ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ 2-4

Νίκη ανόδου στην Α’ Κατηγορία πέτυχε η Αναγέννηση Εράτυρας απέναντι στις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Β’ Κατηγορίας.

Το παιχνίδι έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης κάτω από βροχή και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Η Αναγέννηση Εράτυρας, που ήξερε ότι μία απλή νίκη θα της εξασφάλιζε την δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας των playoffs, έδειξε αποφασισμένη από την αρχή και μέχρι το 17′ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν και τρίτο τέρμα που φάνηκε να σφραγίζει την νίκη.

Οι νεαροί παίκτες των Ελπίδων όμως δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 2-3 με δύο πέναλτυ στο 69′ και στο 81′, με τους φιλοξενούμενους τελικά να πετυχαίνουν το τέταρτο γκολ  στο 89′ και να παίρνουν οριστικά τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ ο Γιάννης Ηλίας με σουτ από κοντά.

Στο 17′ μακρινό δυνατό σουτ του Α. Τσάμη, ασθενής απόκρουση του Μαλόκου, κι ο Σ. Τσάμης από κοντά έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο αν και η Εράτυρα έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Λαμπίδη στο 52′ και στο 57′.

Στο 62′ ο Ματέο Ντεμάϊ με γωνιακό αριστερό σουτ έκανε το 0-3, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 69′ μπάσιμο και σουτ του Ζησιού, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλεξίου κι ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτυ. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο τερματοφύλακας των Ελπίδων Μαριγκλέν Μαλόκου που στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ως επιθετικός.

Στο 81′ νέο πέναλτυ υπέρ των Ελπίδων σε ανατροπή του Μίχου από τον Αλεξίου και νέα εύστοχη εκτέλεση του Μαλόκου για το 2-3.

Το γκολ που σφράγισε την νίκη της Εράτυρας πέτυχε ο Ντεμάϊ στο 89′ με ωραίο αριστερό σουτ στην γωνία του Γκανάτσιου.

Με την λήξη του αγώνα η ομάδα του Βασίλη Βικιάρη  πανηγύρισε την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία μαζί με τους φιλάθλους της που την ακολούθησαν.

Για τις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης έκλεισε μία πολύ πετυχημένη χρονιά με τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες να “ψήνονται” για πρώτη φορά σε ανδρικό πρωτάθλημα

Η ομάδα του Βαγγέλη Μίχου, με την πλειοψηφία των παικτών να είναι από 14 έως 16 χρονών, έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, έδειξε πολλά καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο και σίγουρα το μέλλον ανήκει σ’ αυτά τα παιδιά.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Μαλόκου, Ζησιός (70′ Μίχος), Καρπόζηλος, Λέντζης (46′ Γκανάτσιος), Μπάλλας (70′ Βεντούλης), Βογιατζής (70′ Ζάχος), Κουτσοσίμος, Ζαράνης, Μαυρουδής, Γκάργκας (70′ Τσιόκανος), Χατζηαθανασίου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ (Βασίλης Βικιάρης): Βικιάρης, Αλεξίου, Δολαπτσόπουλος, Σ. Τσάμης, Κοτρώτσιος, Τζαντζάρης, Ντεμάϊ, Α. Τσάμης (73′ Φουργκατσιώτης), Σκαμάγκας (83′ Τσαλίκης), Λαμπίδης (90′ Βρέντας), Ηλίας (90′ Ζαρκοδήμος).

Διαιτητής: Πελετίδης.

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Ρίζος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *