Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ 1-0

Την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη με 1-0 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης, αυτή την φορά απέναντι στον Εθνικό Βατερού στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2019-20.

Η ομάδα του Μάκη Μαλούτα, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, πήρε για δεύτερη φορά τους τρεις βαθμούς με “επαγγελματική” νίκη και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης κάτω από σχετικά υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους.

Η Α.Ε. Κοζάνης, έχοντας τις απουσίες τριών βασικών, των Νικολαΐδη, Καραγεώργου και Αποστολίδη (που λόγω δουλειάς ήρθε στο ημίχρονο), παρουσίασε ένα παρόμοιο πρόσωπο μ’ αυτό του ντέρμπυ με τον Μακεδονικό Κοζάνης την περασμένη Δευτέρα.

Ηταν καλή στο πρώτο ημίχρονο αλλά αντίθετα στο δεύτερο δεν είχε τα απαραίτητα τρεξίματα κι άφησε την πρωτοβουλία στους αντιπάλους της.

Το θετικό για την Α.Ε. Κοζάνης είναι ότι πήρε τις δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια όταν η σκληρή προετοιμασία αναμενόταν να την επηρεάσει.

Ο Εθνικός Βατερού άφησε καλές εντυπώσεις, προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης είχε την διάθεση και την πρωτοβουλία και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες.

Στο 15′ σέντρα του Καραγιάννη, σουτ του Μαρτιρόσοβ από καλή θέση κόντραρε στους αμυντικούς.

Στο 25′ η Α.Ε. Κοζάνης ζήτησε πέναλτυ όταν μετά από ωραία πάσα του Σαλονικίδη στον κενό χώρο στον Ευθυμιάδη αυτός φάνηκε να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα Ζερβανταρίδη, με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 28′ φάουλ του Πανταζίδη, κεφαλιά του Πουλατσόγλου από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 43′ μπαλιά του Ρέββα στον Σακαλή στην πλάτη της άμυνας, αυτός έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Αποστολίδη ενίσχυσε το κέντρο της Α.Ε. Κοζάνης αλλά από ένα σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έδειξαν κουρασμένοι και δυσκολεύονταν να βγουν μπροστά.

Στο 52′ ο Εθνικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Σακαλής έδωσε στον κενό χώρο στον Χρήστου, αυτός μπήκε μόνος στην περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Χλιαράς απέκρουσε την μπάλα, αυτή βρήκε το δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Κι ενώ το παιχνίδι φάνηκε να πηγαίνει προς το 0-0 στο 81′ ωραία μπαλιά του Ι. Ευθυμιάδη στον νεαρό Βασιλειάδη, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Ζερβανταρίδη κι έστειλε την μπάλα προς την εστία εκεί όπου ο Μάριος Θεοδωρίδης πρόλαβε δύο αμυντικούς του Εθνικού και με το σώμα μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 87′ η Α.Ε. Κοζάνης έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από προσπάθεια και σέντρα του Αποστολίδη από δεξιά ο Θεοδωρίδης από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ (50′ Αποστολίδης), Πανταζίδης, Πουλατσόγλου, Λ. Ευθυμιάδης, Καραγιάννης, Μαλούτας (87′ Φωτούλας), Σαλονικίδης (67′ Βασιλειάδης), Λαβαντσιώτης (59΄Τρούπκος), Ι. Ευθυμιάδης, Θεοδωρίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ (Πάρις Λεωνιδάκης): Ζερβανταρίδης, Λαζαρίδης, Γεωργιάδης (90′ Καραμάρκος), Στεργίου, Πολυχρονιάδης, Καλημέρης (77′ Τοπαλίδης), Ρέββας, Καβαλάρης, Χρήστου (54′ Μπεθάνης), Σακαλής, Δουγαλής (46′ Βρόϊκος).

Διαιτητής: Κεχαγιάς.

Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Σύκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *