ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 1-2

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν με “θράσος” και δεν “φοβήθηκαν” έναν πολύ ενισχυμένο αντίπαλο, έτρεξαν, πάλεψαν στις μονομαχίες και τελικά ανταμείφθηκαν με τους τρεις βαθμούς.

Ο Ατρόμητος, με πολλούς έμπειρους γνωστούς παίκτες στην σύνθεση του, είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να βρει πολλούς διαδρόμους απέναντι στην καλοοργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.

Στο 10′ διαγώνιο σουτ του Μαυροματίδη από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια ο Παπακώστας σε κόρνερ.

Το σκορ άνοιξε στο 16′ ο Ατρόμητος όταν από βαθιά μπαλιά του Λιάμη ο Ηλίας Καλογιαννίδης πρόλαβε την έξοδο του Παπακώστα και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 32′ ψηλοκρεμαστό φάουλ του Γκάργκα βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στο 38′ συρτή σέντρα του Τσιόκανου, στιγμιαία αδράνεια του τερματοφύλακα του Ατρομήτου και ο Χαράλαμπος Βουνοτρυπίδης στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργεί σημαντικές φάσεις, ενώ η ΑΕΚ κοίταξε περισσότερο την άμυνα της και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Στο 82′ βαθιά μπαλιά του Τσιφτσή, ο Μάξιμος Γκάργκας βρέθηκε απέναντι στην εστία και με ψύχραιμο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα σημειώνοντας το 1-2.

Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ έχει κάνει και το ρεπό της), όσους έχει και ο Ατρόμητος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Κώστας Καπετάνος): Μήτκας, Δημητρίου (70′ Εμμανουήλ), Ραμπίδης, Σωτηριάδης, Λιάμης, Μπακάλης, Τοπάλης, Δαβίτης, Μαυροματίδης, Καλογιαννίδης (77′ Πουρλουκάκης), Η. Σίσκος.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Παπακώστας, Ζάχος (75′ Ζησιάδης), Γεωργιάδης, Τσιφτσής, Πασχαλίδης, Κοντός, Τσιόκανος, Τρέβλας (80′ Λ. Παπαδόπουλος), Γκάργκας (90′ Μαρκόπουλος), Βουνοτρυπίδης (75′ Μούτος), Σακαλής.

Διαιτητής: Πελετίδης.

Βοηθοί: Σάκκος, Κωτούλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *