ΚΛΕΙΤΟΣ – ΑΕΚ 4-3

Συγκλονιστικό φινάλε στο γήπεδο Αργίλου όπου η Αστραπή Κλείτους με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (91′ και 93′) κυριολεκτικά “έκλεψε” την νίκη από την Α.Ε. Κοζάνης με σκορ 4-3 για την 9η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Αστραπή είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 84′ ενώ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-3 στο αμέσως επόμενο λεπτό (85′), σ’ ένα “Αγγλικό” παιχνίδι με μεγάλη ένταση, πάθος, επτά γκολ, αποβολές και ανατροπές στο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους καθώς προηγήθηκε με 0-2 μόλις στο 16′.

Στο 5′ προσπάθεια του Σαμαρά και πάσα στον Κώστα Αμπατζίδη μου με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 15′ φάουλ-σέντρα του Γκοντοβά, γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γ. Παπαδόπουλου στην επάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της ΑΕΚ.

Στο 16′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, πάσα του Μαλούτα στον Παύλο Σαμαρά που με κοντρόλ και πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 25′ ο διαιτητής έδωσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτυ υπέρ του Κλείτους όταν σε διώξιμο του Αμπατζίδη η μπάλα βρήκε ακούσια το χέρι του Μαντζώλα που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Βασίλης Κουλουκίδης μειώνοντας σε 1-2.

Στο 29′ ανατροπή του Αμπατζίδη μέσα στην περιοχή από τον Παπαδημητρίου, με τον διαιτητή να δίνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ για θέατρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πρόσεξε την άμυνα της προσπαθώντας να βγει στην κόντρα ενώ η Αστραπή είχε την κατοχή και κάποιες ευκαιρίες.

Στο 84′ σέντρα του Χριστοφορίδη από δεξιά κι ο Γιώτης Τσιώνης με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2.

Ενα λεπτό αργότερα στο 85′, σουτ του Αντωνόπουλου κόντραρε στον Σαββίδη, η μπάλα πήρε ύψος κι ο Παναγιώτης Μπαλίτσας με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 86′ η βοηθός σήκωσε λανθασμένα οφσάϊντ σε αντεπίθεση της ΑΕΚ (πάσα του Μπαλίτσα στον Αντωνόπουλο που έφευγε μόνος του) κι έτσι αντί να γίνει το 2-4 ο Αντωνόπουλος που κλώτσησε τη μπάλα μετά το σφύριγμα του διαιτητή είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Στο 91′ σέντρα του Κουλουκίδη από αριστερά κι ο Ηλίας Παπαδημητρίου με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 3-3.

Στο 93′ έξυπνη πάσα του Τσιώνη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ εκεί όπου πετάχτηκε ο Κώστας Καραφυλλίδης και με ψύχραιμο κοντρόλ και πλασέ από κοντά έκανε το 4-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς αυτή τη φορά των γηπεδούχων.  Στη φάση αυτή η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Τσιώνη λίγο πριν κάνει την πάσα στον σκόρερ.

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία έχει η ΑΕΚ που διαμαρτύρεται για αλλοίωση αποτελέσματος.

Πρώτα για το πέναλτυ με το οποίο η Αστραπή μείωσε σε 1-2 στο 25′, έπειτα για πέναλτυ στον Αμπατζίδη που δεν δόθηκε στο 29′ και τέλος για τη φάση που έκρινε το παιχνίδι στο 86′ όταν η βοηθός έκοψε με ανύπαρκτο οφσάϊντ τον Αντωνόπουλο που έφευγε μόνος του ενώ στη συνέχεια ο διαιτητής τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η φάση του πέναλτυ υπέρ του Κλείτους στο 25′:

Η φάση του πέναλτυ που δεν δόθηκε στον Αμπατζίδη στο 29′:

Η φάση του ανύπαρκτου οφσάϊντ και της αποβολής του Αντωνόπουλου στο 86′:

Τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από το πόδι του Μπαλίτσα ο Αντωνόπουλος καλύπτεται καθαρά.
Τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από το πόδι του Μπαλίτσα ο Αντωνόπουλος καλύπτεται καθαρά.
Η μπάλα έχει ήδη φύγει από το πόδι του Μπαλίτσα κι ο Αντωνόπουλος ακόμα καλύπτεται.
Η μπάλα έχει ήδη φύγει από το πόδι του Μπαλίτσα κι ο Αντωνόπουλος ακόμα καλύπτεται.

ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΛΕΙΤΟΥΣ (Θ. Παπαδόπουλος): Λάππας, Π. Σαββίδης, Κουλουκίδης, Παπαδημητρίου, Τζαλαζίδης (57′ Καραμάρκος), Τσιώνης, Γ. Παπαδόπουλος, Νάννος, Καραφυλλίδης, Καγιόγλου (43′ Γ. Χριστοφορίδης), Γκοντοβάς (45′ Σπυριδόπουλος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαλούτας): Καρανάνος, Ακριτίδης, Βογιατζής (32′ λ.τ. Παπαϊωάννου), Μαντζώλας, Παπαθεοδώρου, Καραγιαννάκης, Μαλούτας (77′ Τσαμπούρης), Αμπατζίδης (60′ Αντωνόπουλος), Σαμαράς, Μπαλίτσας, Ποζίδης.

Διαιτητές: Σωτηριάδης, Β. Ιωαννίδης, Μπέλτσου.

2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους - ΑΕΚ 4-3
2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους – ΑΕΚ 4-3
2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους - ΑΕΚ 4-3
2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους – ΑΕΚ 4-3
2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους - ΑΕΚ 4-3
2014-15 9η αγ. Αστραπή Κλείτους – ΑΕΚ 4-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *