ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 0-3

Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης πέρασε από το Καρυοχώρι στο παιχνίδι της 12ης (προτελευταίας) αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Το παινχίδι έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών.

Η Α.Ε. Κοζάνης αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις καθώς απουσίασαν  για διάφορους λόγους οι Δ. Παπαδόπουλος, Αποστολίδης, Λ. Ευθυμιάδης, Ι. Ευθυμιάδης και Παναγιωτίδης.

Το ντεμπούτο του σαν βασικός έκανε ο 17χρονος Φώτης Φωτούλας.

Τα Ελάφια προσπάθησαν να παίξουν την μπάλα κάτω παρά τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο κι ανεβάζοντας την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο πήραν δίκαια την νίκη και παρέμειναν στην 5η θέση με 21 βαθμούς.

Το Βέρμιο έδειξε μαχητικότητα, απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι κι έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας με 5 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης είχε μία ελαφρά υπεροχή αλλά χωρίς να δημιουργούνται πολλές φάσεις.

Στο 15′ ακυρώθηκε γκολ του Σαλονικίδη ως οφσάϊντ.

Στο 22′ σουτ του Νικολαϊδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33′ κόρνερ του Τζέλου, κεφαλιά του Πουλατσόγλου πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης ανέβασε την απόδοση της και παρά το βαρύ τεραίν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.

Στο 50′ σουτ του Ψιάνου από μακριά πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 53′ μπαλιά του Ιωσηφίδη, αδράνεια της άμυνας της Α.Ε. Κοζάνης, ο Αφεντούλης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χλιαρά αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 56′ σέντρα του Μαρτιρόσοβ από δεξιά, κεφαλιά του Σαλονικίδη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 59′ δυνατό πλάγιο του Θεοδωρίδη, ασθενής απόκρουση των αμυντικών, κεφαλιά του Τζέλου, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιώτη Μαλούτα που με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 70′ σέντρα του Ιωσηφίδη, ο Αφεντούλης από κοντά έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Χλιαράς απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το μηδέν.

Στο 74′ προσπάθεια και σουτ του Τρούπκου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσιτλαχίδης.

Στο 80′ σέντρα του Αμ. Χαραλαμπίδη, κεφαλιά του Αφεντούλη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 82′ κόρνερ του Τρούπκου, γυριστή κεφαλιά του Νικολαϊδη, ο Τσιτλαχίδης απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα στρώθηκε στον Αλέξη Σαλονικίδη που με αριστερό δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (83′) η Α.Ε. Κοζάνης τελείωσε οριστικά το παιχνίδι όταν μετά από ωραία μπαλιά του Τρούπκου ο Καραγιάννης έκανε το δυνατό σουτ, ο Τσιτλαχίδης απέκρουσε με δυσκολία, η μπάλα κατέληξε στον Σαλονικίδη που σε κενή εστία έκανε το 0-3.

Στο 88′ δυνατό φάουλ του Νικολαϊδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιτλαχίδης στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η Α.Ε. Κοζάνης θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο 14-12-2019 στην Λευκόβρυση απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοίλων ενώ το Καρυοχώρι θα επισκεφθεί την Αιανή.

ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ (Δ. Καραγιαννάκος): Τσιτλαχίδης, Αβ. Ιωσηφίδης (65′ Τσάκος), Τσιντός, Χρ. Χαραλαμπίδης, Μεντεσίδης (85′ Αργυριάδης), Μούκας, Αμ. Χαραλαμπίδης (83′ Αντωνίου), Ιγνατιάδης, Αφεντούλης, Γκόλης (45′ Ιγνατίδης), Αν. Ιωσηφίδης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Ψιάνος, Φωτούλας, Πουλατσόγλου, Τζέλος (71′ Καραγιάννης), Μαλούτας (78′ Μαντασάς), Λαβαντσιώτης (57′ Τρούπκος), Σαλονικίδης, Νικολαϊδης, Θεοδωρίδης.

Διαιτητής: Κεχαγιάς.

Βοηθοί: Παντυτσίδου, Σύκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *