ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΙΑΣ 2-2

Ισόπαλο με 2-2 τελείωσε το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας ανάμεσα στις Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης και την ΑΕΚ Καλαμιάς που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με ελλείψεις και είχαν από κάποια καλά διαστήματα η κάθε μία, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο.

Οι Ελπίδες για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς δεν έδειξαν το π άθος που χρειάζεται για να κερδίσεις ένα παιχνίδι που το χρειάζεσαι.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν περισσότερη κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα καθώς ο βασικός “μοχλός” τους στο κέντρο ο Γιάννης Τσολακίδης έπαιξε και πάλι με ενοχλήσεις.

Η αδιάφορη βαθμολογικά Καλαμιά αν και με πολλές ελλείψεις προηγήθηκε δύο φορές και στις καθυστερήσεις μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη.

Στο 13′ προσπάθεια και σέντρα του Πλιάκη από αριστερά μπλόκαρε ο έμπειρος τερματοφύλακας Σιμιτζής.

Στο 20′ μετά από μακρινό φάουλ-σέντρα του Μπακαλίδη και αδράνεια της άμυνας των Ελπίδων ο Παναγιώτης Καρράς με πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 29′ σέντρα του Παπαθανασίου, σουτ του Σιαμπανόπουλου από καλή θέση ψηλά άουτ.

Στο 33′ μπαλιά του Σιαμπανόπουλου στον Κωνσταντίνο Μεχτερίδη που με δυνατό σουτ στο “Γ” έκανε το 1-1.

Στο 55′ ωραίος συνδυασμός των Ελπίδων, παράλληλη σέντρα του Σιαμπανόπουλου, σουτ του Πλιάκη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Σιμιτζής.

Στο 62′ σέντρα του Τσολακίδη, ο Τσιφτσής από καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Στο 60′ μετά από κόρνερ του Αντωνιάδη και σύγχυση στην περιοχή των Ελπίδων ο Gjika από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 65′ οι Ελπίδες δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Καρρά που με σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα του.

Στο 70′ απ΄ευθείας κόρνερ του Τσολακίδη, ο Σιμιτζής βρήκε τη μπάλα που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Στο 72′ σέντρα του Καραγιάννη, ο Σιμιτζής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, ο Τσολακίδης σούταρε από κοντά αλλά ο Μπακαλίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 75′ προσπάθεια και σουτ του Τσαλίδη πέρασε άουτ.

Στο 77′ δυνατό φάουλ του Τσολακίδη από μακριά, ο Σιμιτζής απέκρουσε με γροθιές κι ο Βασίλης Τσιφτσής με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 94′ ο Τσαλίδης ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο άουτ, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας η “ουρά” έχει πάρει φωτιά καθώς τρεις ομάδες έχουν 12 βαθμούς (Ελπίδες ΑΕΚ, Δόξα Βερμίου Πύργων και Πρόοδος Κομνηνών), οι Ακρίτες έχουν 11 ενώ στην τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό βρίσκεται ο Βυζαντινός Αετός με 9.

Μάλιστα την επόμενη αγωνιστική (17η) οι τέσσερεις από τις πέντε ομάδες στην ζώνη του υποβιβασμού αγωνίζονται μεταξύ τους (Πρόοδος Κομνηνών – Ελπίδες ΑΕΚ και Βυζαντινός Αετός – Δόξα Βερμίου Πύργων).

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Μαντζώλας): Ποτουριάδης, Στεφανόπουλος, Καραγιάννης (88′ Μαλιόγκας), Φωτούλας, Σιαμπανόπουλος, Τσιφτσής, Παπαθανασίου (80′ Κωδωνάς), Βαχτσεβάνος, Κ. Μεχτερίδης, Τσολακίδης, Πλιάκης.

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΙΑΣ (Π. Τσαλίδης): Σιμιτζής, Γ. Γιαμουρίδης, Μπακαλίδης, Χηνητίδης (60′ Τσαλίδης), Pepa, Αντωνιάδης, Καπρινιώτης, Καρράς, Πιλικίδης, Μουζάκι, Gjika.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Γάτσου, Σύκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *