ.Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Κυριάκος Γρηγοριάδης): Μπέμπας, Μητράγκας, Τόττας (75′ Ελευθεριάδης), Στάθης, Πηγαδάς (75′ Κανούτας), Ιω. Καλαμπούκας, Ευαγγελόπουλος, Αρ. Καλαμπούκας, Κωνσταντινίδης, Φλώρος, Τσινίδης.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Δημητράκης, Στεφανόπουλος (82′ Κορκίδας), Παπαθανασίου, Κουντουράς, Τσιφτσής, Κεντεποζίδης, Βοριαζίδης, Καραγιάννης, Αλεξανδρίδης (67′ Βαξεβάνος), Κασαπίδης (62′ Τσολακίδης), Πλιάκης (70′ Μαλιόγκας).

Διαιτητής: Κωνσταντινίδης.

Βοηθοί: Σύκος, Τυριακίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *