Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 3-0

Την πρώτη της νίκη για το 2020 πέτυχε η Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκε με 3-0 του Ηρακλή Πτολεμαϊδας στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης.

Μετά από τέσσερα παιχνίδια στον δεύτερο γύρο με συγκομιδή ενός μόνο βαθμού η ομάδα του Μάκη Μαλούτα επέστρεψε στις νίκες σε συνδυασμό και με καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, με την νεανική ομάδα του Ηρακλή να απειλεί σε δυό-τρεις περιπτώσεις και την ΑΕΚ, παρόλο που έδειξε διάθεση, να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της.

Στο 10′ πάσα του Ράντζογλου στον Σαπαλίδη που σε καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με αποτέλεσμα ο Μαρτιρόσοβ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 13΄ φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, κεφαλιά του Πουλατσόγλου, ο Καριπίδης έχασε την μπάλα κι ενώ την κρατούσε με το ένα χέρι ο Μαλούτας την έστειλε στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ.

Στο 20′ φάουλ-σέντρα του Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Πουλατσόγλου μπλόκαρε ο Καριπίδης.

Στο 25′ κάθετη πάσα του Αιχμαλωτίδη στον Ράντζογλου, αυτός κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε, ο Γάτας απέκρουσε σωτήρια, νέο σουτ του Ράντζογλου πέρασε παράλληλα με την γραμμή της εστίας.

Στο 35′ μετά από απόκρουση των αμυντικών του Ηρακλή η μπάλα έφτασε στον Μιχάλη Μαρτιρόσοβ που από πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Μαρτιρόσοβ είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα ένα από τα καλύτερα γκολ της σαιζόν με βολίδα στο “Γ”.

Στο 38′ φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, ο Πουλατσόγλου από κοντά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Λίγο αργότερα ο Λ. Ευθυμιάδης της ΑΕΚ τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την ΑΕΚ να ανεβάζει αισθητά την απόδοση της, να κυκλοφορεί ωραία την μπάλα, να προσφέρει καλό θέαμα και να σημειώνει άλλα δύο γκολ.

Αντίθετα ο Ηρακλής στο δεύτερο ημίχρονο δεν απείλησε σχεδόν καθόλου.

Στο 50′ σέντρα του Αποστολίδη, ο Πουλατσόγλου μπροστά στην εστία δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στο 62′ ψηλοκρεμαστό σουτ του Ράντζογλου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 65΄ ο Δ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Καριπίδη αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε.

Στο 70′ ωραία μακρινή μπαλιά του Αποστολίδη στον Αντώνη Τρούπκο, αυτός κατέβασε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 73′ φάουλ-σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Πουλατσόγλου δεν βρήκε καλά την μπάλα που κατέληξε στον Καριπίδη.

Στο 88′ μπαλιά του Μαλούτα στον κενό χώρο στον Μάριο Θεοδωρίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το τελικό 3-0.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Γάτας, Μαρτιρόσοβ, Καραγιάννης (50′ Παπαθανασίου), Λ. Ευθυμιάδης (46′ λ.τ. Χασιώτης), Πουλατσόγλου, Αποστολίδης, Μαλούτας, Τράϊκος (65′ Λαβαντσιώτης), Δ. Παπαδόπουλος, Νικολαϊδης, Τρούπκος (80′ Θεοδωρίδης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Τάσος Αναστασιάδης): Καριπίδης, Λεμονής, Λιάμης, Γ. Πατσίκας, Παπάς, Παπακοσμάς (83′ Β. Παπαδόπουλος), Αιχμαλωτίδης, Γιαννιός, Ράντζογλου (74′ Σκόντας), Μαντζόπουλος (44′ Μαρνασίδης), Σαπαλίδης (65′ Χιμολλάρι).

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Μιχ. Παπαδόπουλος, Σάκκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *