ΣΥΝΕΝΩΣΗ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Αθλητική Ένωση Κοζάνης και οι Διόσκουροι Κοζάνης ανακοινώνουν την συνεργασία των τμημάτων μπάσκετ με απώτερο σκοπό την συνένωση τους σε έναν χρόνο από σήμερα.

Λόγω έλλειψης χρόνου, από την ερχόμενη σαιζόν 2018-19 θα πραγματοποιηθεί μια συνεργασία σε Ανδρικά και Εφηβικά Τμήματα ενώ παράλληλα θα τρέχουν οι διαδικασίες συνένωσης.

Κύριος στόχος αυτής της κίνησης είναι η εξέλιξη και η προβολή των αθλητών μας.

Βραχυπρόθεσμος στόχος σε επίπεδο Ανδρών το 2018-19 είναι οι υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας, ακόμα και η άνοδος στη Γ’ Εθνική, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος η δημιουργία μίας ισχυρής ανδρικής ομάδας βασισμένης σε νεαρούς γηγενείς παίκτες που θα αγωνίζεται αξιοπρεπώς στις εθνικές κατηγορίες.

Στα Εφηβικά Τμήματα η συνεργασία την σαιζόν 2018-19 έχει στόχο την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας που θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Εφηβικού Πρωταθλήματος ΕΚΑΣΔΥΜ και στην συνέχεια θα αγωνιστεί με αξιώσεις στην Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Οι περισσότεροι παίκτες των εφηβικών ομάδων θα αγωνίζονται και στο ανδρικό πρωτάθλημα.

Προπονητές των Ανδρικών και Εφηβικών Τμημάτων θα είναι ο Ζήσης Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Σιακαβάρας.

Μέσα στην ερχόμενη σαιζόν θα κινηθούν οι (χρονοβόρες) διαδικασίες για την συγχώνευση των δύο τμημάτων μπάσκετ σε ένα με την ονομασία Αθλητική Ένωση Διόσκουροι Κοζάνης, ένα όνομα που συμπεριλαμβάνει αυτούσια και τα δύο ονόματα των συλλόγων.

Τα Παιδικά Τμήματα όπως και τα υπόλοιπα τμήματα των Ακαδημιών θα λειτουργήσουν ξεχωριστά το 2018-19, ως ΑΕΚ και ως Διόσκουροι και η συνένωση θα υλοποιηθεί μέσω της οριστικής συγχώνευσης σε Αθλητική Ένωση Διόσκουροι Κοζάνης από την μεθεπόμενη σαιζόν 2019-20 όπου υπάρχει πρόβλεψη να αγωνίζονται οι αθλητές μας σε δύο τμήματα παιδικών, εφηβικών και προπαιδικών.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι μοναδικές ομάδες της Κοζάνης που αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΚΑΣΔΥΜ σε ηλικιακά πρωταθλήματα ήταν η Α.Ε. Κοζάνης (3 φορές στο Παιδικό και 2 φορές στο Εφηβικό) και οι Διόσκουροι (1 φορά στο Παιδικό και 2 φορές στο Εφηβικό).

Οι δύο ομάδες επίσης έφτασαν πολλές φορές στο Final-4 ΕΚΑΣΔΥΜ τόσο στους Εφήβους όσο και στους Παίδες.

Πιστεύουμε ότι πλέον το μπάσκετ της Κοζάνης έχει φτάσει σε οριακό σημείο με την πληθώρα ομάδων και την διασπορά των ταλαντούχων αθλητών και θεωρούμε ότι μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο για την πόλη και τα παιδιά της.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα δυναμική που θα δώσει προοπτική στους νεαρούς παίκτες και καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Κοζάνης να μας συμπαρασταθεί στην προσπάθεια μας αυτή.

Επίσης ζητούμε την στήριξη των θεσμικών φορέων καθώς σε όλες τις εξαγγελίες τους δείχνουν ότι πιστεύουν ότι οι συνενώσεις ομάδων είναι η σωστή κατεύθυνση, κάτι που πιστεύουμε και εμείς.

«Η Ισχύς εν τη Ενώσει».

Για τα Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης και των Διόσκουρων Κοζάνης,

Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Κοζάνης  Γεώργιος Μαλιόγκας

Ο Πρόεδρος των Διόσκουρων Κοζάνης Λουκάς Καραγιαννάκης

30-6-2018

Οι πρόεδροι των Διόσκουρων Κοζάνης και της Α.Ε. Κοζάνης, Λουκάς Καραγιαννάκης και Γιώργος Μαλιόγκας

ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗ

Η Α.Ε. Κοζάνης ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή μπάσκετ Κώστα Μαυροζούμη μετά από 15 χρόνια συνεργασίας.

Ο Κώστας Μαυροζούμης, ως προπονητής της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης της Α.Ε. Κοζάνης,  κατέκτησε τρεις τίτλους στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΔΥΜ (δύο στο Παιδικό το 2008-09 και 2009-10 και έναν στο Εφηβικό το 2011-12) και ανέδειξε πολλούς καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η Α.Ε. Κοζάνης ευχαριστεί τον Κώστα Μαυροζούμη για την 15ετή προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα.

Ο ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 2018-19

Η Α.Ε. Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Θωμά (Μάκη) Μαλούτα που αναλαμβάνει προπονητής της ανδρικής ομάδας για την ερχόμενη σαιζόν 2018-19.

Οι εισαγωγές είναι περιττές για τον Μάκη Μαλούτα, ένα γέννημα-θρέμμα της ΑΕΚ τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής.

Ο Μάκης Μαλούτας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ όπου εκτός από τίτλους στα ηλικιακά πρωταθλήματα ανέδειξε και αρκετούς νεαρούς παίκτες που πήραν μεταγραφή στα τμήματα υποδομών μεγάλων ΠΑΕ.

Στην συνέχεια ο Μάκης Μαλούτας πέρασε από τις Ελπίδες ΑΕΚ και  τέλος από την ανδρική ομάδα όπου ήταν προπονητής για 4 χρόνια.

Ο Μάκης Μαλούτας συνέδεσε το όνομα του με την τελευταία επιτυχία του συλλόγου σε επίπεδο ανδρών, την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2010-11 αλλά και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα  2013-14.

Ο Μάκης Μαλούτας επίσης διετέλεσε προπονητής στην Γαλατινή, τον Εθνικό Βατερού ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Φ.Σ. Κοζάνη.

Η Α.Ε. Κοζάνης καλωσορίζει ένα δικό της παιδί και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Από το 1972