ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 2-2

Συνεχίζουν τις ζημιές απέναντι στις ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο οι πιτσιρικάδες των Ελπίδων της Α.Ε. Κοζάνης που αυτή τη φορά αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 απέναντι στον πρωτοπόρο Ατρόμητο Πτολεμαϊδας.

Το παιχνίδι για την 16η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, σ’ ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο Κυριακάτικο πρωϊνό, αλλά σε βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Ο Ατρόμητος έδειξε στοιχεία καλής ομάδας, στην αρχή αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ των Ελπίδων αλλά στη συνέχεια είχε την κατοχή και την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι Ελπίδες με πολύ νεανική σύνθεση, πάλεψαν σε όλη την διάρκεια αλλά δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους απέναντι σε δυνατότερους σωματικά αντιπάλους.

Οι κιτρινόμαυροι τελείωσαν το παιχνίδι με τον βετεράνο Βασίλη Σταυριανουδάκη και δέκα παίκτες γεννημένους το 2002 και το 2003.

Οι Ελπίδες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 1-0 μόλις στο 6′ μετά από ατομική προσπάθεια του Κώστα Βασιλειάδη και αριστερό πλασέ.

Στο 15′ τεράστια ευκαιρία για τις Ελπίδες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν ο Σιαμπανόπουλος έδωσε στον κενό χώρο στον Τσαλαπάτη, αυτός από δεξιά έκανε την σέντρα κι ο Καράτζιας σχεδόν προ κενής εστίας έστειλε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 32′ ο Ατρόμητος ισοφάρισε όταν μετά από βαθιά φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη ο Ιτσκος στο δεύτερο δοκάρι γύρισε τη μπάλα στον Αργυρόπουλο που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 42′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ μετά από σέντρα από αριστερά του Αβραμίδη στον αμαρκάριστο Νικολαϊδη που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος αύξησε την πίεση με σκοπό να τελειώσει τον αγώνα και στο 50′ δυνατό σουτ του Καρυπίδη βρήκε το δοκάρι των Ελπίδων.

Οι Ελπίδες από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στον χώρο του κέντρου (όπου σημαντική ήταν η απουσία του άρρωστου Γραμμένου) κι αναγκάστηκαν να αμύνονται στο μεγαλύτερο διάστημα και να προσπαθούν να παίξουν με αντεπιθέσεις.

Κι ενώ ο Ατρόμητος πίεζε για το τρίτο γκολ οι Ελπίδες ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα όταν στο 76′ μετά από φάουλ-σέντρα του Καράτζια από δεξιά ο Ιτσκος προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά κι ο νεαρός Φώτης Φωτούλας με κεφαλιά-κόντρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 90′ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτυ όταν ο Φωτούλας φάνηκε να ανατρέπει τον νεοεισελθόντα έμπειρο επιθετικό Σίσκο αλλά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, δείχνοντας ότι παίκτης των Ελπίδων βρήκε πρώτα τη μπάλα, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Ρουσιάδης, Πόζογλου, Καράτζιας, Μπάδας, Σιαμπανόπουλος (75′ Φωτούλας), Τσαλαπάτης (59′ Βαχτσεβάνος), Βασιλειάδης (90′ Βρέκας), Αν. Μεχτερίδης, Καστάμης, Σταυριανουδάκης, Κ. Μεχτερίδης (89′ Λίτσιος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Τέλης Τούνας): Καρακασίδης, Νικολαϊδης (59′ Δ. Παπαδόπουλος), Καλαϊτζόπουλος, Ιτσκος, Λιούρης, Χαριτίδης, Ομπανόρ, Ιω. Παπαδόπουλος, Αβραμίδης, Αργυρόπουλος, Καρυπίδης (85′ Σίσκος).

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Μπαλιάκας, Χ. Παπαδόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *