ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ 2-1

Την νίκη-πρόκριση με ανατροπή πήραν οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης από την Δάφνη Πολυμύλου στο παιχνίδι της Α’ Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2019-20.

Το παιχνίδι έγινε το Στρατιωτικό Γήπεδο παρουσία αρκετών θεατών κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Οι Ελπίδες ξεκίνησαν καλά τον αγώνα στο πρώτο τέταρτο, στην συνέχεια όμως δέχθηκαν γκολ κι έδειξαν “κομμένες” στον αγωνιστικό χώρο στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους.

Στο 10΄ ωραίος συνδυασμός των Ελπίδων, κάθετη του Κορκίδα στον Παπαδόπουλο που έβγαλε την σέντρα, σουτ του Τσολακίδη από καλή θέση άουτ.

Ο Πολύμυλος προηγήθηκε στο 17′ μετά από σέντρα του Σταυρίδη και κεφαλιά του Μαυρουδή στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 22′ επικίνδυνη αντεπίθεση του Πολυμύλου, ο Σταυρίδης μπήκε και σούταρε από αριστερά αλλά ο Δημητράκης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 28′ ο Πλιάκης έκλεψε την μπάλα, έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά περνώντας δύο αντιπάλους, ο Αβραμίδης τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτυ.

Στο 32′ φάουλ-σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Παλόγλου από κοντά δεν βρήκε καλά την μπάλα κι ο Σπυριδωνίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την είσοδο των Βοριαζίδη και Καραγιάννη, οι Ελπίδες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν την ανατροπή.

Στο 52′ όμως ο Πολύμυλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Σταυρίδης εκτέλεσε πέναλτυ άουτ, μετά από χέρι του Τσιφτσή.

Στο 58′ σουτ του Τσιφτσή απέκρουσε ο Σπυριδωνίδης.

Στο 62′ προσπάθεια και σουτ του Τσολακίδη άουτ.

Στο 66′ και στο 68′ σουτ των Βοριαζίδη και Τσολακίδη απέκρουσε ο Σπυριδωνίδης σε κόρνερ.

Στο 70′ ο Καραγιάννης άλλαξε την μπάλα με τον Τσολακίδη, μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα άσχημο σουτ άουτ, ο Ε. Μελίδης με την φόρα που είχε τον ανέτρεψε μετά το σουτ κι ο διαιτητής έδειξε ένα αυστηρό πέναλτυ υπέρ των Ελπίδων.

Το πέναλτυ εκτέλεσε ο έμπειρος Βασίλης Παλόγλου και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 76′ πάσα του Τσολακίδη στον Πλιάκη, αυτός από δεξιά έκανε το δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κυριάκος Καραγιάννης σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Στο 80′ μπαλιά του Κορκίδα στον Πλιάκη που δεν βρήκε καλά την μπάλα, αυτήν κατέληξε στον Βαξεβάνο που την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάϊντ του Πλιάκη, σ’ άλλη μία αμφισβητούμενη φάση.

Στο 82′ αντεπίθεση του Πολύμυλου. ο Α. Ταϊγανίδης βρέθηκε απέναντι στην εστία αλλά το σουτ του από κοντά μπλόκαρε σωτήρια ο Δημητράκης.

Στο 84′ συρτό σουτ του Τσολακίδη, ο Καραγιάννης από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 89′ νέα κούρσα του Πλιάκη από αριστερά, αυτός έδωσε στον Καραγιάννη που από καλή θέση σούταρε αλλά ο Αβραμίδης κόντραρε σωτήρια την μπάλα.

Στην Β’  Φάση οι Ελπίδες θα υποδεχθούν την Α.Ε. Κοζάνης σ’ ένα “οικογενειακό” παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη 9/10/2019.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μαντζώλας): Δημητράκης, Κορκίδας, Παπαθανασίου, Κουντουράς (85′ Κικίδης), Κεντεποζίδης, Τσιφτσής (75′ Βαξεβάνος), Γ. Παπαδόπουλος (46′ Καραγιάννης), Μαλιόγκας (46′ Βοριαζίδης), Παλόγλου, Τσολακίδης, Πλιάκης.

ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ (Κατσούμπας): Σπυριδωνίδης, Φωτιάδης, Ζανουνλάρι, Ε. Μελίδης, Αβραμίδης, Ι. Ταϊγανίδης, Α. Κοκελίδης, Α. Μελίδης, Σταυρίδης (56′ Α. Ταϊγανίδης), Μαυρουδής, Θαλαλαίος.

Διαιτητής: Α. Σίας

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *