ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 2-0

Την νίκη με 2-0 πήρε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Α.Ε. Κοζάνης και την προσπέρασε στην βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας ανεβαίνοντας στην 6η θέση.

Η Α.Ε. Κοζάνης έπεσε στην 7η θέση, δίνοντας συνέχεια στο κακό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο, με μόλις έναν βαθμό από 4 παιχνίδια κι ένα γκολ.

Το παιχνίδι, που έγινε κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, ήταν καλό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για την νίκη παίζοντας χωρίς σκοπιμότητες.

Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με κάποιες απουσίες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μακεδονικός είχε περισσότερη κατοχή, σημείωσε ένα γκολ και είχε και κάποιες ευκαιρίες ενώ η Α.Ε. Κοζάνης δυσκολευόταν και πάλι να μπει στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 7′ δυνατό σουτ του Στεργίου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 13′ προσπάθεια και σουτ του Νικολαϊδη μπλόκαρε ο Τσιούκρας.

Στο 22′ επικίνδυνη σέντρα του Αργύρη από δεξιά, ο Τσακνάκης δεν έπιασε καλά το σουτ και μπλόκαρε ο Χλιαράς.

Στο 26′ σέντρα του Θεοδωρίδη, κεφαλιά του Αποστολίδη μπλόκαρε ο Τσιούκρας.

Στο 29′ κάθετη πάσα του Αργύρη στον Κατσίρη αυτός από καλή θέση έκανε αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Χλιαράς.

Στο 32′ νέα κάθετη του Αργύρη στον Παύλο Τσακνάκη που πετάχθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της ΑΕΚ και τον εξερχόμενο τερματοφύλακα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 44′ δυνατό φάουλ του Νικολαϊδη έξω από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Τσιούκρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Α.Ε. Κοζάνης να έχει την πρωτοβουλία, την κατοχή και τις φάσεις ενώ ο Μακεδονικός αναγκάστηκε να αμύνεται στο μεγαλύτερο διάστημα.

Με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά τελικά ο Μακεδονικός σφράγισε την νίκη με γκολ από αντεπίθεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 53′ σέντρα του Θεοδωρίδη, ο 15χρονος Δημήτρης Χασιώτης που έκανε το ντεμπούτο του στην ΑΕΚ ως αλλαγή, από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 60′ φάουλ-σέντρα του Μαλούτα, γυριστή κεφαλιά του Πουλατσόγλου μόλις άουτ.

Στο 64′ γύρισμα του Τσακνάκη στον Μπούρτζο που από σχετικά καλή θέση σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Στο 80′ σέντρα του Θεοδωρίδη από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι πετάχθηκε ο Νικολαϊδης που πρόλαβε τον τερματοφύλακα αλλά ο Μαλούτας απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 84′ προσπάθεια του Δ. Παπαδόπουλου, που άλλαξε την μπάλα με τον Λαβαντσιώτη, μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από πλάγια αλλά ο Τσιούκρας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 87′ φάουλ-σέντρα του Δ. Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Λαβαντσιώτη από κοντά ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 93′ μετά από φάουλ της ΑΕΚ, κι ενώ όλοι οι παίκτες της ήταν στην αντίπαλη περιοχή, ο ταχύτατος Παύλος Τσακνάκης έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε δύο αμυντικούς και πλάσαρε ωραία τον Χλιαρά για το τελικό 2-0.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ (Θόδωρος Βόλτσης): Ν. Τσιούκρας, Π. Μπούρτζος, Στεργίου, Μαλούτας, Σαπνάρας, Κατσίρης, Τσακνάκης, Αργύρης, Μέτκαρης (92′ Χασιώτης), Τσιαούσης (90′ Τσίτσας), Ντέρος (77′ Ωττας).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Καραγιάννης (77′ Λαβαντσιώτης), Λ. Ευθυμιάδης, Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Τράϊκος (50′ Μαλούτας), Δ. Παπαδόπουλος, Τρούπκος (50′ Χασιώτης), Νικολαϊδης, Θεοδωρίδης.

Διαιτητής: Τσούλης.

Βοηθοί: Χρ. Κωνσταντινίδης, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *