ΑΕΚ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-0

Με γκολ του αρχηγού Αλέξη Σαλονικίδη στο 68′ η ΑΕΚ πήρε το Κοζανίτικο ντέρμπυ με τον Μακεδονικό και ταυτόχρονα την ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από τους συμπολίτες.

Το παιχνίδι στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης, που έγινε κάτω από συνεχές ψιλόβροχο, ήταν μοιρασμένο, χωρίς πολλές φάσεις και φαινόταν ότι θα κριθεί στο ένα γκολ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που το πέτυχε, πήρε τους τρεις βαθμούς κι απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Πετυχημένο ντεμπούτο για την ΑΕΚ έκανε ο 17χρονος αμυντικός Θοδωρής Σαρηγιαννίδης που έδειξε σιγουριά και αυτοπεποίθηση παρόλο που έχει λίγες μέρες στην ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να “στρώσουν” παιχνίδι και οι φάσεις ήταν λιγοστές.

Στο 10′ ο Σαλονικίδης μπήκε μόνος από πλάγια αλλά έστειλε το πλασέ πάνω στον Πάντο.

Στο 22′ συρτό φάουλ του Ευθυμιάδη έξω από την περιοχή βρήκε το εξωτερικό μέρος του κάθετου δοκαριού της ΑΕΚ και πέρασε άουτ ενώ στο 25′ νέο φάουλ του Ευθυμιάδη απέκρουσε δύσκολα ο Παπαγερίδης σε κόρνερ.

Στο 30′ κόρνερ του Τρούπκου, κεφαλιά του προωθημένου Σαρηγιαννίδη, η μπάλα βρήκε στο έδαφος, πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Πάντος απέκρουσε δύσκολα την τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους η μία στην άλλη και χωρίς να δημιουργούν πολλές φάσεις.

Στο 52′ λάθος του Παπαγερίδη μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά που έσκασε στο ύψος της περιοχής, ο Ευθυμιάδης από πλάγια σούταρε προς την εστία αλλά ο αμυντικοί της ΑΕΚ πρόλαβαν να αποκρούσουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 68′ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν η ΑΕΚ έπαιξε φάουλ από τα πλάγια με κοντινή πάσα, ο Καραγεώργος βρήκε τον Σαλονικίδη μέσα στην περιοχή κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Στο 75′ σέντρα-σουτ του Λάμπρου από δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς το απέναντι παραθυράκι αλλά ο Χλιαράς, που είχε περάσει στο παιχνίδι νωρίτερα, με ακροβατική επέμβαση έστειλε τη μπάλα κόρνερ κρατώντας το μηδέν.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Μακεδονικός προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ που με σωστή αμυντική τακτική κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα και πήρε μία νίκη τόσο γοήτρου όσο και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Παπαγερίδης (55′ Χλιαράς), Δούμας, Μήττας, Σαρηγιαννίδης, Παναγιωτίδης, Πανταζίδης, Παπαρίζος (85′ Ψιάνος), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης (90′ Στεφανόπουλος), Καραγεώργος, Τρούπκος (67′ Τσολακίδης).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δημήτρης Καραθανάσης): Πάντος, Μουρατίδης (85′ Τσιάμης), Λέκα, Θωμαϊδης, Αντωνόπουλος, Αργυρόπουλος, Ευθυμιάδης (67′ Μπάκανος), Τρομπούκης, Λάμπρου, Γεωργιάδης (78′ Δημητριάδης), Κυπίρτογλου.

Διαιτητής: Πανυτσίδης.

Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Θ. Τζιουβάρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *