ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 3-0

Πιο εύκολα απ’ ότι ίσως περίμενε ο Εορδαϊκός επικράτησε με 3-0 της Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο Πτολεμαϊδας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία από την μέση και πάνω, ενώ αμυντικά δεν πιέστηκαν καθόλου.

Η Α.Ε. Κοζάνης ήταν υποτονική και δεν διεκδίκησε κάτι από το παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες φάσεις, με τον Εορδαϊκό να έχει την πρωτοβουλία.

Το σκορ άνοιξε στο 27′ μετά από ζυγισμένη σέντρα του Χαραλαμπίδη πίσω από τους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ, εκεί όπου πετάχθηκε ο Ρωμύλος Παπαγαθονίκου κι από κοντά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με την Α.Ε. Κοζάνης να μην μπορεί να αντιδράσει και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 50′ φάουλ-σέντρα του Συμεωνίδη, κεφαλιά του Μπίκου πέρασε μόλις άουτ.

Στο 53′ προσπάθεια και σουτ του Συμεωνίδη πέρασε άουτ.

Στο 56′ οι παίκτες του Εορδαϊκού έπαιξαν δύο φορές το ένα-δύο στον άξονα, η μπάλα κατέληξε στον Περικλή Τσορλίνη που με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Χλιαρά για το 2-0.

Στο 60′ συρτή σέντρα του Τσορλίνη, ο Συμεωνίδης μόνος απέναντι στην εστία έκανε την προβολή ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 63′ φάουλ-σέντρα του Συμεωνίδη, ο Παπαγαθονίκου από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 69′ πάσα του Σαββάκη στον Συμεωνίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Πουλατσόγλου. Το πέναλτυ χτύπησε εύστοχα ο ίδιος ο Γιώργος Συμεωνίδης ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 75′ μπαλιά του Παπαγαθονίκου στον Συμεωνίδη σε καλή θέση, ο Ψιάνος την τελευταία στιγμή κόντραρε τη μπάλα που πέρασε κόρνερ.

Στο 76′ το κόρνερ εκτέλεσε ο Συμεωνίδης, κεφαλιά του Λιάμη από κοντά πέρασε άουτ.

Στο 80′ σέντρα του Τρούπκου, σουτ του Μαλούτα έφυγε άουτ.

Στο 83′ πάσα του Τρούπκου στον Τζέλο απέναντι στον τερματοφύλακα, ο Τσιντός πρόλαβε κι έκανε την προβολή.

Στο 89′ πάσα του Παπαγαθονίκου στον Κουτούκη που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χλιαρά.

Μετά την νίκη του αυτή ο Εορδαϊκός πήγε στην 2η θέση με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Κοζάνη που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Η Α.Ε. Κοζάνης παρέμεινε στην 5η θέση με 18 βαθμούς, ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με την Κοζάνη που θα γίνει στην Λευκόβρυση το ερχόμενο Σάββατο 30-11-2019.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Γιάννης Κουλίδης): Περπερίδης, Κακουλίδης (85′ Βλάσι), Σαββάκης, Συμεωνίδης (80′ Κουτούκης), Λιάμης, Τριανταφύλλου, Μπίκος, Μάγγος (65′ Γιαννιός), Παπαγαθονίκου, Τσορλίνης, Χαραλαμπίδης (46′ Τσιντός).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Παναγιωτίδης (46′ Μαλούτας), Μαρτιρόσοβ (67′ Θεοδωρίδης), Πουλατσόγλου, Ευθυμιάδης, Τρούπκος, Τζέλος, Ψιάνος, Σαλονικίδης (75′ Καραγιάννης), Νικολαϊδης (67′ Λαβαντσιώτης), Δ. Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Γεωργιάδης.

Βοηθοί: Τζουβάρας, Πραχάλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *