ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ-ΑΕΚ 0-7

Εύκολο απόγευμα είχε η Α.Ε. Κοζάνης στην Ποντοκώμη στα πλαίσια του 1ου γύρου του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2014-15.

Οι κιτρινόμαυροι, χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης καθώς είναι ακόμα κουρασμένοι από την προετοιμασία, πήραν την νίκη με το ευρύ 0-7 απέναντι στην τοπική ομάδα.

Ο Α.Σ. Ποντοκώμης,  που αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης, προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο και είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού έχασε πέναλτι με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση των γηπεδούχων έκανε ακόμα πιο εμφανή την διαφορά μίας κατηγορίας που τους χωρίζει από την ΑΕΚ και μοιραία το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στο 10′ η ΑΕΚ σημείωσε το πρώτο επίσημο γκολ της νέας χρονιάς όταν μετά από μπαλιά του Μαλούτα ο Κώστας Αντωνόπουλος με γωνιακό σουτ έκανε το 0-1, στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Στο 13′ ακυρώθηκε γκολ του Καραγιαννάκη ως οφσάϊντ.

Στο 18′ η Ποντοκώμη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του παλιού επιθετικού της ΑΕΚ Ευαγγελόπουλου από τον τερματοφύλακα Καρανάνο που πάντως πρώτα βρήκε τη μπάλα και μετά τον παίκτη. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο αρχηγός Κουϊρουκίδης, ο Καρανάνος απέκρουσε ωραία χαμηλά στη γωνία του, η μπάλα ήρθε στον επερχόμενο Μιχαηλίδη που με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας έτσι μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 33′ η ΑΕΚ έκανε το 0-2 από σέντρα του Παπαϊωάννου και κεφαλιά από κοντά του προωθημένου Γιάννη Καραγιαννάκη, που κι αυτός σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Στο 36′ ο Μαλούτας έστειλε τη μπάλα να βρει δύο συνεχόμενες φορές το δοκάρι της Ποντοκώμης, σε δύο διαδοχικά σουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις.

Στο 51′ πάσα του Αντωνόπουλου στον Παναγιώτη Μαλούτα που με αριστερό σουτ έκανε το 0-3.

Στο 56′ ο Αντωνόπουλος έδωσε στον Βασίλη Μαντζώλα που με ωραίο σουτ από πλάγια έκανε το 0-4.

Στο 75′ ο Σαμαράς από πλάγια έδωσε έτοιμο γκολ στον Βασίλη Παλόγλου (που κατάγεται από την Ποντοκώμη) που από κοντά έκανε εύκολα το 0-5.

Στο 76′ πάσα του Σαμαρά στον 16χρονο Γιώργο Τσαμπούρη που πλάσαρε εύστοχα από δεξιά, σημειώνοντας το 0-6 στο επίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα.

Στο 80΄ο Άγγελος Πουλατσόγλου έκλεισε το σκορ στο τελικό 0-7 με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά.

Στον δεύτερο γύρο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή της αναμέτρησης Τιτάν Σερβίων – Ακρίτες Κοζάνης που θα γίνει την Κυριακή 31-8-2014.

ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ (Φερλαχίδης): Πενογλίδης, Ρ. Παπαδόπουλος (59′ Α. Μιχαηλίδης), Τσαρσιταλίδης, Αντάρας, Πασχαλίδης, Κουϊρουκίδης, Σαλονικίδης, Μυρωνίδης, Αγιαντζής (46′ Γρηγοριάδης), Θ. Μιχαηλίδης, Ευαγγελόπουλος (54′ Αντωνιάδης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Καρανάνος, Ακριτίδης, Παναγιωτίδης (65′ Παλόγλου), Μαντζώλας, Καραγιαννάκης, Α. Παπαθεοδώρου (46′ Πουλατσόγλου), Μαλούτας, Παπαϊωάννου, Σαμαράς, Μπαλίτσας, Αντωνόπουλος (65′ Τσαμπούρης).

Διαιτητές: Πελετίδης, Γάτσου, Ηλιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *