ΑΕΚ-ΕΡΑΤΥΡΑ 5-2

Έβρεξε γκολ στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2014-15.

Η Α.Ε. Κοζάνης ξεκίνησε με το δεξί την νέα σαιζόν παίρνοντας μία ευρεία νίκη πολύ πιο εύκολα απ΄ότι θα περίμενε απέναντι στην υπολογίσιμη Αναγέννηση Εράτυρας.

Με ασφυκτικό πρέσσινγκ στο χώρο του κέντρου, σωστή αμυντική λειτουργία και ευχέρεια στο σκοράρισμα η ομάδα του Μάκη Μαλούτα πήρε μία απόλυτα δίκαιη νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Εράτυρας που πλήρωσε το κακό πρώτο μισάωρο της.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και βοηθούμενοι από την κακή αμυντική λειτουργία της Εράτυρας σημείωσαν τρία γκολ ενώ θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει άλλα τόσα μόλις στο πρώτο τριαντάλεπτο, σ’ έναν καταιγισμό ευκαιριών.

Στο τελευταίο τέταρτο η Εράτυρα άρχισε να συνέρχεται, μείωσε σε 3-1 κι έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο 8′ ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά κι ο Δημητριάδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0.

Στο 15′ ωραία ατομική προσπάθεια του Παπαϊωάννου από αριστερά που απέφυγε δύο αντιπάλους κι έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της Εράτυρας.

Στο 16′ μπαλιά του Μαλούτα στον Σαμαρά που σε ευνοϊκή θέση καθυστέρησε, τελικά έστρωσε στον Αντωνόπουλο που σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Εράτυρας.

Στο 19′ βαθιά μπαλιά του Σαριόγλου στον Δημήτρη Παπαϊωάννου που έπιασε ένα ωραίο εναέριο διαγώνιο βολέ αιφνιδιάζοντας τον Ζαρκοδήμο για το 2-0.

Στο 22′ ο Μαλούτας έφυγε μόνος αλλά σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Εράτυρας.

Στο 23′ κάθετη πάσα του Σαμαρά στον Κώστα Αντωνόπουλο που ψύχραιμα πλάσαρε για το 3-0.

Στο 25′ ο Σαμαράς μόνος απέναντι στον Ζαρκοδήμο από πολύ κοντά σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της Εράτυρας απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ, για να χαθεί άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ.

Στο 27′ κόρνερ του Παπαϊωάννου, δυνατή κεφαλιά του Πουλατσόγλου τράνταξε το δοκάρι της Εράτυρας αλλά ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ.

Στο 29′ πρώτη καλή στιγμή για την Εράτυρα όταν σουτ του Αποστολόπουλου απέκρουσε με ετοιμότητα ο Καρανάνος.

Στο 30′ η Εράτυρα μείωσε σε 3-1 όταν συρτή σέντρα του Δημητριάδη πέρασε από όλους κι ο Τάσος Τσιόρκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο έκλεισε μ’ άλλη μία καλή ευκαιρία της Εράτυρας όταν ο προωθημένος Μήλιος από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν αλλάξει στολές λόγω της δυνατής βροχής, η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα, αφήνοντας την κατοχή στην Εράτυρα, αλλά έχοντας πάντα τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά δέχτηκαν άλλα δύο τέρματα και το μόνο που κατάφεραν ήταν να “συμμαζέψουν” λίγο περισσότερο το σκορ μ’ ένα γκολ στο 89′.

Στο 48′ και στο 50′ ο νεαρός Μπαλίτσας έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

Στο 66′ μπάσιμο του Μαλούτα από αριστερά που απέφυγε έναν αμυντικό, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Τσαμπούρη κι ο Θύμιος Κίλης στην προσπάθεια του να αποκρούσει σημείωσε το δεύτερο αυτογκόλ της Εράτυρας για το 4-1.

Στο 76′ ο Χρήστος Καραγεώργος, που επανήλθε μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ έκανε το 5-1.

Στο 89′ σέντρα του Τζιώτζη, ο Καρανάνος απέκρουσε με γροθιές κι ο επερχόμενος Δημήτρης Λαζαρίδης με σουτ έκανε το τελικό 5-2.

Το παιχνίδι τελείωσε λίγο αργότερα κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ έκανε σαν αλλαγή ο Κοσμάς Ποζίδης πού αποτέλεσε μεταγραφή “της τελευταίας στιγμής”.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Καρανάνος, Ακριτίδης, Παναγιωτίδης, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Μαλούτας, Παπαϊωάννου (65′ Τσαμπούρης), Σαμαράς (46′ Ποζίδης), Μπαλίτσας, Αντωνόπουλος (57′ Καραγεώργος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ (Βικιάρης): Ζαρκοδήμος, Δημητριάδης (46′ Τσίτσαρης), Μαυρίδης, Κίλης, Μήλιος, Τσιόρκας, Λαζαρίδης, Αποστολόπουλος, Γκαραγκούνης (68′ Μοράβα), Αντωνιάδης, Τζιώτζης.

Διαιτητές: Καρατέρπος, Μπέλτσου, Συμεωνίδης.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ.

2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Εράτυρα 5-2
2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Εράτυρα 5-2
2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Αναγέννηση Εράτυρας 5-2
2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Αναγέννηση Εράτυρας 5-2
2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Αναγέννηση Εράτυρας 5-2
2014-15 1η αγ. ΑΕΚ-Αναγέννηση Εράτυρας 5-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *