Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 1-3

Σχετικά εύκολα πέρασε η Α.Ε. Κοζάνης από την έδρα της Α.Ε. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου αν και το τρίτο γκολ που σφράγισε την νίκη των κιτρινόμαυρων μπήκε στο 89′.

Μετά από ένα μήνα απραξίας λόγω της διαμάχης της ΕΠΟ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Σωματείων το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας έγινε στο παλιό γήπεδο Αιανής.

Η Καισαρειά προήγηθηκε μόλις στο 4′ με θεαματικό βολέ του πρώην παίκτη της Α.Ε. Κοζάνης Νίκου Αποστολίδη αλλά από κει και πέρα μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Με δύο “μεγάλους” στην αρχική ενδεκάδα, τον τερματοφύλακα Παναγιωτίδη (27) και τον μέσο Γουρζουλίδη (22), οι νεαροί παίκτες του Βαγγέλη Μίχου σημείωσαν τρία γκολ, είχαν τρία δοκάρια κι έχασαν σωρεία ευκαιριών για μεγαλύτερο σκορ.

Η ομάδα της Καισαρειάς δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την ΑΕΚ και υπέστη μία φυσιολογική ήττα αν και είχε κάποιες φάσεις για να ισοφαρίσει όσο το σκορ παρέμενε στο 1-2.

Ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκανε ο 18χρονος Αθηναίος μέσος Λάμπρος Ζαφειρόπουλος που ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κοζάνη και μεταγράφηκε στους κιτρινόμαυρους από τον Ατρόμητο Αστέρα Χαλανδρίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ καθώς μόλις στο 4′ η Καισαρειά προηγήθηκε με ωραίο βολέ του Νίκου Αποστολίδη από την γωνία της μεγάλης περιοχής.

Στο 10′ κάθετη του Γουρζουλίδη στον Μίχο που από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Στο 15′ ατομική προσπάθεια του Μαδίκα που πέρασε δύο αμυντικούς αλλά από πλάγια σούταρε άουτ.

Στο 20′ δυνατό φάουλ του Μίχου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 25′ μπαλιά του Γουρζουλίδη στον Κυπαρίσση Μίχο που έκανε το κοντρόλ και με πλασέ στην απέναντι γωνία ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 28′ πάσα του Θεοδοσιάδη στον Μίχο που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 31′ μπάσιμο του 15χρονου Αντώνη Θεοδοσιάδη που έκανε το αριστερό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα αναπήδησε στο χόρτο και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα για το 1-2.

Στο 36′ πάσα του Θεοδοσιάδη στον Μίχο που μπήκε από πλάγια και σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας Τσέλιος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 40′ ωραία ενέργεια του Θεοδοσιάδη που απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 42′ μπάσιμο του Μίχου από δεξιά και σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 44′ μετά από διώξιμο του Ζαφειρόπουλου ο Θεοδοσιάδης κυνήγησε την φάση και βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός εστίας έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης είχε και πάλι την πρωτοβουλία αλλά όσο το σκορ παρέμενε στο 1-2 οι γηπεδούχοι παρέμεναν στο παιχνίδι.

Στο 46′ μπαλιά του Μίχου στον Θεοδοσιάδη που έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε για δεύτερη φορά το κάθετο δοκάρι της Καισαρειάς.

Στο 56′ προσπάθεια και διαγώνιο πλασέ του Κεϊσογλου από αριστερά, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 58′ μετά από φάουλ-σέντρα του Κεϊσογλου και περιπετειώδη φάση μπροστά στην εστία της ΑΕΚ ο Κανάβας έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του Παλημάρκου στην αρχή της φάσης.

Στο 63′ κεφαλιά-πάσα του Ντούκα, ο Μίχος μπροστά στην εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 68′ πάσα του Κεϊσογλου στον Μαδίκα που από σχετικά καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 72′ μακρινό δυνατό σουτ του Ντούκα βρήκε για τρίτη φορά το δοκάρι της Καισαρειάς, αυτή την φορά το οριζόντιο.

Στο 82′ προσπάθεια και σουτ του Αναγνώστου από δεξιά, ο Παναγιωτίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.  Το κόρνερ εκτέλεσε επικίνδυνα ο Κεϊσογλου αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ.

Στο 87′ αποχώρησε ο Φώτης Σπανίδης που “έβγαλε” τον ώμο του και η ΑΕΚ έπαιξε το υπόλοιπο του παιχνιδιού με δέκα παίκτες.

Στο 88′ πάσα του Θεοδοσιάδη στον Μπόντη που μπήκε από δεξιά κι έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 89′ μακρινό βολέ του τερματοφύλακα Παναγιωτίδη, ο Αντώνης Θεοδοσιάδης μπήκε ανάμεσα στους αμυντικούς και με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα σημειώνοντας το τελικό 1-3.

Στο 93′ ο Θεοδοσιάδης μπήκε από δεξιά, το σουτ απέκρουσε σωτήρια ο Τσέλιος, στην επαναφορά ο Θεοδοσιάδης έστρωσε στον Μίχο που από καλή θέση έκανε το σουτ αλλά ο Τσιάμης με προβολή απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή το αγώνα.

Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ (Στάθης Τσαουσίδης – Γιώργος Τζημολάκας): Τσέλιος, Γιαννακόπουλος, Κανάβας (81′ Ι. Παπαδόπουλος), Γιαννόπουλος, Χρυσοστομίδης (32′ λ.τ. Παλημάρκος), Αποστολίδης, Μαδίκας, Αναγνώστου, Δαβζάκης, Κεϊσογλου, Ευαγγελόπουλος (72′ Τσιάμης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Παναγιωτίδης, Ζάχος, Βουνοτρυπίδης (80′ Σπανίδης), Παπαχαρίσης, Βεντούλης, Τσιόκανος (60′ Ντούκα), Ζαφειρόπουλος (80′ Ανδρεόπουλος), Τσουλλχάϊ (60′ Μπόντης), Γουρζουλίδης (60′ Μαρτιρόσοβ), Μίχος, Θεοδοσιάδης.

Διαιτητής: A. Ντούκας (ΕΠΣ Καστοριάς).

Βοηθοί: Χ. Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Καστοριάς), Ε. Ζιώγος (ΕΠΣ Καστοριάς).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *