ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 2022-23

Μεταμορφωμένο παρουσιάζεται φέτος το ρόστερ της Α.Ε. Κοζάνης καθώς η ομάδα προχώρησε σε ριζική ανανέωση προσθέτοντας 12 νεαρούς παίκτες.

11 από αυτούς “ανέβηκαν” μαζί με τον προπονητή τους Βαγγέλη Μίχο από την θυγατρική ομάδα Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης ενώ ένας ήρθε με μεταγραφή.

Αναλυτικά στο ρόστερ της Α.Ε. Κοζάνης 2022-23 προστέθηκαν οι εξής παίκτες:

  • Οι 17χρονοι (γεν. 2005) Θανάσης Γκανάτσιος (τερματοφύλακας) και Χαράλαμπος Καρπόζηλος (μεσοαμυντικός).
  • Οι 16χρονοι (γεν. 2006) Γιάννης Βεντούλης (μέσος), Δημήτρης Βογιατζής (μέσος),  Κυπαρίσσης Μίχος (μεσοεπιθετικός), Δημήτρης Μπόντης (μεσοεπιθετικός), Φώτης Σπανίδης (αμυντικός) και Ερμάλ Τσουλλχάϊ (αμυντικός ή μέσος).
  • Οι 15χρονοι (γεν. 2007) Δημήτρης Ανδρεόπουλος (μεσοαμυντικός, μεταγραφή από Μακεδονικό Κοζάνης), Πάρης Ζάχος (αμυντικός), Αντώνης Θεοδοσιάδης (επιθετικός) και Γιώργος Τσιόκανος (μέσος).

Σ΄ αυτούς αν προστεθούν και οι Μπάμπης Βουνοτρυπίδης (17 χρονών, αμυντικός), Αριέλντι Ντούκα (17 χρονών, μέσος) και Χρήστος Παπαχαρίσης (16 χρονών, αμυντικός), που παρέμειναν από πέρυσι, η Α.Ε. Κοζάνης φέτος θα έχει 15 ποδοσφαιριστές ηλικίας 15 έως 17 ετών.

Σε συνδυασμό με την εμπειρία που προσφέρουν ο τερματοφύλακας Περικλής Παναγιωτίδης (27 ετών), οι αμυντικοί Λάζαρος Ευθυμιάδης (23 ετών) και Μιχάλης Μαρτιρόσοβ (23 ετών), και οι μέσοι Βαγγέλης Γουρζουλίδης (23 ετών) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (27 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία και αρχηγός της ομάδας), η Α.Ε. Κοζάνης ελπίζει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο.

Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και οι αδελφοί Μεχτερίδη, Ανέστης (21 ετών, μέσος) και Κωνσταντίνος (20 ετών, επιθετικός) που όμως τον Οκτώβριο θα αναχωρήσουν για Ιταλία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιατρική.

Στο ρόστερ της ομάδας ανήκουν κι άλλοι δύο αξιόλογοι παίκτες, οι μέσοι Θωμάς Τζέλος (27 ετών) και Δημήτρης Ψιάνος (20 ετών) που ακόμα δεν ενσωματώθηκαν, ο πρώτος λόγω δουλειάς κι ο δεύτερος λόγω τραυματισμού.

Στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της σαιζόν 2022-23 η Α.Ε. Κοζάνης δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη (ήττα-αποκλεισμός με 2-0 από τον Μακεδονικό Κοζάνης στο κύπελλο και ισοπαλία 3-3 με το Βελβεντό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), αλλά όλοι όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια είπαν ότι “ευχαριστήθηκαν μπάλα”, που είναι και το κυριότερο ζητούμενο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το δίπτυχο των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Α.Ε. Κοζάνης για φέτος είναι πρώτον “να παίξουμε μπάλα”, μακριά από βαθμολογικές σκοπιμότητες και δεύτερον “να βγάλουμε παίκτες”, δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Οι νέοι παίκτες της Α.Ε. Κοζάνης για την σαιζόν 2022-23:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *