ΜΕ ΜΑΚΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟ 2019-20

Η Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Θωμά (Μάκη) Μαλούτα για την ερχόμενη σαιζόν 2019-20.

Ο Μάκης Μαλούτας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι ένας προπονητής γέννημα-θρέμμα της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο τοπικό ποδόσφαιρο, τόσο σε ανδρικές ομάδες όσο και σε τμήματα υποδομών εδώ και πολλά χρόνια.

Στόχος της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ την ερχόμενη σαιζόν είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα αποτελέσει την βάση για μία προσπάθεια πρωταθλητισμού την μεθεπόμενη σαιζόν 2020-21.

Η νέα διοίκηση της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ πιστεύει ότι ο Μάκης Μαλούτας είναι ο ιδανικός προπονητής για το καινούργιο ξεκίνημα του συλλόγου και θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ποιοτικής ενίσχυσης της ομάδας έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες 24/6/2019 το πρώτο Δ.Σ. της νέας διοίκησης της Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ.

Στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνάντησης του νέου Δ.Σ. ήταν και η κατανομή των αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για την διετία 1-6-2019 έως 31-5-2021.Μετά από διαλογική συζήτηση το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ θα είναι ως εξής:

 • Πρόεδρος: Στέλιος Μιχούλας
 • Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Σιαμπανόπουλος
 • Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Μαχτής
 • Ειδικός Γραμματέας: Ιωάννης Σιαμπανόπουλος
 • Ταμίας: Νικόλαος Σιδηράς
 • Γενικός Αρχηγός: Γεώργιος Ζαχαρίας
 • Εφορος Ποδοσφαίρου: Αθανάσιος Γκανίδης
 • Εφορος Αθλοπαιδιών: Χρήστος Μπακόλας
 • Μέλος: Νικόλαος Ζαρκαντζάς
 • Μέλος: Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος
 • Μέλος: Νικόλαος Στάμκος
 • Μέλος: Γεώργιος Τάρας
 • Μέλος: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης

Στο συμβούλιο έγινε η πρόταση του προέδρου Μιχούλα Στέλιου για την μορφή, τα μέλη, την σύσταση  και το οργανόγραμμα του συλλόγου η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα από όλα τα μέλη.

Κάθε μέλος του Δ.Σ., πέρα από το επίσημο αξίωμα του, τοποθετήθηκε σε ένα από τα τέσσερα Τμήματα του οργανογράμματος: Διοικητικό, Αγωνιστικό, Οικονομικό και Προβολής/ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν  ζητήματα για την λειτουργία και τους στόχους του συλλόγου, την νέα σύσταση του Δ.Σ., την λειτουργία των ακαδημιών, τα νέα χρώματα της ομάδας, το όνομα, το γήπεδο προπονήσεων και η έδρα!

Τα σημαντικότερα εξ’ αυτών:

 • Στόχοι για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά

Η δημιουργία μίας σοβαρής, ανταγωνιστικής ομάδας που θα τερματίσει ψηλά στην βαθμολογία την ερχόμενη σαιζόν 2019-20 και ταυτόχρονα θα βάλει τις βάσεις για πρωταθλητισμό την μεθεπόμενη σαιζόν 2020-21 .

Οι στόχοι της θυγατρικής ομάδας Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης θα είναι η παραμονή στην Β’ Κατηγορία και η ανάδειξη νέων ταλέντων από το Παιδικό Τμήμα

 • Όραμα

Όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο της ομάδας η Κοζάνη είναι η μόνη πρωτεύουσα περιφέρειας η οποία δεν είχε ποτέ ποδοσφαιρική ομάδα στην Ά εθνική κατηγορία, μάλιστα το ποδόσφαιρο της πόλης και όλης της περιφέρειας φυτοζωεί για χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, τόσα χρόνια που έχει χαραχτεί στο ποδοσφαιρικό μας DNA! Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο να τεθεί ένα τολμηρό, ισχυρό  Όραμα και ένας αυστηρός προγραμματισμός γύρω από αυτό ώστε η πόλη αυτή να ανέβει επίπεδο! Το πλήρες  Όραμα θα ανακοινωθεί σε προσεχείς συνεντεύξεις από τον πρόεδρο της ομάδας Μιχούλα Στέλιο.

 • Ακαδημίες

Αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών και ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την ομαλή καθημερινή λειτουργία και εναρμόνιση των ακαδημιών με το Όραμα της ομάδας, με επίκεντρο το παιδί-αθλητή! Το παιδί είναι το επίκεντρο των στόχων του προέδρου και για αυτό είναι προσωπική δέσμευση πως το κάθε παιδί θα εφοδιαστεί  πλήρως με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό!

 • Όνομα

Αποφασίστηκε πως το όνομα της ομάδος θα είναι το Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ , με σημαντικότερο στοιχείο το ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς οι στόχοι και το όνειρο του συλλόγου αφορά όλη την πόλη, τον νομό και την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας!

 • Γήπεδο

Η έδρα της Α.Ε. Κοζάνης θα είναι το Γήπεδο Λευκόβρυσης. Η έδρα των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης και του Τμήματος Κ-16 της Ακαδημίας θα είναι το Στρατιωτικό Γήπεδο. Η έδρα των υπολοίπων τμημάτων της Ακαδημίας (Κ-14, Κ-12, Κ-10) θα είναι το Γήπεδο Λευκόβρυσης .

Παράλληλα καλούμε τον δήμο σε συζητήσεις για την ανάπλαση του στρατιωτικού γηπέδου ως μέγιστη αναγκαιότητα καθώς όλοι γνωρίζουμε τον προβληματικό χαρακτήρα του γηπέδου! Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να δημιουργήσουμε με την βοήθεια τους Δήμου ένα γήπεδο κατάλληλο για την προπόνηση των ακαδημιών άλλα και έπειτα την χρησιμοποίηση ως έδρα από την Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ!

Με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Γενική Συνέλευση Α.Ε. Κοζάνης 21-6-2019

Με απόλυτη επιτυχία, μέσα σε άριστο κλίμα και με την παρουσία πολλών μελών και φίλων, διεξήχθη η τακτική εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης και του θυγατρικού σωματείου Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης την Παρασκευή 21-6-2019 στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Α.Ε. Κοζάνης οι νεο-εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κυριακίδης και Γρηγόρης Τζουμερκιώτης.

Η Γ.Σ. ξεκίνησε με τον διοικητικό, αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης για την διετία Ιουνίου 2017-2019.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μαλιόγκας έκανε τον διοικητικό και αγωνιστικό απολογισμό, δίνοντας έμφαση στην επιτυχία των ανδρικών ομάδων της Α.Ε. Κοζάνης και των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης να στηριχτούν σε νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μαλιόγκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχία της απερχόμενης διοίκησης στην στέγαση του συλλόγου στο γήπεδο Λευκόβρυσης και έδωσε ευχαριστίες στην πρόεδρο της Δόξας Λευκόβρυσης Μαρία Κουτσακά (που μας τίμησε με την παρουσία της) και στον πρόεδρο του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη για την συνεργασία στην παραχώρηση του γηπέδου.

Ο κ. Μαλιόγκας έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας ονομαστικά αρκετούς συνεργάτες του στην τετραετή θητεία του ως πρόεδρος.

Στην συνέχεια ο απερχόμενος ταμίας Μανώλης Μαθιουδάκης έκανε τον οικονομικό απολογισμό της διετίας ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από την Γ.Σ.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συνένωση-απορρόφηση του τμήματος Μπάσκετ της Α.Ε. Κοζάνης από τον Α.Σ. Διόσκουροι Κοζάνης μετά την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία που είχαν οι δύο σύλλογοι στο ανδρικό και εφηβικό τμήμα την περασμένη χρονιά.

Μετά τον απολογισμό του τμήματος Μπάσκετ από τον Δημήτρη Σιακαβάρα, διαβάστηκε έγγραφο των Διόσκουρων με τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά την συνένωση-απορρόφηση (χρήση του ονόματος Α.Ε. Διόσκουροι Κοζάνης, εισαγωγή του κίτρινου χρώματος στις στολές, δύο θέσεις στο νέο Δ.Σ. των Διόσκουρων και ενσωμάτωση του προπονητή Δημήτρη Σιακαβάρα στους Διόσκουρους έως ότου αποφασίσει ο ίδιος να φύγει).

Η Γ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης ενέκρινε ομόφωνα την συνένωση-απορρόφηση του τμήματος μπάσκετ της Α.Ε. Κοζάνης από τους Διόσκουρους.

Στην συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του ιατρού-κυτταρολόγου κ. Στέλιου Μιχούλα ο οποίος ανέπτυξε το προοδευτικά φιλόδοξο πλάνο στο οποίο θα κινηθεί η νέα διοίκηση την οποία θα ηγηθεί.

Η φιλοσοφία της νέας διοίκησης θα έχει πέντε βασικούς πυλώνες: 1. Οραμα-Προοπτική 2. Οργάνωση 3. Φερεγγυότητα 4. Χρηστή Διαχείριση 5. Διασφάλιση Ηθους.

Ο κ. Μιχούλας τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του συλλόγου και εξέφρασε την ευχή η νέα προσπάθεια της Α.Ε. Κοζάνης να βρει ανταπόκριση από την κοινωνία της Κοζάνης και των γύρω περιοχών αλλά και την έμπρακτη βοήθεια από τα θεσμικά όργανα.

Αρχικά ο κ. Μιχούλας απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των υποψηφίων βουλευτών Γιώργου Αμανατίδη, Γιάννη Θεοφύλακτου και Πάρη Κουκουλόπουλου προς την Γ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης.

Η Γ.Σ. συνέλευση ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης και των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης για την διετία από 1-6-2019 έως 31-5-2021.

Το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης θα αποτελείται από 13 μέλη ως εξής (όπως εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά): Αθανάσιος Γκανίδης, Γεώργιος Ζαρκαντζάς, Γεώργιος Ζαχαρίας, Γεώργιος Μαχτής, Στέλιος Μιχούλας, Χρήστος Μπακόλας, Αντώνης Σιαμπανόπουλος, Ιωάννης Σιαμπανόπουλος, Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος, Νικόλαος Σιδηράς. Νικόλαος Στάμκος, Γεώργιος Τάρας, Δημήτριος Τριανταφυλλίδης.

Το νέο Δ.Σ. των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης θα αποτελείται από 7 μέλη ως εξής (όπως εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνος Βελιντσιάης, Στέλιος Γκάργκας, Κωνσταντίνος Κονδύλης, Μιχάλης Κουντουράς, Αντώνης Μουράτογλου, Αλέξανδρος Πλιάκης, Κωνσταντίνος Τσιώρας.

Ο δύο πλειοψηφίσαντες σύμβουλοι, ο Στέλιος Μιχούλας στην Α.Ε. Κοζάνης κι ο Κώστας Βελιντσιάης στις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης, κάλεσαν την πρώτη κοινή συνεδρίαση των νέων Δ.Σ. για την ερχόμενη Δευτέρα 24-6-2019.

Στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει η κατανομή των αξιωμάτων στα δύο Δ.Σ. και θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την ερχόμενη σαιζόν 2019-20.

Η Αθλητική Ενωση Κοζάνης ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους στην Γ.Σ. και καλεί όλη την κοινωνία της περιοχής μας να την στηρίξουν στο νέο της ξεκίνημα που έχει κύριο στόχο την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της περιοχής.

Από το 1972