Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-0

Συνέχεια στην παράδοση έδωσε η Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκε με 1-0 του Μακεδονικού Κοζάνης στο Κοζανίτικο ντέρμπυ της πρεμιέρας της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2019-20.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Λευκόβρυσης παρουσία αρκετού κόσμου, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Η Α.Ε. Κοζάνης έδειξε να πατάει καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 1-0, αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός είχε την κατοχή, πίεσε τους γηπεδούχους αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης.

Η Α.Ε. Κοζάνης είχε καλή αμυντική λειτουργία, με τον τερματοφύλακα Γιώργο Χλιαρά σε πολύ καλή μέρα και κράτησε τον Μακεδονικό στο μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Μαλούτα έδειξε κουρασμένη από την σκληρή προετοιμασία και δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μακεδονικό που είχε την πρωτοβουλία, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 35′ ο Αποστόλης Νικολαΐδης με σουτ στην επαναφορά μετά από ασθενή απόκρουση του Ζηνόβιου σε σέντρα-σουτ του Καραγεώργου από δεξιά.

Καλύτερη στιγμή για τον Μακεδονικό στο 40′ όταν μετά από σέντρα του Τρομπούκη ο Ζηνόβιος βρήκε τη μπάλα από κοντά αλλά αυτή χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Στο 51′ πάσα του Ζηνόβιου στον Ματούλα σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Χλιαράς μπλόκαρε σωτήρια το σουτ του επιθετικού του Μακεδονικού.

Στο 55′ ακυρώθηκε γκολ του Στεφανίδη του Μακεδονικού ώς οφσάϊντ, σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Στο 86′ νέο τετ-α-τετ, αυτή τη φορά του Ζηνόβιου, αλλά ο Χλιαράς απέκρουσε και πάλι σωτήρια.

Στο 89′ ο Μακεδονικός ζήτησε πέναλτυ υποστηρίζοντας ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Λ. Ευθυμιάδη μετά από κόρνερ του Ματούλα.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Λ. Ευθυμιάδης, Πανταζίδης, Πουλατσόγλου, Νικολαΐδης (82’ Ψιάνος), Αποστολίδης (67’ Λαβαντσιώτης), Μαλούτας, Θεοδωρίδης (79’ Καραγιάννης),  Ι. Ευθυμιάδης (62’ Σαλονικίδης), Καραγεώργος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Καραθανάσης):  Σ. Ζηνόβιος, Γοδενόπουλος, Αντωνόπουλος (73’ Βατζήκας), Ηλ. Τσικόπουλος, Γκλιάνας, Αθ. Τρομπούκης, Τζούτζας, Δαβζάκης  (59’ Στεφανίδης), Χατζηζήσης, Ματούλας, Ν. Ζηνόβιος.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Σίας, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *