ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ 1-1

Στο 92′ ισοφάρισε ο Ερμής Ασβεστόπετρας στο Στρατιωτικό Γήπεδο και πήρε τον έναν βαθμό από τις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης στην πρεμιέρα του 2ου γύρου της Β’ Κατηγορίας.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο (οι Ελπίδες το πρώτο, ο Ερμής το δεύτερο) αλλά στους νεαρούς παίκτες των Ελπίδων ΑΕΚ έμεινε η πίκρα ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι αλλά ο Ερμής είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 15′ όταν φάουλ του Δημητρίου βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, και μέχρι το 30′, οι Ελπίδες έπαιξαν το γνωστό τεχνικό τους ποδόσφαιρο, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τρανταχτές ευκαιρίες παρά την υπεροχή τους.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του πρώτου μέρους ο Ερμής ισορρόπησε κι έκανε κι αυτός κάποιες επιθετικές προσπάθειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία, πίεσαν τις Ελπίδες, κι είχαν το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής.

Οι Ελπίδες δεν μπόρεσαν να βρουν τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου καθώς φάνηκε να χάνουν κάποιες προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου από τους δυνατότερους σωματικά αντιπάλους τους.

Στο 70΄όμως οι νεαροί κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με ένα πολύ ωραίο σουτ του 15χρονου Πασχάλη Καστάμη έξω από την περιοχή που έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα, βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Ερμής πήρε και πάλι την πρωτοβουλία και πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο 15χρονος τερματοφύλακας των Ελπίδων Ρουσιάδης είπε “όχι” σε δύο περιπτώσεις, πρώτα σε φάουλ του Δημητρίου στο 77′ και μετά σε τετ-α-τετ του Μπαλτζή στο 89′.

Στο 92′ όμως η Ασβεστόπετρα πήρε τον έναν βαθμό που δικαιούνταν βάση της εικόνας του δευτέρου ημιχρόνου όταν μετά από γέμισμα του Καραγιαννάκη ο Δημήτρης Μπαλτζής με κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ρουσιάδη που δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Στο 94′ ακυρώθηκε γκολ της Ασβεστόπετρας (Μπαλτζής) ως οφσάϊντ.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Μαντζώλας): Ρουσιάδης, Σταυριανουδάκης, Καράτζιας, Μπάδας, Σιαμπανόπουλος (80′ Φωτούλας), Τσαλαπάτης (88′ Βρέκας), Βασιλειάδης, Αν. Μεχτερίδης, Καστάμης, Γραμμένος, Κ. Μεχτερίδης.

ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ (Ι. Μίμτσης): Σαχανίδης, Δ. Γκαγκανιάρας, Ιωσηφίδης (84′ Νίκου), Κ. Γκαγκανιάρας, Καραστογιάννης, Αθανασιάδης (46′ Καραγιαννάκης), Δημητρίου, Χινδιρίδης, Χρ. Γκαγκανιάρας, Γοτουχίδης, Πιπιντάκος (58′ Μπαλτζής).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *