Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-1

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Α.Ε. Κοζάνης και Μακεδονικός Κοζάνης στον 36ο αγώνα πρωταθλήματος που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες (15 νίκες της ΑΕΚ, 10 του Μακεδονικού, ενώ αυτή ήταν η 11η ισοπαλία).

Το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας έγινε κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες στο γήπεδο Λευκόβρυσης και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι.

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι όταν πρόκειται για τοπικό ντέρμπυ οι βαθμολογικές θέσεις των δύο ομάδων δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο καθώς η Α.Ε. Κοζάνης είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή αλλά ο Μακεδονικός, που “καιγόταν” για τους βαθμούς, είχε ένα δοκάρι και μία τρανταχτή ευκαιρία στο τέλος του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αναπτυχθούν στο σκληρό τεραίν και να μην δημιουργούν πολλές φάσεις.

Στο 12′ φαλτσαριστό φάουλ-σέντρα του Τζέλου, μπλόκαρε ο Νατσιόπουλος πριν προλάβει ο Μαντασάς.

Στο 13′ σέντρα-σουτ του Γεωργιάδη έδιωξε δύσκολα ο Χλιαράς.

Στο 14′ προσπάθεια και επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Μαλιόγκα από δεξιά αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας.

Στο 30′ σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά, ο Μανώλης Βαχτσεβάνος με ωραίο εναέριο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 33′ πάσα του Τζέλου στον Μαντασά, αυτός γύρισε το σώμα του και βρέθηκε απέναντι στην εστία αλλά το σουτ του μπλόκαρε σωτήρια ο Νατσιόπουλος.

Στο 36′ ο Μαντασάς έβγαλε ωραία τον Χρήστο Μαλιόγκα στα δεξιά κι αυτός με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 42′ εξαιρετικό τακουνάκι-πάσα του Μαντασά έβγαλε τον Μαλούτα σε θέση τετ-α-τετ αλλά το ψηλοκρεμαστό του σουτ πέρασε πάνω από τα δοκάρια για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι “ζωήρεψε”, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιό δυνατά και να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ που ίσως να τους έδινε την νίκη.

Στο 53′ αιφνιδιαστικό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Σάλλα από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ κι “έσκασε” λίγο έξω από την γραμμή.

Στο 55′ κεφαλιά-πάσα του νεοεισελθόντος Ψιάνου στον Καλογήρου που έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Στο 73′ μακρινό σουτ του Μαλούτα απέκρουσε σε κόρνερ ο Νατσιόπουλος.

Στο 79′ επικίνδυνη σέντρα του Ντούκα από δεξιά, δύο παίκτες της ΑΕΚ μπροστά στην εστία δεν μπόρεσαν να προωθήσουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 87′ μακρινή μπαλιά του Κακουλαντωνάκη βρήκε την άμυνα της ΑΕΚ εκτός θέσης, δύο παίκτες του Μακεδονικού (Σακαλής και Δ. Τζέλος) βγήκαν μόνοι τους μπροστά, προ του κινδύνου ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Χλιαράς βγήκε πολύ μακριά από την εστία του και προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Δ. Τζέλο που από 40 μέτρα σούταρε προς την κενή εστία αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ για να χαθεί μία τεράστια ευκαιρία για τον Μακεδονικό να “κλέψει” τους τρεις βαθμούς.

Μετά την ισοπαλία αυτή η Α.Ε. Κοζάνης ισοβαθμεί στην 5η θέση με ΠΑΟΚ Κοίλων και Αρδασσα με 31 βαθμούς, ενώ ο Μακεδονικός πήγε στους 14 βαθμούς στην 14η θέση.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μάκης Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ (46′ Ψιάνος), Τσάκος, Ευθυμιάδης, Μούκας, Μαλούτας, Τζέλος (90′ Δ. Παπαδόπουλος), Γουρζουλίδης (70′ Ντούκα), Μαλιόγκας, Μαντασάς, Καλογήρου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δημήτρης Καραθανάσης): Νατσιόπουλος, Δημητριάδης, Στ. Κακουλαντωνάκης, Αντωνόπουλος, Σάλλα, Παπακωνσταντίνου, Σακαλής (91′ Μήλιος), Στεφανίδης, Γεωργιάδης, Βαχτσεβάνος (59′ Χαραλαμπίδης), Τζέλος.

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Τζιουβάρας, Πραχάλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *