ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΑΕΚ 1-1

Τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στο Βελβεντό στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Με την ισοπαλία αυτή η κιτρινόμαυροι σταμάτησαν ένα αρνητικό σερί πέντε συνεχόμενων ηττών αλλά παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Αντίθετα το Βελβεντό, που κι αυτό φέτος ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει, δεν πήρε την πολύτιμη νίκη σ’ ένα εντός έδρας παιχνίδι και πέρασε κάτω από την γραμμή καθώς νίκησαν οι Ακρίτες και το προσπέρασαν στην βαθμολογία.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες αλλά σε κακό αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθάει για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει μία άνετη νίκη καθώς προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο ενώ στις αρχές του δεύτερου μέρους δύο φάουλ του Καραγεώργου βρήκαν το δοκάρι του Βελβεντού.

Το Βελβεντό ισοφάρισε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και προς το τέλος του αγώνα έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να πάρει αυτό την νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν σχετικά καλύτερη, είχε περισσότερη κατοχή και κατάφερε να προηγηθεί στο 23′ με εύστοχο πέναλτυ του Χρήστου Καραγεώργου μετά από επικίνδυνο παίξιμο του Μαρτιρόσοβ στον Τρέβλα.

Στο δεύτερο μέρος ωραίο φάουλ του Καραγεώργου στο 52′ βρήκε την συμβολή των δοκών του Βελβεντού ενώ στο 60′ νέο φάουλ του Καραγεώργου αυτή τη φορά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια της φάσης ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μαντζώλα ως οφσάϊντ.

Στο 68′ το Βελβεντό ισοφάρισε σε 1-1 με απ’ ευθείας φάουλ του Λευτέρη Ρωμνόζογλου λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια το Βελβεντό ανέβασε την απόδοση του και είχε δύο καλές στιγμές σε επικίνδυνες κεφαλιές του Πράσσου στο 75′ και του Μπαλάνη στο 80′ που πέρασαν άουτ ενώ στο 88′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από γέμισμα και αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ ο Μ. Γκίκας σούταρε αλλά ο Μήττας απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε γλυκόπικρη γεύση στους κιτρινόμαυρους καθώς ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” αλλά στο τέλος θα μπορούσαν και να το είχαν χάσει.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ (Θωμάς Παπαδόπουλος): Λαζαρίδης, Μαρτιρόσοβ (61′ Χατζήνας), Τσιάμης (46′ Πράσσος), Ιω. Γκίκας, Μπαλάνης, Τυρολόγος, Τρίχας, Καλύβας, Εμμ. Γκίκας, Διβηκέλης, Ρωμνόζογλου.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Παπαγερίδης, Τρέβλας, Μήττας, Μαντζώλας, Παναγιωτίδης, Ψιάνος (56′ Κουνάβας), Παπαρίζος (72′ Τρούπκος), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Σαράφας (84′ Καραμπέκιος).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Μπακατάρη, Βογδόπουλος.

2017-18 12η αγ. 25-11-2017, Βελβεντό-ΑΕΚ 1-1
2017-18 12η αγ. 25-11-2017, Βελβεντό-ΑΕΚ 1-1
2017-18 12η αγ. 25-11-2017, Βελβεντό-ΑΕΚ 1-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *