ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 3-3

Στο 90′ έσωσε τον ένα βαθμό η Α.Ε. Κοζάνης που βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ απέναντι στον ουραγό αλλά ψυχωμένο Ηρακλή Πτολεμαϊδας στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων πριν το παιχνίδι ίσως να προδίκαζε μία εύκολη επικράτηση της Α.Ε. Κοζάνης αλλά η πραγματικότητα στο χορτάρι ήταν διαφορετική καθώς ο Ηρακλής μεταμορφώνεται στο γήπεδο του όπου οι νεαροί παίκτες του παίζουν σφιχτά, με πάθος και δύναμη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης δεν μπόρεσε να πιάσει καθόλου ρυθμό και με μακρινές μπαλιές προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ηρακλή στο στενό γήπεδο.

Στο 12΄ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με σουτ του Κλεάνθη Μαρνασίδη έξω από την περιοχή.

Στο 20′ αποχώρησε ο Μάριος Θεοδωρίδης της Α.Ε. Κοζάνης λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Στο 23′ μπαλιά του Παναγιωτίδη στον Μαρτιρόσοβ που έβγαλε την σέντρα από δεξιά στον Αλέξη Σαλονικίδη που με κοντρόλ και σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1, σημειώνοντας το πρώτο του φετινό γκολ.

Στο 30′ πάσα του Αποστολίδη στον Παπαδόπουλο που έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 33′ μπροστινή μπαλιά του Κοσμίδη στον Μαντζόπουλο που ανατράπηκε από τον Παναγιωτίδη κι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαρνασίδης με εύστοχο σουτ έκανε το 2-1, σημειώοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (34′) η Α.Ε. Κοζάνης ισοφάρισε με σουτ-φωτοβολίδα του Μιχάλη Μαρτιρόσοβ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή που “καρφώθηκε” στο “Γ” της εστίας.

Ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα για τρίτη φορά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (49′) μετά από ωραία προσπάθεια του Λούσιου από δεξιά που έκανε ωραία σέντρα εκεί όπου πετάχθηκε ο Λευτέρης Μαντζόπουλος και με προβολή έκανε το 3-2.

Η είσοδος του Δημήτρη Ψιάνου ένα λεπτό αργότερα έδωσε επιθετική πνοή στην Α.Ε. Κοζάνης που άρχισε να παίζει πιό μεθοδικά, με την μπάλα κάτω, με τον νεαρό παίκτη να δεσπόζει στον χώρο του κέντρου.

Στο 55′ η Α.Ε. Κοζάνης ζήτησε πέναλτυ καθώς ο Δημόπουλος φάνηκε να βρίσκει στο πόδι τον Αποστολίδη αλλά ο διαιτητής που είχε καλό οπτικό πεδίο είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 63′ μπαλιά του Ψιάνου στην πλάτη της άμυνας, ο Μαλούτας μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα δεν βρήκε καλά την μπάλα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Πανομοιότυπη φάση στο 77′ με νέα μπαλιά του Ψιάνου αυτή τη φορά στον Βασιλειάδη που μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα πλάσαρε πάνω απο τα δοκάρια.

Τελικά, κι ενώ φαινόταν ότι θα διαγραφεί η μεγάλη έκπληξη, στο 90′ νέα μπαλιά του Ψιάνου, ο Λεμονής προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα του, αλλά ο Αντώνης Λαβαντσιώτης πρόλαβε την έξοδο του Κανονίδη και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 3-3.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Γρηγόρης Πανίδης): Κανονίδης, Πατσίκας, Παπάς, Β. Παπαδόπουλος (49′ Τοπάλης), Λεμονής, Καραπέγιος, Σαπαλίδης (72′ Καραϊσκος), Λούσιος (79′ Λιάμης), Μαντζόπουλος, Μαρνασίδης, Κοσμίδης (50′ Δημόπουλος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Πανταζίδης, Μαρτιρόσοβ, Παναγιωτίδης (50′ Ψιάνος), Λ. Ευθυμιάδης (75′ Λαβαντσιώτης), Αποστολίδης, Μαλούτας (67′ Βασιλειάδης), Πουλατσόγλου, Σαλονικίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης (20′ λ.τ. Τρούπκος).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Γάτσου, Πελετίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *