ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ 1-3

Την πρώτη τους ήττα σε επίσημο παιχνίδι την φετινή σαιζόν σημείωσαν οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης που έχασαν με 1-3 από την Ακαδημία Βοϊου για την 2η Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2021-22.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες είχαν την πρωτοβουλία, πήραν νωρίς το προβάδισμα κι έδειξαν για άλλη μία φορά τα καλά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν ως ομάδα.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των νεαρών κιτρινόμαυρων έπεσε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, να πετύχουν δύο γκολ και να πάρουν την πρόκριση.

Για άλλη μία φορά όμως οι Ελπίδες, ενώ δημιουργούν τις φάσεις με το κάθετο ποδόσφαιρο που παίζουν, έδειξαν αδυναμία να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από θέσεις τετ-α-τετ.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοϊου, που αγωνίζεται μία κατηγορία πιό πάνω από τις Ελπίδες, ήρθε στη Λευκόβρυση με απουσίες αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Το σκορ άνοιξε στο 10′ όταν μετά από σέντρα του Μαυρουδή και σουτ του Κάτανα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Δημήτρης Μπόντης με κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 16′ μπάσιμο και πάσα του Κάτανα, ο Μαυρουδής δεν έπιασε καλά το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Μπόντη που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Η Ακαδημία Βοϊου ισοφάρισε στο 30′ με κοντινή κεφαλιά του Καλαϊτζίδη μετά από κόρνερ του Αγκάστρα.

Στο 35′ ωραία πάσα του Κάτανα στον Θεοδοσιάδη που μόνος απέναντι στον Τουλιόπουλο σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν τις Ελπίδες ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να πιάσουν τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος.

Στο 55′ μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή των Ελπίδων ο Καλαϊτζίδης σούταρε από κοντά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καρπόζηλος σκόραρε σε κενή εστία.

Στο 63′ πάσα του Μαυρουδή στον Μίχο που έφυγε μόνος, πέρασε έναν αμυντικό αλλά ο Τουλιόπουλος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του 15χρονου επιθετικού των Ελπίδων.

Στο 70΄ νέο τετ-α-τετ του Μίχου μετά από μπαλιά του Θεοδοσιάδη, αυτή τη φορά ο Τουλιόπουλος απέκρουσε με το πόδι.

Στο 74′ και στο 80′ ο Καλαϊτζίδης έχασε δύο καλές ευκαιρίες με σουτ που πέρασαν μόλις άουτ.

Στο 85′ νέα προσπάθεια του Καλαϊτζίδη, πάσα στον Καρπόζηλο που με σουτ έκανε το τελικό 1-3, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Την ερχόμενη Κυριακή 24/10/2021 στις 11.30 στη Λευκόβρυση οι Ελπίδες θα φιλοξενήσουν τον Ιωνικό Βαθυλάκκου για την 4η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος, Ζησιός (77′ Μπάλλας), Σπανίδης (77′ Τσολακίδης), Ζάχος, Βεντούλης, Πατιός, Μπόντης (65′ Τσιόκανος), Κάτανας (65′ Χατζηαθανασίου), Θεοδοσιάδης, Μίχος, Μαυρουδής (77′ Βογιατζής).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Γιάννης Σαμαράς): Τουλιόπουλος, Χ. Στεργιόπουλος, Ντεμάϊ, Αγκάστρα, Καρπόζηλος, Φουργκατσιώτης, Καλαϊτζίδης, Τσάμης, Μισαηλίδης (46′ Χαραλαμπίδης), Ελευθεριάδης, Σουλεϊμάνι.

Διαιτητής: Σαββούδης.

Βοηθοί: Κωνσταντινίδης, Σπέντζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *