ΚΟΖΑΝΗ – ΑΕΚ 3-0

Με 3-0 επιβλήθηκε η Κοζάνη της Α.Ε. Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπυ της 17ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Η Κοζάνη αν και δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια την νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με επιθετικό σχήμα, προηγήθηκαν σχετικά νωρίς (19′), αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την ηρεμία στο παιχνίδι τους μέχρι το 79′.

Τελικά το ζητούμενο των τριών βαθμών επετεύχθη για την Κοζάνη που έκανε την 17η νίκη της σε 17 παιχνίδια και εξακολουθεί να προηγείται με 3 βαθμούς διαφορά της δεύτερης Α.Ε.Π. Καραγιαννίων.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της πρόσεξε την άμυνα της και δεν μπόρεσε να απειλήσει επιθετικά αν και κράτησε το εύθραυστο 1-0 έως το τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι νεαροί παίκτες του Μάκη Μαλούτα πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε δυνατά από την αρχή με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους.

Στο 14′ προσπάθεια και σουτ του Σιδηρόπουλου από δεξιά πέρασε άουτ.

Στο 19′ έγινε το 1-0 με ωραίο ευθύβολο σουτ του Κωνσταντίνου Τρομπούκη έξω από την περιοχή στην γωνία του Χλιαρά.

Στο 28′ έγινε ένα πολύ άτυχο περιστατικό καθώς τραυματίστηκε ο 16χρονος Πασχάλης Καστάμης της ΑΕΚ όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας έπεσε άτσαλα με τον ώμο στο έδαφος. Ο νεαρός παίκτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κοζάνης όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε κάταγμα στην κλείδα (θα μείνει 6-8 εβδομάδες εκτός δράσης).

Οι διοικήσεις και των δύο ομάδων εύχονται περαστικά και καλή ανάρωση στον νεαρό παίκτη.

Στο 40′ η Κοζάνη έπαιξε γρήγορα ένα φάουλ από το κέντρο (αν και ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει τη φάση για να γράψει την κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Μαντζώλα), ο Χατζής έδωσε στον Σιδηρόπουλο που από καλή θέση σούταρε πάνω στον Χλιαρά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 45′ πάσα του Σιδηρόπουλου, σουτ του Ζηνόβιου πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λάθος πάσα του Κοτταρίδη, ο Μαλούτας έκλεψε και σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ ενώ η ΑΕΚ προσπάθησε να περιορίσει τους γηπεδούχους χωρίς όμως και πάλι να απειλεί μπροστά.

Στο 53′ πάσα του Δούμα, βολίδα του Ζηνόβιου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 75′ βαθιά μπαλιά του Δούμα, ο Αθανασιάδης που είχε περάσει λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή μπήκε επικίνδυνα αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 78′ ο Τραυλός προχώρησε ανενόχλητος από αριστερά και έβγαλε ωραία σέντρα στον Στάθη Αθανασιάδη που με εναέριο σουτ έκανε το 2-0.

Στο 82′ κάθετη του Κ. Τρομπούκη στον Φουρλατάρα που δεν μπόρεσε να πλασάρει τον νεαρό Ρουσιάδη που κι αυτός είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα.

Στο 87′ σουτ του Τραυλού απέκρουσε ο Ρουσιάδης.

Στο 92′ αντεπίθεση της Κοζάνης, ο Τραυλός έδωσε στον Μπαλίτσα που προχώρησε κι έδωσε την κάθετη στον Κωνσταντίνο Τρομπούκη κι αυτός με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το τελικό 3-0 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΚΟΖΑΝΗ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Χρυσοστομίδης, Κ. Τρομπούκης, Τραυλός, Κοτταρίδης, Μπαλίτσας, Ηλ. Τσικόπουλος, Σιδηρόπουλος (65′ Αθανασιάδης), Χατζής (75′ Πιρίτζαους), Ζηνόβιος (80′ Φουρλατάρας), Δημ. Παπαδόπουλος (38′ λ.τ. Δούμας), Χαϊτίδης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς (80′ Ρουσιάδης), Ψιάνος, Δούμας, Μαντζώλας, Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Μαλούτας, Καστάμης (30′ λ.τ. Τρούπκος), Βασιλειάδης (70′ Καράτζιας), Καραγεώργος (75′ Βογιατζής), Γραμμένος.

Διαιτητής: Σπυρίδης.

Βοηθοί: Τσιγγένης, Φραντζοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *