ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 3-4

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2019-20 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης που νίκησε στην Γαλατινή την τοπική ομάδα με το πλούσιο 3-4.

Ευχαριστήθηκαν μπάλα και γκολ οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο Γαλατινής όπου οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα και οι άμυνες … έμπαζαν.

Το παιχνίδι είχε δύο ανατροπές, η Α.Ε. Κοζάνης προηγήθηκε με 1-2 στο πρώτο μέρος, η Γαλατινή το γύρισε σε 3-2 σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά τα Ελάφια, δείχνοντας χαρακτήρα, πήραν την νίκη και την πρόκριση με 3-4.

Η Α.Ε. Κοζάνης, βρίσκοντας καλό αγωνιστικό χώρο, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στην επίσης αξιόμαχη ομάδα της Γαλατινής και κερδισμένοι ήταν .. οι θεατές.

Στο 10′ σέντρα του Θεοδωρίδη, κεφαλιά του Σαλονικίδη από καλή θέση απέκρουσε ο Ζαρκοδήμος.

Στο 13′ διαγώνιο σουτ του Τακίδη έφυγε δίπλα από το απέναντι δοκάρι.

Στο 19′ λάθος πάσα του Ζερβανταρίδη, ο Αντώνης Τρούπκος πήρε την μπάλα, ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με ωραίο γωνιακό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 21′ ο νεαρός Φωτούλας προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα του, εκεί μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Κώστας Ζαρκοδήμος με διπλή προσπάθεια, αφού το πρώτο σουτ βρήκε το δοκάρι, έκανε το 1-1.

Στο 25′ σέντρα του Τζέλου, σουτ του Σαλονικίδη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Σαριόγλου.

Από το κόρνερ που χτύπησε ο Τζέλος στο 26′ οι αμυντικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Μάριο Θεοδωρίδη που με αριστερό σουτ έκανε το 1-2.

Στο 32′ σουτ του Τρούπκου από μακριά απέκρουσε δύσκολα ο Γ. Ζαρκοδήμος σε κόρνερ.

Στο 36′ σουτ του Τζέλου απέκρουσε με τα πόδια ο Ζαρκοδήμος σε κόρνερ.

Στο 47′ η Γαλατινή ισοφάρισε σε 2-2 με σουτ του Κ. Ζαρκοδήμου από κοντά μετά από σέντρα του Τακίδη από δεξιά.

Στο 53′ φάουλ του Νικολαϊδη, ασθενής απόκρουση του Ζαρκοδήμου, κεφαλιά του Σαλονικίδη λίγο άουτ.

Στο 57′ έγινε η πρώτη ανατροπή όταν η Α.Ε. Κοζάνης έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, μπαλιά του Τσιόρκα στον Τακίδη, δύο αμυντικοί της Α.Ε. Κοζάνης μπερδεύτηκαν, ο Τακίδης έκανε την σέντρα κι ο Κ. Ζαρκοδήμος από κοντά ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, κάνοντας το 3-2.

Στο 60′ η Α.Ε. Κοζάνης ισοφάρισε σε 3-3 μετά από σέντρα του Θεοδωρίδη από αριστερά και ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τρούπκου.

Στο 70′ σουτ του Τακίδη από δεξιά, ο Χλιαράς απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 75′ σκαφτό φάουλ του Νικολαϊδη, κεφαλιά του Σαλονικίδη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77’΄η Α.Ε. Κοζάνης έκανε την δεύτερη ανατροπή του αγώνα όταν μετά από σέντρα του Τρούπκου ο Ζερβανταρίδης προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Αντώνη Λαβαντσιώτη που έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το τελικό 3-4.

Στο 83′ σουτ του Τσιόρκα απέκρουσε ο Χλιαράς στην γωνία του σε κόρνερ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στα ημιτελικά η Α.Ε. Κοζάνης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ακαδημία Βοϊου – Μακεδονικός Φούφα που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 21-12-2019.

Αν προκριθεί η Ακαδημία Βοϊου ο ημιτελικός θα γίνει στην Νεάπολη, αν προκριθεί ο Μακεδονικός Φούφα γηπεδούχος θα είναι η Α.Ε. Κοζάνης επειδή αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία.

ΓΑΛΑΤΙΝΗ (Μιχάλης Σαμαράς): Γ. Ζαρκοδήμος, Τσαγκάλης (80′ Βουζιάνας), Γκαγιάγιας (46′ Αλεξίου), Ζερβανταρίδης, Σαριόγλου, Κοτρώτσιος, Δολόπικος (46′ Τσιόρκας), Ρούσης, Γκάλφας, Τακίδης, Κ. Ζαρκοδήμος.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ (85′ Καραγιάννης), Ψιάνος (57′ Λαβαντσιώτης), Φωτούλας, Πουλατσόγλου, Τζέλος, Τρούπκος, Δ. Παπαδόπουλος (70′ Βασιλειάδης), Σαλονικίδης, Νικολαϊδης (85′ Μαντασάς), Θεοδωρίδης.

Διαιτητής: Δεληζήσης.

Βοηθοί: Πραχάλης, Λαμπριανίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *