Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ – ΑΕΚ 1-1

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα στην Α.Ε.Π. Καραγιαννίων και την Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα οι δύο ομάδες συνέχισαν να μοιράζονται την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων τίμησε την μνήμη του Περικλή Σαββίδη, του αρχηγού των “Μωμόερων” (καρναβαλιστών) της Σκήτης, που έχασε άδικα τη ζωή του σε ηλικία μόλις 46 ετών το περασμένο καλοκαίρι.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος ενώ η Α.Ε.Π. στο δεύτερο.

Το παιχνίδι είχε δύναμη, ένταση, πάθος, καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε τους θεατές που γέμισαν το γήπεδο Ξηρολίμνης.

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν δύο αμυντικούς παίκτες με τραυματισμούς σε διάστημα ενός λεπτού (Κουλουκίδης και Πασχαλίδης) κι έτσι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές από νωρίς.

Στο 31′ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα ο Αποστολίδης της ΑΕΚ κι ο Σαββούδης της Α.Ε.Π. μετά από έναν διαπληκτισμό τους και οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 65′ όταν μετά από κάθετη πάσα του Καραγεώργου στην πλάτη της άμυνας ο Αλέξης Σαλονικίδης με ωραία κούρσα και τελείωμα στην απέναντι γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Α.Ε.Π. ισοφάρισε στο 71′ μ’ ένα ωραίο σουτ του Ρωμύλου Παπαγαθονίκου έξω από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας.

Στα τελευταία λεπτά η Α.Ε.Π. πίεσε για το δεύτερο γκολ κι έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Κουρτίδη και Κουτσομήτρο αλλά οι κιτρινόμαυροι “κράτησαν” τον βαθμό της ισοπαλίας.

Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ (Γιάννης Σαμαράς): Κυριακίδης, Κουτσομήτρος, Πασχαλίδης (25′ λ.τ. Τσίλης), Ιττης, Κουλουκίδης (24′ λ.τ. Ζερβανταρίδης), Περ. Παπαδόπουλος, Ακριτίδης, Ντούκα, Παπαγαθονίκου, Σαββούδης, Γοτουχίδης (60′ Κουρτίδης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Παπαδόπουλος): Παπαγερίδης, Δούμας, Μαρτιρόσοβ, Μαντζώλας, Βοριαζίδης, Αποστολίδης, Κωστικίδης (89′ Βρόϊκος), Σαλονικίδης (81′ Αβραμίδης), Βογιατζής, Καραγεώργος, Μάγγος (72′ Παναγιωτίδης).

Διαιτητής: Αθ. Τσιγγένης.

Βοηθοί: Φραντζοπούλου, Μπισούκης.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *