ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 2-0

Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσαν οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκαν με 2-0 των Δαναών Κοζάνης στο πρωϊνό παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας.

Η ομάδα του Βασίλη Μαντζώλα έπαιξε με πάθος και δύναμη στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Στρατιωτικού Γηπέδου και πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία αξιόμαχη ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Στεφανόπουλο μόλις στο 5′ ενώ οι Δαναοί απάντησαν στο 17′ μ’ ένα δυνατό σουτ του Κρικέλη που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 29′ οι Ελπίδες άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτυ του Γιάννη Τσολακίδη. Το πέναλτυ κέρδισε ο Κ. Μεχτερίδης σε ανατροπή του από τον Γεωργιάδη.

Στο δεύτερο μέρος οι Δαναοί πίεσαν περισσότερο, οι Ελπίδες οργάνωσαν την άμυνα τους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Στο 76′ ο Τσολακίδης με απ’ ευθείας φάουλ, που έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα στο γλιστερό τεραίν, σφράγισε την νίκη.

Στο 79′ ωραίο σουτ του Γεωργιάδη απέκρουσε θεαματικά ο Ποτουριάδης σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά οι Δαναοί προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά οι Ελπίδες, με υπερπροσπάθεια και δίνοντας όλες τους δυνάμεις παρά την κούραση, κράτησαν το μηδέν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Μαντζώλας): Ποτουριάδης, Σιαμπανόπουλος, Πόζογλου, Φωτούλας, Μήττας, Τσιφτσής, Καραγιάννης, Βαχτσεβάνος (13′ λ.τ. Κωδωνάς), Στεφανόπουλος (67′ Καπρινιώτης), Τσολακίδης, Κ. Μεχτερίδης.

ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Π. Λεωνιδάκης): Ζερβανταρίδης, Χατζής, Σαββούδης, Γεωργιάδης, Σαρημπαλάς (81′ Σοφόγλου), Φλέγκας (65′ Ματζιάς), Κρικέλης (46′ Μπεθάνης), Τσίμπλινας (72′ Τοπαλίδης), Καλημέρης, Στεργίου, Χρήστου.

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Σύκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *