Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ 2-1

Δύσκολη νίκη με 2-1 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης από την αξιόμαχη ομάδα του Καρυοχωρίου στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης.

Ηταν το τέταρτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδα της Εορδαίας, τρία στο πρωτάθλημα (Εορδαϊκός, Πύργοι, Καρυοχώρι) κι ένα στο κύπελλο (Αρδασσα).

Το παιχνίδι στο Στρατιωτικό Γήπεδο έγινε κάτω από ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη.

Η ΑΕΚ δεν έπιασε την απόδοση των προηγουμένων παιχνιδιών της αλλά πήρε την νίκη κι έφτασε τους 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια.

Η ομάδα του Μάκη Μαλούτα χωρίς να εντυπωσιάσει βρήκε τον τρόπο να πάρει το παιχνίδι απέναντι σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο και να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα.

Το Βέρμιο Καρυοχωρίου έδειξε ότι φέτος θα είναι μία δυνατή ομάδα που θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς αντιπάλους.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κοτζαφίλιου έδειξε καλοδουλεμένη, σφιχτή, μαχητική και ίσως να δικαιούνταν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν στον χώρο του κέντρου όπου έγιναν πολλές δυνατές μάχες.

Στο 10′ μπαλιά του Κ. Μεχτερίδη στον Λαβαντσιώτη, αυτός προσπάθησε να αποφύγει τον εξερχόμενο Θεοφανίδη και βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 20′ μακρινό φαλτσαριστό φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του αρχηγού Νίκου Αποστολίδη από κοντά, 1-0.

Στο 23′ πάσα του Μαρνασίδη στον Λούσιο που έκανε το σουτ από καλή θέση για να μπλοκάρει ο νεαρός τερματοφύλακας Δημητράκης που έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός με την ΑΕΚ.

Στο 31′ συνδυασμός του Βερμίου και σουτ του Λούσιου από δεξιά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Στο 43′ ωραίο δυνατό φάουλ από αριστερά του Νικολαϊδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοφανίδης.

Από την εξέλιξη της φάσης του κόρνερ ο Μαλούτας έκανε το σουτ από πλάγια αλλά η μπάλα κοντραρίστηκε στους αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ισοδύναμες κι όλα να δείχνουν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στο 55′ κόρνερ του Νικολαϊδη, κεφαλιά του Αποστολίδη από κοντά πέρασε άουτ.

Στο 62′ βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου προς τον Νικολαϊδη, ασυνεννοησία του τερματοφύλακα Θεοφανίδη με τον Τσιντό που προσπάθησε να του γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι, η μπάλα κατέληξε στον Αποστόλη Νικολαϊδη που ανατράπηκε από τον Θεοφανίδη. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο ίδιος ο Νικολαϊδης για το 2-0.

Στο 64′ ο Λόφτσαλης προσπάθησε γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, ο Αποστολίδης την άγγιξε στην προσπάθεια του να κοντράρει, η μπάλα κατέληξε στον εκτεθειμένο Μαλούτα που την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ γιατί τελευταίος ακούμπησε την μπάλα ο Αποστολίδης.

Στο 67′ μακρινό φάουλ-σέντρα του Δημήτρη Μούκα πίσω από το κέντρο, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Δημητράκη που δεν έκανε καλό υπολογισμό και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 71′ σουτ του Μαρνασίδη από αριστερά πέρασε άουτ.

Στο 82′ μετά από κόρνερ του Νικολαϊδη και ασθενή απόκρουση των αμυντικών η μπάλα στρώθηκε στον Παπαθανασίου σε καλή θέση αλλά αυτή βρήκε στο χέρι του.

Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 94′, κόρνερ του Τσεμπερλίδη, σκαστή κεφαλιά του Μαρνασίδη, νέα κεφαλιά του Λόφτσαλη από κοντά πάνω από τα δοκάρια.

Την ερχόμενη Κυριακή 11-10-2020 η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Γαλατινή ενώ μία μέρα νωρίτερα το Βέρμιο θα υποδεχθεί το Βελβεντό.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Δημητράκης, Φωτούλας (65’ Παπαθανασίου), Μαυρόπουλος (78’ Μαρτιρόσοβ), Πολυχρονιάδης, Ευθυμιάδης, Αποστολίδης, Μαλούτας, Κ. Μεχτερίδης (89’ Καλημέρης), Νικολαΐδης, Δ. Παπαδόπουλος (78’ Καραγιάννης), Λαβαντσιώτης (78’ Μαλιόγκας).

ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ (Αλέξανδρος Κοτζαφίλιος): Θεοφανίδης, Π. Τσιντός (82’ Τσάκος), Μεντεσίδης, Μούκας, Ιωά. Τουλουμενίδης, Χαραλαμπίδης, Λόφτσαλης, Τσεμπερλίδης, Μαρνασίδης, Φ. Τουλουμενίδης, Λούσιος (82’ Ματσιγγάρης).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Πανυτσίδου,Τζιαμπάζης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *