ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 2-1

Ο Μακεδονικός ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπυ που άνοιξε την αυλαία του 2ου Γύρου του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2019-20.

Με δύο προσωπικά γκολ του Νίκου Ματούλα, ένα σε κάθε ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Καραθανάση πήρε την νίκη και πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς.

Ενδιάμεσα η Α.Ε. Κοζάνης είχε ισοφαρίσει στο 50′ με κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου, είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοση της κι έδειχνε ότι αυτή θα πετύχαινε το δεύτερο γκολ.

Τελικά ο Μακεδονικός πήρε την νίκη και παρέμεινε 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κοζάνη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μακεδονικός έδειξε περισσότερη διάθεση και είχε την κατοχή ενώ η ΑΕΚ δυσκολευόταν να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Το σκορ άνοιξε στο 36΄ όταν ο Δούμας κέρδισε την μονομαχία από τον Λαβαντσιώτη στο κέντρο, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στον Ματούλα που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χλιαρά.

Η διπλή αλλαγή που έκανε ο Μάκης Μαλούτας στο ημίχρονο (Ψιάνος και Ι. Ευθυμιάδης για Αποστολίδη και Λαβαντσιώτη) άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, με την Α.Ε. Κοζάνης να παίρνει την πρωτοβουλία, να ισοφαρίζει και να χάνει καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, όπως το σουτ του Ι. Ευθυμιάδη στο 60′ που βρήκε το δοκάρι, την κεφαλιά του Ι. Ευθυμιάδη στο 65′ που μπλόκαρε ο Ζηνόβιος και το τετ-α-τετ του Μαλούτα στο 68′ που σούταρε αδύναμα  πάνω στον Ζηνόβιο.

Τελικά το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ματούλα στο 73′, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, μετά από πάσα του Γοδενόπουλου και βολίδα στο “Γ” του Χλιαρά, έδωσε την νίκη στον Μακεδονικό.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ο Μακεδονικός “έσφιξε” την άμυνα του και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δημήτρης Καραθανάσης): Σ. Ζηνόβιος, Γοδενόπουλος, Γκλιάνας, Δούμας  (64’ Βατζήκας), Ηλ. Τσικόπουλος, Χατζηζήσης, Αθ. Τρομπούκης, Ματούλας, Στεφανίδης (78’ Λέκκα), Τζούτζας, Δαβζάκης (91’  Ζιαζιάς).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας):  Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Λ. Ευθυμιάδης, Πουλατσόγλου, Τρούπκος (78’ Φωτούλας), Αποστολίδης (46’ Ψιάνος), Μαλούτας, Δ. Παπαδόπουλος, Λαβαντσιώτης (46’ Ι. Ευθυμιάδης), Νικολαΐδης, Θεοδωρίδης.

Διαιτητής: Γεωργιάδης.

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Πραχάλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *